Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 703)

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Hodne velky zklamani. Furt jsem si rikal, tak uz si to dokecejte, at se muzem presunout pres uvod a konecne se to rozjede. Jenze ono hovno, celej film jede v takovym pomalym, ukecanym tempu. A kdyz se proste vic mluvi, nez dela naky dobytkarny, tak to holt neni zabavny. Cely je to samozrejme jak sjety pres kopirak a to ani prvni dil nebyl nejakej vrchol originality. Sem tam se zadari nejakej brutalni forek, ale to je vazne vyjimecne a vetsinou to je zase variace na neco z prvniho dilu. Srat na to, ze to neni originalni, kdyby to slusne odsejpalo a ja se u toho bavil, tak neni co resit, jenze to se bohuzel nedeje a ani ty zaverecny fotky uz nemaj takovej kalibr. Aspon, ze herci jsou furt sympataci, i kdyz Galifianakis to tentokrat zas tak moc nerozjizdi. Tohle Philipsovi nevyslo.

plakát

Pan Popper a jeho tučňáci (2011) 

Tucnaci pana Posera jsou rodinna komedie, coz vicemene rika vse. Lehce moralizujici pribeh o tom, jak se fotrik polepsi a zacne se vic zajimat o deti (svoje, ne v parku s pytlikem bonbonu) a samozrejme nechybi roztomily zviratka. Ty tu jsou tentokrat v podani bandy sympatickejch tucnaku, ktery mi prisly silne digitalni a pritom je v zaverecnejch titulcich kec, ze nebylo zadne zvire zraneno, tak nevim. Carrey je sice sympatak a vlastne nesleze ze zaberu, ale nedostal moc prilezitost pro nejaky extremni saskovani. Coz je skoda. Takle je to proste prumerna komedie s par fajn vtipkama, lehce otravnejma detma, ktera se da ale v pohode skouknout. Jen nechapu tu zalibu tvurcu v neustalym vyslovovani slov na p, to zacne bejt trapny behem dvou minut.

plakát

Jmenuji se Oliver Tate (2010) 

Submarine (moc teda tenhle nazev nechapu) se snazi bejt desne jina a originalni romanticka komedie, ale vysledek je spis divna tragikomedie. Kostra pribehu je pritom klasicka, kluk ma problemy s pritelkyni a jeho rodice uz spolu moc nevychazej, z cehoz je na nervy. Jenze na tohle je nabalena spousta wtf zaberu, ktery, jak kdyby vypadly z jinyho filmu, do toho naprosto mimozni dialogy a ani jedna postava tu neni vicemene normalni. Vevodi tomu hlavni hrdina, kterej by si mohl jit bez problemu zahrat do Omenu Satanovo synacka. Jasne, obcas je to zabavny, na to, ze Richard Ayoade vicemene timhle rezijne debutuje to je i solidne natoceny a obcas to funguje i jako takova exkurze do duse pubertaka (jakkoliv stupidne to ted zni), ale je to proste prilis divny a to bohuzel ne tim spravnym zpusobem.

plakát

Krvavý stát (2011) 

No co si budem povidat, Red State je kravina. Mix mezi buranskou vyvrazdovackou (sice tu jsou nabozensky fanatici, ale vyjde to nastejno) a akcnakem o zasahu specialni jednotky. Vysledek je ten, ze se vcelku vtipne skupinka studentu dostane do rukou magoru, ktery si na ne zacnou chystat nadobicko, ale kdyz uz clovek ceka, jak se kdo pokusi zdrhnout, jak kdo nechutne chcipne a podobne, Smith prepne na akcnak a az do konce filmu se vicemene jen strili ze samopalu. Coz o to, rozhodne to je zajimavy spestreni, a je fajn, ze se s nejakejma smrtma Smith moc nesere a i ten sebevetsi sympatak bez milosti chcipne, vetsinou diky kulce do hlavy. Ale proste to jako celek moc nefunguje a spis to pusobi dojmem, ze Smithovi dosli napady, oni ostatne ani dialogy nejsou buhvijaky a to fuckovani se precejen casem omrzi. Ale i tak docela zabavna devadesatiminutovka, ktera na jedno skouknuti v pohode zabavi.

plakát

Paranormal Activity 2 (2010) 

V podstate slabsi kopie prvniho dilu. Opet tu mame barak a v nem spokojenou rodinku a opet se velice zvolna zacinaj objevovat nevysvetlitelny jevy. Pricemz tady opravdu plati to velice zvolna a tak se da rict, ze se nic moc zajimavyho nakejch 75 minut nedeje. Funguje to stejne jako v prvnim dile, clovek se soustredi, aby mu neco neuniklo a opravdu to je kolikrat potreba, protoze sledujete zaber na pokoj a nekde v rohu neco spadne, ze si toho kolikrat malem nevsimnete. Lekacky jsou opet prevazne predvidatelny a clovek po chvily uz vi, kde ji cekat. K dobru se da ale reziserovi pricist, ze i presto ta lekacka obcas vyjde, i kdyz nekolikrat se mi stalo, ze me to spis rozesmalo. Ale aspon, ze v zaveru tu je par slusnejch scen, i kdyz samotnej konec je znacne stupidni a propojeni na minulej dil zbytecny. Co se tyce hercu, to jsou vcelku sympataci a nervou vic, nez je potreba. No a kameru tentokrat Williams vyresil vychcane, dal do domu bezpecnostni kamery. Problem je, ze ma neustale nutkani ukazovat zabery ze vsech kamer, takze neustale dokola vidite asi tak 6 ruznejch mistnosti, pricemz vetsinou se v peti nic nestane a kolikrat ani v ty sesty a pak to trochu pusobi dojmem, ze kdyby mel film 30 minut, o nic byste neprisli. Lepsi 2*.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Puvodni film jsem nevidel, takze nemuzu srovnavat, ale tohle je takovej misty nevyvazenej mix mezi hororem a komedii, kterej obcas slusne pobavi a obcas naopak nabidne nejakou atmosferickou scenu. Herci jsou docela v pohode, Farrell ma nejaky to charisma, Mintz-Plasse je tradicne hyper hovado, ale mym favoritem tu je Tennant, kteryho jsem si oblibil uz v Dr. Who a jeho iluzionista je naprosto hyper masakralni postava, ktera me pokazdy, kdyz byl na scene, skvele bavila. Jinak neni moc co resit, typickej upirskej pribeh o upirovi v sousedstvi, kde pubertaka nejdriv nebere nikdo vazne a nasledne zacnou chcipat lidi. Problem akorat je, ze je vetsina scen v sileny tme a tak krome toho, ze si moc neuzijete krvavy sceny, si vicemene neuzijete ani ty normalni, protoze proste skoro nic nevidite. Ale i tak slusny 3*.

plakát

Nebojte se tmy (2010) 

No nebylo to spatny. Ale nazev vicemene odpovida, tmy se fakt bat nebudete. Ve filmu je spousta lekacek a sem tam i nejaka ta krvavejsi scena obsahujici bodani nozema a nuzkama a podobne, jenze to bohuzel nijak zvlast nefunguje. A to z jednoho prostyho duvodu. Bohuzel je to zaroven duvod, kterym se film od podobnejch lisi, protoze pribeh je jinak to nejproflaklejsi hororovy klise o strasidelnym dome. A jak uz vetsine doslo, mluvim o "zaporacich". To jsou maly, hnusny, ale trikove solidne zvladnuty "skritci", ale necekejte zadny mily trpasliky od Snehurky, tohle jsou pekny smejdi, ktery vam ze vseho nejradsi sezerou zuby. Problem je, ze at se clovek snazi sebevic, nepusobi strasidelne. Aspon, ze se film vicemene nikde nezdrzuje a i kdyz se toho zas tak moc nedeje, dej uhani kupredu, herci hrajou solidne, mala holcicka neni nijak extremne otravna a hlavne ma film s pribejvajicima minutama skvelou atmosferu a i presto, ze reziser timhle filmem debutuje, ma paradni cit pro vizual. A o to tu jde predevsim a je to vicemene hlavni duvod, proc davam slabsi 4*. Ale jak jsem rikal, bat se asi nebudete, maximalne budete napnuty.

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Film si vicemene udrzuje kvalitu pvniho dilu, coz znamena, ze to je kokotina, ale sakra zabavna. Postava Englishe je ale tentokrat docela nevyrovnana, zatimco jednou podela, na co sahne a kolikrat ani na nic sahat nemusi, chvily potom nema problem nekoho serezat, skocit s padakem nebo ujet pronasledovatelum. Takze zatimco jednou je to proste to hovado Bean, podruhy spis pripomina Bonda. Jinak pribeh je samozrejme vcelku predvidatelnej, stejne jako vetsina foru, ale to vubec nevadi. At uz je tu sebe vetsi traparna, Atkinson svym znudenym tupym xichtem dokaze podat naprosto vsechno, takze i ty nejvetsi blbosti jsou zabavny. No a sem tam se precejen urodi nejakej originalni forek nebo masakralni scenka. Takze za me spokojenost a lepsi 4*.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Typicka propletacka nekolika lidskejch osudu, kterejch jsme uz videli spousty, jenze narozdil treba od takovy Magnolie se tady hraje vic na komedii, coz je dobre. Herecky obsazeni je naprosto libovy, Carell opet ve svy roli ctyricatnika, kterej ma problem se zenskejma, jenze nastesti se ted nechova zas jako takovy hovado a jeho prerod v ultra balice zenskejch je hodne fajn. Prekvapil me Gosling, kterej je naprosto totalni sympatak. To jsou vicemene dve nejhlavnejsi role, cimz ale nechci rict, ze by Stone nebo Moore hrali spatne, jen nemaj tolik prostoru. Film je taky prijemne sprostej, ale jen tam, kde to je potreba, ne nejak zbytecne a na efekt. No a vetsinu dvouhodinovy stopaze vyplnuje romantika nebo nejaky komicky sceny. Romantika funguje, sem tam tu je fakt nejakej brutalni forek, ale cely je to proste prilis americky. Takze se postavy trapej, delaj velky gesta a velky proslovy, udobrujou se a zaverecny promichani vsech osudu je uz silne neverohodny az smesny a to ani nemluvim o zbytecne natahovanym udobrovacim konci. Ale i tak se jedna o prijemnou romantickou komedii, za slusny 4*.

plakát

There Be Dragons (2011) 

There Be Dragons vypadaj jak idealni latka pro Joffeho. Film o knezi, kterej zalozil Opus Dei a pozdej byl prohlasen za svatyho a do toho valecnej film o bojich ve spanelsku. A i kdyz je film o nabozenstvi a vire, rozhodne to neni nabozenskej film, ale spis zivotopisny drama. No a Joffe se s tim popral docela se cti, sice to neni nejak uchvatny, Joffe to uz v sobe asi fakt nema, ale rozhodne nadprumer, minimalne v porovnani s jeho soucasnejma kouskama. Docela se divim, ze tu neni zadny hodnoceni, ja se na film tesil uz od uvedeni paradniho traileru. Jinak herci jsou vyborny, jak naivni a za vsech okolnosti verici Cox, tak vecne nasranej Bentley, kterej konecne dostal poradnou hereckou prilezitost. Joffe plynule prechazi od valecnejch scen na ty komornejsi s knezama a jako celek si to drzi solidni tempo i povedenou vizualni stranku. Jen skoda toho zaveru, je sice fakt, ze je to cely pojaty jako vypraveni otce, ale presto pusobi konec lehce useklym dojmem. Rozhodne to neni typickej valecnej film, ale ani typicka biografie, takze kdo bude cekat neco takovyho, bude zklamanej, ale ja jsem spokojenej.