Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chorobná závislost na matce může mít až katastrofální následky… V místnosti sázkové kanceláře ohrožuje maskovaný muž pistolí mladou úřednici. Nemá v úmyslu ji zavraždit, ale pouze postrašit, chce ukrást velké peníze. Žena poslušně nahází bankovky z pokladny do tašky maskovaného lupiče, který ji hodlá zavřít na WC, aby nemohla ihned přivolat policii. Nešťastnou náhodou vše uslyší mladík odvedle, který vejde dovnitř úřednici na pomoc. Doplatí však na svou nezkušenost a udělá osudovou chybu: strhne muži s pistolí masku z tváře. Ten okamžitě zareaguje a střelí nečekaného svědka přímo do srdce… V průběhu vyšetřování se seznamujeme se čtveřicí originálních detektivů, s milenci Zikánem (P. Štěpán) a Krocovou (L. Zedníčková), s postarším kriminalistou před penzí Políčkem (O. Vlach) a tvrdou šéfkou Rohanovou (D. Bláhová). Vyšetřovatelé zjišťují, že neznámý vrah už má za sebou přepadení několika pošt a směnáren a na noční loupeže používá masku, kterou lze koupit kdekoliv. Pátrání se rozebíhá ve třech směrech: jedním je vrahův vztah ke zbraním, druhým ona maska a třetím vynikající znalost místa činu. Až se tyto tři osy protnou, budou kriminalisté znát vraha… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (71)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zkrátka převzatý mustr z amerických kriminálek, včetně všech možných klišé, občas dotažené do absurdního konce ("miluji tě!" ve skoro poslední scéně a dojemný sestřih). Přesto to drží napětí, dramaturg(ové) se snažil(i), takže nechybějí ani perpetie, což oceňuji (matka, která dávala vyčurat dítě v lese). Spousta podivných náhod to ale zase sráží dolů - přece jen tři ostřílení policajti se nechají při převozu vězně obalamutit? A to s tím traktorem bylo taky trochu přitažené za vlasy, ale tak dejme tomu. Nejednoznačný dojem. Některé pasáže napínavé, jiné vyloženě WTF a směšné. Velkým minusem byla kamera, kdy člověk často netušil, jestli se dívá na psí lejno, nebo něčí vlasy. Rozklepaná jak zvracející narkoman. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Ačkoli solidně obsazené, jde o špatně natočený scénáristický paskvil, kde jedna kravina stíhá druhou, umocněný navíc špatnýma hereckýma výkonama (snad až na Dlouhýho). Závěr je naprostá šílenost (spoiler: jít proti vrahovi s nenabitou pistolí, protože tušim, že mě přepadne a pak místo svých dvou použije na mé zabití mojí prázdnou, je opravdu zhovadilost. Stejně jako jak se pistole dostala k matce ...). ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zcela standardní televizní kriminálka pohybující se mezi inscenací a filmem. Příběh je prostý a zbavený veškerých složitostí, takže přemýšlet se nad tím nijak nemusí. Jeden kýč střídá druhý, ale to už tak prostě pro zjednodušení děje bývá. Na poklidnou odpočinkovou televizní podívanou snímek postačí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Akční detektivní televizní film ,,made by Česká televize". Je to smutné dívání, my tohle tedy skutečně ještě neumíme natočit. Problematické je už obsazení rolí. Lucii Zedníčkové věřím, že je drsná policistka asi stejně, jako bych věřil Heleně Růžičkové roli neodolatelné sexbomby. Taťjana Medvecká nemá co hrát, zajímavý je Oldřich Vlach coby detektiv ze staré školy (à la mord parta pana rady Vacátka), který ještě osobně zná většinu galerky. Hereckou laťku jednoznačně drží Vladimír Dlouhý, který v roli feťáka jako vždy exceluje, je to skutečně jedna z nejvýraznějších tváří této herecké generace. Dějová osa a příběh jsou celkem zajímavé, ale svým tuctovým až zpackaným zpracováním ji vesele pohřbí. Šílený střih, šílené záběry ruční kamery, šílená kompozice záběrů, nulová akčnost... Smutná podívaná... Vykastrovaná kriminálka... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku spíše průměrný krimithriller, jenž mohl být mnohem lepším filmem, kdyby měl po celou dobu tempo závěrečné půlhodiny. Jinak film táhnou herecké výkony Taťjany Medvecké, Vladimíra Dlouhého a především Michala Slaného, který se v roli psychopata pořádně vyřádil. Ústřední detektivní duo Zedníčková - Štěpán sice působí poměrně věrohodně, jejich postavy jsou však napsány i zahrány nevýrazně, nedostaly dostatečný prostor a ve výsledném dojmu se krčí ve stínu výše uvedených postav ve vedlejších rolích. 60%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy veze vrah Zbyněk Jansa (Michal Slaný) svou oběť, paní Hánovou (Pavlínu Mourkovou), na invalidním vozíku do výtahu, jeho ruce jsou v chirurgických rukavících. V zápětí si však rukavice teprve navléká. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama