Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (48)

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Dobře, je to lepší než původní film, ale tak o jednu o hvězdu, kterou ovšem musím hned zase sundat už jenom z principu, že si tady dalo DC nový pokus. Ať MARVEL nesnášíte sebevíc, tak prostě v celé koncepci dává DC neskutečně na zadek! Ten film by mohl být o polovinu kratší, kdyby si celé studio dalo tu práci natočit filmy s jednotlivými postavami ještě před vydáním téhle týmovky. Ale ne, je přece lepší narvat to do jednoho filmu, aby se v tom dalo pro kolemjdoucího, komiksem nefláknutého diváka, lehce ztratit! Na příchod Darkseida jsem se těšil, ale bál jsem se, že dopadne jako Doomsday, který oproti tomu v komiksech vypadá jako vypelichaná slepice. Proč? A moje obavy se potvrdily! Vypadá lacině, ono celé CGI vypadá lacině, jak kdyby potřebovalo studio snížit náklady. Efekty tak z roku 2002. Stačí se zaměřit na záběr kdy královna Amazonek rozjíždí koně - Legolas hadr. Scénář jak od reklamáka z Klik.cz, tolik děr, trapných dialogů, zpomalených cool music momentů a co mě štvalo jak všichni pořád čuměli odhodlaně do kamery, i když zrovna Alfred dělal čaj!!! Celé se to bere až trapně vážně, ale nemá proč. Nechápejte mě špatně, DC je temnější a "dospělejší" než MARVEL, to s tím nesouvisí. Tenhle film a celá koncepce je špatně, proto nechápu to hraní si na nejvážnější hrdiny historie. Nejzajímavější postava je nakonec Cyborg, ani Superman v black costume ho nesesadí z trůnu. Vize do budoucna, pokud se uchopí správně, může být fajn. Ale zatím to vypadá jak když pejsek s kočičkou "vařili" dort a pěkně se po něm pos*ali!

plakát

Superšéf 24 hodin do pekla a zpět (2020) (pořad) 

Už podle upoutávek bylo vidět, že to bude jedna velká nahraná umělotina. Ale po zhlédnutí prvního dílu je to ještě horší než jsem čekal. Všechno přehrané, nahrané, zveličené... Zdeňka mám rád, ale tohle je průšvih. Dám tomu ještě šanci, ale zatím to vypadá na show z ochotnického divadla typu soudkyně Barbara. Jinak pro pana Ajfista, to že malém propadl řekl sám před několika lety, ale ve světě se naučil to co umí. Přečtěte si co o něm říká třeba takový Roman Paulus. A pokud někoho haním za slovník, tak nejdřív vezmu koště a zametu si pořádně vlastní práh. ;-)

plakát

Susedia (2006) (seriál) odpad!

Nejsem fanda české tvorby nekonečných seriálů. Ale po tom, co jsem viděl toto, tak nechápu, jak naše Ulice může mít jen 22%! Tohle je absolutní, ale absolutní televizní dno!

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Star Wars miluju a troufnu si tvrdit, že je znám hlouběji než většina místních "znalců". Kdybych to hodnotil jako nezávislý, samostatný film, tak dám bez okolků 9/10. Ale tady jde o Star Wars. O kult, náboženství, fanatismus... Pokud někdo křičel, že Skrytá hrozba a Klonové války jsou zbytečné a utahané, tak tady musí řvát z plna hrdla. Ať se to někomu líbí nebo ne, Disney dojí tuto značku až hanba. Lucasovi byla vyčítána komerce v prequelech. V konkurenci Harryho Pottera a Pána prstenu to ovšem jinak nešlo. Ale tohle? Příběh se kromě siláckých řečí o novém začátku a zažehnutí konce Řádu nikam neposune. Ale to opravdu nikam! Krom závěrečného boje, který nepostrádal nic, dokonce toho matrixu tam bylo až příliš, neuvidíte nic ze světa Hvězdných válek. Hodnotím změnu na hlubší a ponurejší tón, který nevyváženě kontrastoval s přehnaným humorem. Vývoj zažil snad jenom Kylo Ren, a kdyby byl herecký výkon o žebřík vyšší, tak by ve mně nechal i nějakou stopu. Takže asi takhle. Jde o kvalitní film, který pobaví tisíce lidí, zasloužil by klidně plný počet hvězd, ale bohužel pro něho je součástí něčeho většího a v této společnosti, pro mě, zcela zaniká. Na druhou stranu, kam se v tomto vesmíru posunout dál, aby to bylo uspokojující jako díly předešlé.....

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Spokojenost. Celkem se mi zamlouvá odklon od hlubokých monologů, které nás ovšem zcela neminou, ale tak nějak jsou lépe stravitelné. První polovina filmu se nese v odlehčeném duchu a přicházející temnotu rozbíjí povedené hlášky, s příchodem zla se změní tón filmu. Po minulém filmu jsme se (konečně) dočkali restartu série.

plakát

Ptačí úlet (2013) 

Velice příjemný animák. Jednoduchá slátaná zápletka, ale občas opravdu šťavnaté hlody, u kterých jsem se opravdu bavil. Shlédnuto ve 3D.

plakát

Noe (2014) 

Musím říct, že na film jsem se opravdu hodně těšil, takže zklamání je možná o to větší. V ději je těžké se orientovat, nevím jestli to byl záměr, ale závěr mě taky bůhví jak neoslnil. Typický americký formát zvratů. Prostě ten film postrádal srdce, a ani přímé ruční masáže od hlavního manželského páru, nepomohli k jeho nahození. Je to jenom těžký průměr o náboženském fanatikovi a jeho rodinných potížích, namísto epického historického vyprávění.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Od traileru jsem se na tento snímek těšil a musím říct, že jsem po dlouhé odcházel ze sálu se splněným očekáváním. Film si na nic nehraje, efekty vypadají skvěle a obrátit klaďase v záporáky funguje naprosto úžasně. Angelina Jolie se zřejmě pro tuhle roli narodila. Nejsem pohádkový typ, ale tahle mi učarovala. 9,7/10

plakát

Hory zalité krví (2009) 

Film, který vyděsil možná post titulkovou scénou. Jinak jsem byl naprosto v klidu a to je u hororu špatně....

plakát

Stážisti (2013) 

Musím uznat, že podle názorů co jsem tu četl jsem nevěděl jestli se mám připravit na 2 hodiny trvající Google Ads nebo naopak na totální potopení Géčka. Tak jsem si udělal raději obrázek sám. Když pominu typické americké klišovité srdce trhající proslovy, tak je fakt, že je to nejlepší komedie Vince a Owena za poslední roky. Jistě je to ujeté, scénář bych možná spíchl lepší i já, ale jako celkový dojem, je ten chaos prostě dobře stravitelná podívaná. Málem bych zapomněl na příjemný soundtrack. 75%