Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Pořady (10)

Kdo přežije

Kdo přežije (2000)

Naprosto nejlepší a unikátní reality show! Skvost a diamant zábavy. Prvních pár sérií jsem sledovala ještě jako malé děvčátko na Nově. K pořadu jsem se vrátila asi tak před rokem a jen jsem se nestačila divit, jak se změnil celý koncept soutěže. Najednou nešlo o samotné přežití, a jak jste dobří po fyzické stránce, ale o přechytračení všech soupeřů s různými twisty v podobě skrytých imunit. Nemohu říct, která ze stránek mě baví více. Ono ty staré a nové série nelze tak úplně porovnávat, každá má svoje. Vrchol Survivora nám byl naservírován v podobě 16. série Mikronézie (zatím nepřekonán a jestli bude, tak nevím, co by se na ostrově muselo dít). Parvati a Cirie, dvě proradné mršky, které si mě omotaly kolem prstu a už nepustily. Momentálně se jedná o zrušení tohoto kultu, kvůli velkému snížení sledovanosti, což nemám divákům za zlé, protože twisty typu Redemption Island a návrat některých vyčpělých hvězd, byl zásahem vedle o několik metrů. Mně nezbývá nic jiného než doufat, že 26. série nebude tou poslední, protože opravdu nejsem připravena se rozloučit s tím nejlepším, co nám může reality show nabídnout. Hodnocení jednotlivých sérií: S01 – 85%, S08 – 90%, S03 – 65%, S04 – 60%, S05 – 35%, S06 – 50%, S07 – 85%, S08 – 90%, S09 – 45%, S10 – 80%, S11 – 65%, S12 – 60%, S13 – 95%, S14 – 50%, S15 – 70%, S16 – 100%, S17 – 85%, S18 – 80%, S19 -90%, S20 – 95%, S21 – 75%, S22 – 60%, S23 – 40%, S24 -75%, S25 –95%

Amerika hledá topmodelku

Amerika hledá topmodelku (2003)

Patřím k těm nadšencům, kteří viděli všech 19. řad. ANTM stojí celé na největší hvězdě, někdejší super modelce Tyre Banks. Soutěž je uzpůsobena k její reklamě a propagaci a samotné účastnice ji vnímají jako bohyni všeho, co k modelingu patří. Mně Tyra přirostla k srdci a čertím se pokaždé, když o ní vyjde článek, jak je tlustá a ošklivá. Jak by sama Tyra řekla, má takové jméno, že si klienti rádi připlatí za retušování a jiné úpravy. Bez Mr. a Ms. Jay by to taktéž nebylo ono. Stačí říct, že 19. série, u které se změnil celý koncept soutěže, a Jayové byli nahrazeni, je strašný propadák. Jako správná vlastenkyně, jsem ocenila účast Pavlíny Pořízkové a bylo mi velmi líto, když jí nahradili. Spolu s drzou Janice Dickinson byly mé nejoblíbenější porotkyně, hlavně díky skvělým komentářům. Show mě naučila nahlížet na modeling a samotnou ženskou krásu úplně odlišně, než jak tomu doposud bylo. Konečně dokážu ocenit editoriální look, stejně tak ugly beaty a rozhodně už nejsem fanouškem komerčního vzhledu modelek. Nejvíc mě na pořadu baví focení a někdy se nestačím divit, s jakým nápadem tvůrci přijdou. S úspěchem účastnic a výherkyň je to jiná. Po skončení každé série zadávám do Googlu jednotlivá jména, abych věděla, kam to děvčata dotáhla a moc valný to není. Uspěla většinou jen ta z prvních sérií, což je v mnohých případech opravdu škoda. Ale tak to chodí ve světě, kde každá holka chce být modelkou. U nás stačí mít plastiku prsou nebo být večírková královna, a právě proto si cením těch, co se prosadily ve světě. Oceňuji Tyry pokusy o to dát šanci i silnějším a menším dívkám, ale to musíte být sakra úžasná, aby se vám povedlo porazit ty vysoký vychrtlý kozy. Bohužel, se domnívám, že pořadu odzvonilo. Zbytečná modernost s cílem zapojit diváky je vyloženě na škodu.

Amazing Race: O milion kolem světa

Amazing Race: O milion kolem světa (2001)

Amazing Race se rozhoně řadí mezi nejlepší reality show, které kdy byly odvysílány. Nejenom že je show neskutečným způsobem dech beroucí a nervy drásající, ale i se díky ní můžete podívat do různých koutů světa a vidět tamější kulturu. Občas jede Amazing Race takovým tempem až se mi z něj točí hlava (rychle rezervovat a koupit letenky, jet na letiště, odletět do nového města, soutěž..). Doporučuji koukat na Amazing Race s někým dalším. Ne jednou jsem byla svědkem hádky typu: „Jéé, ten je tak hodnej, že jí nevynadal za to, že nechala mapu na benzínce.“ „No já bych jí zabil!“. A máte zaděláno na oheň na střeše. Dokonalost pořadu spočívá v tom, že celou soutěž může vyhrát i pár, který se vždy pohyboval na předposledních místech jednotlivých etap. Dvojice, které na sebe řvou všemi možnými nadávkami a na konci etapy se objímají a vyznávají lásku, patří k těm nejlepším. Byla jsem strašně zvědavá na 15. řadu, kde byla jednou ze zastávek Praha a ČR opět nezklamala - zácpa na Evropský a „skvělá“ domluva angličtinou. I v největších prdelích světa se soutěžící domluvili stokrát líp. Úkoly typu najdi jehlu v kupce sena (a to fakt doslova) trvají klidně i 20 hodin a přesně ty dělají Amazing Race něčím neuvěřitelným. Už se mi několikrát zdálo, že se závodu účastním, ale upřímně ani za mák bych to nedala.

Mami, ožeň mě

Mami, ožeň mě (2011)

Love it! Love it! Love it! Šárka – „Koupila jsem si 2 svíčky, jednu astrální a druhou na změnu, je to jako po lince koksu, já právě Tomovi uvařím něco, co rád nemá!“ a její tanec na balkoně. Erika – „Já čtu knihy v němčině“ a její svádění v pampeliškách. Alenka – „Romanko, Romanko, Romanko“ a její legendární pompaží. Sjeli jsme se spolubydlícíma všechny díly na jeden zátah, protože se od toho nedalo odtrhnout. Prodloužili jsme si život tak o 100 milionů let. Ach můj bože lidi jsou naprostí exoti! Casting na show se vyvedl jako nikdy. Kéž by se něco takového povedlo československé produkci ještě párkrát. Protože přesně tohle lidi baví na reality show. A hlavně člověk, který vymýšlí ty neskutečně vtipný komentáře, by měl dostat zlatýho bludišťák, protože je neskutečnej borec!

The Glee Project

The Glee Project (2011)

Wow, jsem nadšena! Nemám zpěvácké soutěže zrovna v lásce, a tak jsem se Glee projektu dost dlouho vyhýbala. Myslela jsem si, že jde jen o vyplnění prázdninové absence Glee. Jako první jsem viděla druhou sérii a dobře jsem udělala. Tvůrci totiž pochytaly všechny mouchy, které první série má. Soutěžící jsou neskutečně talentovaní, až mi z toho občas brada spadla. Dokonce se musím přiznat, že jsem po zhlédnutí dostala depresi, kolik talentovaných dětí běhá po světě a já zas nic:D Teď k samotné show. Každý týden se nese v rámci nějakého téma, soutěžící dostanou na začátku za domácí úkol společnou píseň, kterou předvedou jednomu z herců ze samotného Glee. Vítěz úkolu má takové malé dostaveníčko s hercem, při čemž musím říct, že mi to přijde celkem zbytečné. Na druhou stranu chápu, jak to pro soutěžící musí být vzrušující. Po vystoupení soutěžící zjistí, jaký klip se bude natáčet. Dále se dostanou k samotným odborníkům, kteří se podílejí na Glee – choreografie, zpěv ve studiu, samotné natáčení videoklipu. Tady musím podotknout, že víc sympatické porotce (odborníky) jsem v žádné jiné soutěži neviděla. Choreograf Zach je prostě k sežrání a mentorka zpěvu Nikki jakbysmet. Společně s castingovým ředitelem vyberou 3 nejhorší, přidělí jim píseň a jdou se svým vystoupením před samotného Ryana. Ryan má jako velký kápo poslední slovo a jednoho ze soutěžících vyrazí. Většinou jde o toho, který pro něj není inspirací k napsání scénáře. Ještě musím zmínit, že při každém vyřazení brečím jako želva, ať jde o mého favorita (nikdy mi nevyhrál) a i o člověka, který mě nechával celou dobu laxním. Song Keep holding on se záběry na vyřazeného je pro mě prostě a jednoduše srdcervoucí:D