Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

Iluzionista (2006) 

Není to nic moc, ale největší radost mi na Iluzionistovi udělalo místo natáčení. Bylo moc příjemné sledovat krásná historická místa Čech v Amerikou produkovaném filmu. Vlastně mi udělal radost i Edward Norton a Paul Giamatti. Vlastně ani kouzelnické prostředí není k zahození. Vlastně mě to celé bavilo. Jedíné co mě zklamalo - zásadně zklamalo- bylo to, že jsem odhadla vývoj děje, tudíž se nekonalo to ono napětí, kvůli kterému filmy tak miluju.

plakát

Soudce (2014) 

Tak se nám po letech Robert Downey Jr. vrátil do justiřního prostředí, a udělal dobře! Komu toto prostředí ale sedí perfektně, je Robert Duvall. Morálně založeného, stárnoucího a neurotického soudce zahrál na výbornou. Až mi přišlo líto, jak věrohodnotně umírajícího starce zahrál. No, doufám, že jej zatím skutečně jen hrál...

plakát

Láska na kari (2014) 

Je trochu škoda, že se film snaží být hlubší, než ve skutečnosti je, resp, že se snaží být až moc filozofický. Jo, je to příjemné, člověku se sbíhají sliny na všechny ty dobroty a na Helen Mirren se moc hezky kouká, ale to je tak vše...Nejspíš je to tim, že pro mě Indové nejsou přitažliví, takže romantická stránka filmu mě nechávala absolutně chladnou. Na druhou stranu jsem na to koukala s maminou, která skoro upustila slzu, takže jsem nejspíš opět akorát zbytečně kritická...

plakát

Whiplash (2014) 

V podstatě nenápadný film, který vás přibližně po 3 minutách vtáhne takovým stylem, že z něj vypadnete až druhý den ráno. J.K. Simmons mě totálně překvapil, doteď jsem ho brala jen jako vedlejšího průměrného mužíka, ...no, změnila jsem názor. A to finále? No, to se prostě musí vidět...

plakát

96 hodin (2008) 

"I will find you, and I will kill you!..Liam je zabiják a asi by byl skvělý i v pohádce o kývajícím se smrčku...Navíc, když se připlete do filmu s touto zápletkou a ještě se tváří jako milující otec, nemůže se z toho nestat super záležitost. Trošku mě mrzel konec, očekávala jsem o něco větší prostor pro dění "po akci", ale i tak jsem se výborně bavila.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Téda, viděla jsem už spoustu záporáků, ale z těhle šel fakt strach..brr...Tedy z některých z nich, což bylo příjemné, protože málokterý film se zabývá charakterem i těch "špatných". Trošku mi přišla absurdní představa mobilizace celé US Army kvůli jednomu kapitánovi, ale co, zřejmě to tak bylo. Celkově dost dráma, skvělá gradace, Hanks, trošku dlouhé, ale jinak dobré.

plakát

Luka (2015) (TV film) 

Tyto časosběrné dokumenty jsou unikátní hlavně v tom, že si člověk uvědomí, jaké má v životě štěstí. Doporučuji všem pesimistům a neustálým stěžovatelům na vlastní nesnesitelnou těžkost bytí...

plakát

Interview (2014) 

Asi největší plus si The Interview zaslouží za propagaci, kdo by nechtěl vidět film, který může údajně způsobit 3. světovou válku? Jinak se totiž jedná o úplně průměrnou komedii, jejíž jediná vyjímečnost tkví v zaměření proti skutečnému a navíc žijícímu diktátorovi. Nemůžu říct, že jsem se nebavila nebo byla přímo pohoršena - to vůbec. Ale kdyby se jednalo o jakýkoli film střílející do mnou neoblíbené osoby (Zeman/Hitler/Putin), smála bych se stejně.

plakát

Slova (2012) 

Děj v ději v ději. Bradley Cooper, Jeremy Irons a Dennis Quaid. Psychlogické, mysteriózní, romandické drama. Mno, co více dodat? The Words zapůsobila tak, jak měla. Totiž donutila mě obracet si v hlavě mnohá slovní spojení, momenty, scény. Dokonce jsem se občas vžila do situace a přemýšlela, jak bych se asi zachovala já. Celkově moc příjemná záležitost.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Člověk, který nikdy neviděl žádný film od Wese Andersona, se musel na Grandhotel Budapešť koukat jako na zjevení Boží - stejně jako jsem kdysi koukala já na The Royal Tenenbaums. A věřím, že divák musí jeho styl filmů buť milovat a nebo vyloženě nesnášet. Naštěstí se řadím k té první skupině, a tak jsem se opět neuvěřitelně bavila. Všudypřítomná ironie, originalita i absurdita dělá z Andersonových filmů jedinečný zážitek, který si vždy ráda připomenu a jeho filmy pustím.