Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (287)

plakát

Jak ulovit Dr. Lewise (2013) 

Na první pohled to vypadá jako artová předloha pro hollywoodský remake, ale je tomu, věte nevěřte, právě naopak. Coby komedie to nevyznělo, celým příběhem se táhne sociální linka, humor je velmi jemný, někdy až takový smutný. Postavy jakoby nedostaly dost prostoru k tomu, aby se divákovi stihly dostat pod kůži. I proto mi rozuzlení přišlo neupřímné a nevěrohodné, byť očekávané. Celý příběh by na mne zapůsobill o stupeň lépe, kdyby neskočil happyendem. Takhle film balancuje mezi melodramatickou tragikomedií a kýčem. Doc Hollywood mne bavil, nejen díky představiteli titulní role, o dost víc.

plakát

Kruh (2002) 

Logika zase dostala na prdel.

plakát

Promlčeno (2022) 

Inteligentně vyprávěný komorní krimi thriller. I když ta část à la thriller nevyzněla nuzně nebo směšně (případně mix obojího) jen díky tomu, že roli Radka s jeho monology byla svěřena Karlu Rodenovi.

plakát

Ani stín podezření (1943) 

Připomíná mi to staré rock'n'billy nahrávky od Sun Records. Technicky nedokonalé, ohrané, bez velkých myšlenek a výkonů, ale nápadité, invenční, plné energie. Nechce se vám to, ale když už si to pustíte, tak u toho zůstanete s velkým gustem až do konce.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Další ztracená legie pana Petra Kubíka. A další Velká filmová loupež. Za ocenění stojí, jak se režisérovi podařilo přimět herce, aby neprojevili ani náznak emocí. Nenápaditý scénář vrcholí mimořádně odbytým finále. Efekty nic nezachrání, řada youtuberů je dnes zvládá přinejmenším stejně. Nejlepší v celém filmu byl pro mne Elvis.

plakát

Lucy (2014) 

Po většinu filmu mi bylo trapně. Nevadilo by, že je hloupý snad po všech stránkách, od scénáře přes režii až po animace. Pobavit mne už dokázaly větší hlouposti. Ale ten otřesný, lepkavý a přitom fascinující pocit trapnosti jsem v takové intenzitě a délce ještě nezažil.

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Bylo to napínavé, třetí až pátá epizoda mne vtáhla, rozuzlení v závěru pak bylo jedním velkým zklamáním. Sledoval jsem díl za dílem v čekávání nápaditého finálního zvratu, s konečnou přímočarostí příběhu by mne smířilo, kdyby katalyzoval nějaký vývoj charakterů a vztahů jeho postav. Nic z toho se nenaplnilo. Vysvětlení mi přišlo z psychologického hlediska velmi nevěrohodné. Explicitní scéna odhalení byla hloupá a zbytečná.

plakát

Na nože (2019) 

Poctivá detektivka klasického střihu, jak od Agathy Christie, vlastně jako to nejlepší od této paní. A navíc obohacená o pár skvělých prvků, které ona v repertoáru neměla. Výtečný Craig mne bavil víc, než kterýkoliv filmový Poirot. Ostatní herci (a herečky) za ním nezaostávali. Skvělá zábava, spíše na doma než do kina.

plakát

King Kong (2005) 

Problém je, že Peter Jackson neumí stříhat a teď už ani nemá vkus. Když dostane peníze na filmování, tak točí a točí a musí tam mít úplně všechno. Kanibaly, brontosaury, tyranosaury, červy, brouky, pavouky, netopýry, vetřelce... Žraloky a piraně jsem buď přehlédl, nebo jsem neviděl Director's Cut. A hlavně je to všechno moc dlouhé.