Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (543)

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

No ty vole... Film, který má snad jen jediné poslání a to sdělení: "Nezapínejte doma bezdůvodně kamery, nebo se vaši extrovertní duchové začnou projevovat víc jak vy po cibuli se zelím." Nebo, že by je sto padesátý osmý záběr na bazén vytáčel stejně jako mě a prostě už to nemohli klucí neviditelní vydržet a tak se v půlce filmu rozhodli začít maloučko provokovat a vesměs jen hůř napodobovat brášku z jedničky? Já si teda zvykla dávat odpad věčinově veledílům, která ani přes přemáhání nevydržím do závěrečných titulků, tady jsem teda vydržela, ač se mi prsty kroutily, huba otvírala a oči věčně kmitaly ve směru hodinových ručiček, ale beztak musím říct, že jsem takhle stupidní zhovadilost dlouho neviděla a to mě jednička celkem překvapila a chvilkama na mě i zabírala. Tady jsem málem několikrát zabrala já. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O proti prvnímu dílu nehorázný pokles kvality.Atmosféra prvního dílu je ty tam, i přes daleko větší rozpočet a práci zkušeného režiséra se kromě houpání pánviček děje 50 minut úplný hovno.Ovšem ke konci to začíná mít solidní grády a příběh dobře navazuje na předchozí a i přesto, že jsem se 50 minut spíš nudil, po konci filmu sem se kontroloval jestli jsem se neposral a nebylo mi úplně nejlíp.Hold takhle to s touhle fabrikou je, někdy prostě tvůrce nepotřebuje celý děj nic dělat, protože nás zabije na konci a moc dobře si pan Peli uvědomuje, že tahle fabrika na miliardy má tolik fanoušků, že to má všechno vlastně skoro bez práce.Chápu že spousta lidí to může odsoudít, jenže já fanouškem PA jsem a po tomhle díle jsem sice spíš zklamaný, ale když věříte...tak prostě věříte.... 55%. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jednička nebyla tak úplně špatná duchařina, na to, že po většinu času byla místem děsu jedna ložnice. V pokračování se některé zajímavé momenty už přenášejí i do kuchyně a obýváku, což nečiní zírání do kamer tolik monotónním. Jako zajímavý nápad mi přišel nastrčení psa, který vždy vytuší blížící se hrozbu. Povedené jsou dvě lekačky, co pro nepřipraveného diváka budou působit možná kolapsově. Napětí by taky nechybělo, a řekl bych, že je ho i víc než minule, jenže pořád je to vaření nastavené kaše, dalšími sequely se může rychle přejíst. Ani konec tentokrát nevyvolá žádný infarkt, natož horlivé diskuze. Při závěrečných titulkách se maximálně podrbete na prdeli, suše řeknete: "Hmm, pěkný", a na to si pustíte další, pokud možno lepší horor. Edit: Ta kaše se fakt přejedla. A to, sakra, brzo! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate slabsi kopie prvniho dilu. Opet tu mame barak a v nem spokojenou rodinku a opet se velice zvolna zacinaj objevovat nevysvetlitelny jevy. Pricemz tady opravdu plati to velice zvolna a tak se da rict, ze se nic moc zajimavyho nakejch 75 minut nedeje. Funguje to stejne jako v prvnim dile, clovek se soustredi, aby mu neco neuniklo a opravdu to je kolikrat potreba, protoze sledujete zaber na pokoj a nekde v rohu neco spadne, ze si toho kolikrat malem nevsimnete. Lekacky jsou opet prevazne predvidatelny a clovek po chvily uz vi, kde ji cekat. K dobru se da ale reziserovi pricist, ze i presto ta lekacka obcas vyjde, i kdyz nekolikrat se mi stalo, ze me to spis rozesmalo. Ale aspon, ze v zaveru tu je par slusnejch scen, i kdyz samotnej konec je znacne stupidni a propojeni na minulej dil zbytecny. Co se tyce hercu, to jsou vcelku sympataci a nervou vic, nez je potreba. No a kameru tentokrat Williams vyresil vychcane, dal do domu bezpecnostni kamery. Problem je, ze ma neustale nutkani ukazovat zabery ze vsech kamer, takze neustale dokola vidite asi tak 6 ruznejch mistnosti, pricemz vetsinou se v peti nic nestane a kolikrat ani v ty sesty a pak to trochu pusobi dojmem, ze kdyby mel film 30 minut, o nic byste neprisli. Lepsi 2*. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Podivná (hlavně) česká nechuť vůči tomuto snímku mi může být ukradená. Jako fanoušek Muldera a Scullyové mám od dětství rád vše, spojené s duchařinou, takže mě ani tento na první pohled podprůměrný počin nenechal dlouho chladným. Je to strašidelné, mysteriózní, a roztomile z toho běhá mráz po zádech (takovým tím způsobem, že je po skončení titulků nutné pohybovat se po bytě pouze s kompletně rozsvícenými pokoji), takže za mě: proč ne? Dokud se člověk u filmu nenudí a v podstatě jen trne hrůzou z toho, co vyvede nezbedný démon v nočních záběrech prům. kamer příště, tak si nestěžuji. Polibte mi pánvičku, ale těším se na trojku. BTW perfektní psí herec. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • První díl stál 11-15 tisíc amerických dolarů. Druhý skoro 3 miliony amerických dolarů. (darek kartac)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 84,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 177,5 mil. (NIRO)
  • Z prvních čtyř dílů série je tu nejvíce kamer (6). (t.mon)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama