Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (562)

plakát

Ad Astra (2019) 

Mezi 3* a 4*, první polovina jednoznačně na 4*, místy až na 5*, celou první hodinu jsem byla v podstatě nadšená. Byl zde velice zajímavý pohled na kolonizování území mimo naši planetu, vizuálně i zvukově úchvatné. Ale ve druhé polovině jakoby film chtěl být něčím úplně jiným. Jde v podstatně o psychologický pohled do nitra jednoho astronauta, ale zatímco v první polovině ten balanc mezi psychologický pohledem a sci-fi blockusterem funguje dokonale, v té druhé to začne být ubíjející a vy si uvědomíte, že ten film není vůbec tak chytrý, jak se snaží vypadat. A i to celé rozuzlení je takovéto, u kterého si řekne "hhh, ok". Je to dobrý film, ale jiskru ztratil v půlce.

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Strašně smíšené pocity. Já si k filmu cestu nenašla. Tak nějak přeběhl a nic, nic co bych si pamatovala třeba za týden, nic co by ve mně zůstalo, nebo něco díky čemu bych měla potřebu film vidět někdy znovu. Na druhou stranu se mi ale líbila postava Alberta. Rozhodně nesouhlasím s tím, že by byl film chladný a bez emocí, postava Alberta ty emoce v sobě ukrývá a mě dojala, na tom má největší zásluhu excelentní herecký výkon Glenn Close, které jsem věřila naprosto všechno. Výš s hodnocením jít ale prostě nemůžu, film mi úplně nesedl, některé scény mi vyloženě vadily a vím, že tento film už nikdy nevyhledám.

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Seriál, který má sice pomalejší začátek, ale jestliže vydržíte pár prvních dílů, litovat nebudete, protože pak Vás čeká jedna nekončící výborná jízda s výborným příběhem mistra Abramse. Každý díl jsem sledovala s velkým očekáváním a napětím, seriál, který mě svými zvraty dokázal vždycky překvapit a to se u seriálu nestává moc často. Jak už tady řada zmínila, druhá série patří mezi to nejlepší v seriálové tvorbě, navíc s takovým závěrem, že si začátek třetí série nemohl nechat ujít naprosto nikdo. Poslední dvě série už sice tak výborné nejsou, protože už se ze seriálu stalo více sci-fi, přesto můžu seriál jen doporučit.

plakát

Amazing Race: O milion kolem světa (2001) (pořad) 

Reality show moc nesleduji, ale tohle je výjimka. Žádná reality show se této zatím nevyrovnala (z těch co jsem viděla), myslím, že naprostým právem vyhrála už tolik cen Emmy za nejlepší televizní show. Sleduji poctivě každou sérii a zatím nebyla snad žádná, která by mě zklamala, (nejslabší byla možná série, kde soutěžily rodiny). Napětí od začátku do konce, skvěle vymyšlená show. Škoda, že se asi tato show nikdy neobjeví v našich končinách.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Když já nevím, na jednu stranu bych tu jednu hvězdu ještě přidat chtěla. Nový Spider-Man není špatný film, po příběhové stránce film sice nenabízí vůbec nic, co bychom neviděli v původním Spider-Manovi, ale jde více do hloubky postav i vztahů. Film funguje po emocionální stránce, i jistý emocionální zvrat v Peterově životě v první části filmu na jedničku splnil svůj účel. Od Marca Webba se samozřejmě čekala jistota především v milostné linii a očekávání splnil. Andrew Garfield byl výbornou volbou pro roli Spider-Mana a Emma Stone ho skvěle doplňovala. Ale pak ten kámen úrazu. Záporák. Horšího záporáka jsem už dlouho neviděla, kdykoliv se objevil na scéně, celý film stahoval sebou dolů, najednou jsem se dívala na dětský film, kde nějaká obří ještěrka leze po budově a převrací auta. V současné konkurenci komiksových filmů zkrátka tento záporák nemá šanci obstát a je to hrozná škoda, protože jinak je nový Spider-Man hravý, zábavný a příjemný blockbuster.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Prakticky stejné pocity jako u předchozího dílu, u závěrečných titulků mi bylo líto toho promarněného potenciálu. Myslím si totiž, že tvůrci drželi v ruce materiál, který měl na to stát se nejlepším filmem o Spider-Manovi, ale Marc Webb to prostě nezvládl. Opět největším kamenem úrazu jsou záporáci. Celá postava Electra je tak neskutečně přitažená za vlasy, Jamie Foxx je zde nesnesitelný a pak ten přerod Harryho, ten by si zasloužil mnohem více času, to co Raimi rozvíjel tři filmy, musel Webb nacpat zhruba do půlky jednoho filmu a tak to logicky ani nemohlo mít patřičný dopad. Škoda ještě těch závěrečných 5 minut, ty bych vystřihla úplně, protože tak totálně vyšuměl do ztracena ten jistý emocionální bod v Peterově životě. Už nějak nevěřím, že by to mohlo vyjí třeba napotřetí.

plakát

Ambulance (2022) 

Tohle mohla být tak strašně fajn blockbusterová jízda a ten film měl k tomu hodně dobře nakročeno. Není to totiž úplně špatně napsané, má to fajn postavy, hudbu, akce vás pohltí a nepustí, nechybí ani dávka patosu, který od Baye ale tak nějak čekáte a vlastně i chcete. Ale může mi někdo vysvětlil, proč se Bay rozhodl tam vložit ten pitomý humor? Už dlouho jsem neviděla film, kde by ten humor byl tak mimo. Film jsem si užívala, ale pak například uprostřed vážného momentu přišla nějaká rádoby vtipná hláška úplně z ničeho nic, která mě totálně zarazila a dost odtáhla pozornost od filmu. Po nějaké době už to tak strašně otravovalo, že jsem nemohla film brát vážně a přitom by Bay tak chtěl, jelikož se tam pokoušel i o jistou osudovost mezi bratry, ale prostě ten naprosto nepasující humor sráží celý film dolů, a já se ptám proč?

plakát

Amelia (2009) 

Film, na který jsem se velmi těšila, ale následovalo obrovské zklamání. Nepodařené zpracování zajímavého osudu, Hilary Swank se rozhodně snaží, ale ve filmu není nic, co by ji pomohlo. A hlavně ta nuda.

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Jelikož mám opravdu ráda tvůrčí dvojku Gonzáleze s Arriagou, tak jsem byla hodně zvědavá na jejich první společný počin a opět nezklamali. Dostala jsem přesně to, co jsem od nich čekala, čili syrový a nepříjemný film, který předkládá život takový, jaký je. Opět ve filmu sledujeme několik příběhů, které se vzájemně proplétají, každý příběh zobrazuje jiný druh lásky, ale výsledek je úplně stejný. Tohle není film na nedělní odpočinkové odpoledne, je třeba se připravit na pořádnou dávku deprese. Velkou roli ve filmu hrají psi, pro milovníky psů tento film určitě není zrovna lehký oříšek, já si však ani jednou za film neřekla: "fuj, to je hnusné, to už je moc", prostě jsem to brala, tak jak to je, jako tvrdou realitu. Na plný počet to není, protože film si nedokázal po celou délku udržet laťku, kterou nastavil v první části, ale jelikož jde o Gonzálezův režijní debut, nelze nic jiného, než smeknout. Film, který určitě doporučuji, za vrchol této dvojky však stále považuji "21 gramů".

plakát

Angel (2007) 

Bylo pro mě celkem utrpení vydržet až do konce. Naprosto nezajímavý film, který se stále a jen protahuje a děsně se táhne. Romola Garai mi tady taky přišla taková nijaká. Absolutně zbytečný film.