Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (57)

plakát

7 životů (2017) 

skvělý příklad jak může skvělý scénář zkazit všechno ostatní. Tohle mohlo být fakt napínavé, ale ta režie (dle mého) hodně selhala. Navíc tak skělý příběh, trochu naci tématika. Vše nedotažené do konce. Finále jakobych už x krát viděl, převážně v béčkových akcích.

plakát

Kapoor & Sons (2016) 

Indie řízlá tak trochu starou školou zbytku filmového světa. Krásné vykreslení charakterů, celé rodiny na rozjezd, následná zápletka a úžasná gradace když se celá rodina má vyfotit a zdá se, že ne vše je tak pozitivní jak se na první pohled zdá... Následně režisér celé to více jak hodinu budované pozitivum nechá doslova spláchnout do hajzllu a nastolí těžkou depku, smrt, pláč, odcházení, zradu, pláč .... aby se nakonec vše vrátilo do maximálně sentimentálního konce...ty detaily, kamera, režie.... Miluju Indii, tohle jsem fakt užil. Jen samotná Alia je za 5 hvězdiček! :)

plakát

Anthropoid (2016) 

film se mi líbil, ten příběh je prostě jedna z mála národních hrdostí, leč původní Atentát měl opravdu tíživou atmosféru, beznaděj, film, který skončí a řeknete si WTF, to byla doba. Z tohohle pohledu mizérie, výkony, věrohodnost - režie zkrátka špatná.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Velmi dobrý scénař, film má velmi dobře našlápnuto, leč v polovině mu dojde dech a točí se to spíš okolo hlavní postavy (EMILY BLUNT), která zde je největší WTF filmu. Na všech misích je nejvíc potřebná, přitom nic nedělá, k ničemu ji nepustí, sama chce sem tam odrovnat vlastního a zas naopak. To vše hraje totálně a permanentně naštvaná, zamračená a nespokojená- proč takovou práci dělá? Bod navíc za to, že film končí tak jak začíná - zabiješ xxx lidí, ale v mafii a distribuci drog se to moc neprojeví. Všehovšudy ale zklamání, možná přehnaná očekávání.

plakát

Marťan (2015) 

Neměl jsem se dívat na trailer - celý scénář tam je prakticky jasný hned dopředu. Tajně jsem doufal, že to někdo nepřežije, tady by se to celkem hodilo, diváky prostě trochu rozsekat, jelikož celý film je prostě americký patos, navíc s absencí jakéhokoli humoru. Pár vtipů ohledně disco hudby a intermezzo pro hipstery to nezachránilo. Celý je to tak trochu obšlehnutá MISE NA MARS, která se mi líbila mnohem víc. Matt Damon tady navíc nějak neumí hrát, škoda, dalo by se z toho odloučení od civilizace vytřískat mnohem víc. Celkově uplný průměr, leč audiovizuálně velmi dobrý. 40%

plakát

Pravdivý příběh (2015) 

Film který se snaží být psychologický a to tak, kdy člověk má pocit že brzy se to zvrtne a nakonec to bude uplně jinak a strašně ho to rozseká. V reálu jsem koukal skoro dvě hodiny na zamotanej film a nevěřícně kroutil hlavou jak J.Franco špatně hraje. Celej film je stejně špatnej jako jeho konec, který jen potvrdí že se na něj nemělo čekat a vypnout to dřív. Velmi zlé.

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

skvělá oddechovka, skvělý BILL a Naomi je na oskara za vedlejší roli za ruskou prostitutku, dlouho jsem se tak nepobavil!

plakát

Jurský svět (2015) 

Hrozný zjištění že už asi nejsem mainstreamovej divák. Mám pocit že tohle fungovalo před 10-15ti lety, ale jak je vidět, funguje to i teď. Z filmu je strašně cítit snaha aby to bylo jak pro děti, tak pro dospělí, bylo tam dobro a zlo jak na straně lidské tak na straně dinosauří. No a na závěr happyend. Od druhé poloviny filmu je to hrozná nuda - pořád se jen běhá, utíká, někdo někoho honí a hlavně scénář je pořád stejnej a stejně předvídatelnej... Zatím největší zklamání 2015, hvězdu za tradičně fešný Mercedesy.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Scénař a hlavně výkony Freman a jeho vývoj, Billy Bob, policajti ... nemá to chybu. TOP!