Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Upřímně film jsem shlédnul a některé scény ve mě stále přetrvávají takže film tím podle mě splnil co měl. Vyvoval emoci a zaryl se do paměti. Je faktem, že na můj vkus se ve filmu velmi málo mluví, postavy se často střídají a dlouho o postavě nic nevíte, což mi trochu vadilo, ale film je to silný. Určit doporučuji

plakát

Klub rváčů (1999) 

Musím uznat, že film je to perfektní. Nic jsem si o něm nečetl a čekal co z toho bude. Jak se vše začalo rozmotávat, tak jsem si řekl, že to je opravdu zajímavý scénář. Celkové zpracování skvělé. Jen ten konec s prostřelenou hlavou mi přišel mimo mísu, ale jinak jasně 5 z 5ti.

plakát

Kill Bill (2003) 

Ze začátku, když jsem si všiml, že opět je film řazený do kapitol, jsem si řekl:"no jo typickej Tarantino, jinak to ani neumí." ale musim říct, že celý film jsem byl zaražený do sedačky a hltal další kousek. skvěle zpracováno, Uma Thurman hraje skvěle, fakt výborná herečka. skvělá hudba a místy opravdu zajímavě graficky zpracováno. Scénář skvělý. Prostě fakt good job!

plakát

Hvězdný prach (2007) 

ač nejsem na tento tip filmů, tak mi v mnohém připomínal zakletou Ellu. Romantická, krásná pohádka o upřímné lásce dvou mladých lidí. Upřímnou lásku někteří najdou a ti pak mohou opravdu zářit celý život, někteří ji promarní a svou hloupostí ztratí, někteří o ní přijdou a někteří ji nenajdou nikdy. Proč je takový film tak oblíbený? Zpracováním? úžasným scénářem? hudbou? kamerou? lacinými efekty? Vůbec. V podstatě ve všech ohledech je to vlastně průměrně zpracovaný film, ale lidi chtějí věřit na upřímnou lásku, a proto se na takové filmy dívají. U filmu jsem se fakt místy upřímně zasmál, nechal se vtáhnout do děje a ač se na podobné nekoukám, film si mě získal. zpětně si říkám, kam se nám někdy ztratí ty představy z dětství jaký člověk bude žít život, s kým, kde, proč atd? Tento film mě vlastně vrátil do upřímných dětských představ, kdy všechno je možné, člověk věří na štěstí, úspěch, lásku a zdraví. Někdy na to zapomínáme, a proto je dobré si podobné věci připomínat. 5 hvězd :-)

plakát

K-19: Stroj na smrt (2002) 

Jak již bylo dříve zmíněno film tohoto ražení není tak úspěšný jako dnešní marvelovky, avengers apod, vypráví o tom, jak mohla reálně vzniknout 3. světová válka, jako tedy již i v jiných případech. Z dnešního úhlu pohledu většina nedokáže docenit, čím si museli vojáci na této ponorce, a nejen na této ponorce, projít. Co lidi museli obětovat nebo jak byli obětování. Je jedno jestli se jedná o vojáky na ponorkách, pěšáky na souši, piloty, tankisty, dělostřelce atd. nikdy bych nechtěl zažít to, co jiní zažili a jsem rád, že to nemusím dělat. Nevím, zda bych měl dost odvahy a odhodlání udělat to, co dělali oni obecně kdekoli. Nemáme tu válku 75 let a nemáme tu komunisty 30 let, můžeme čerpat výhod, které pro nás byli připraveny a podobných skutků si podle mě dostatečně nevážíme. O tom je podle mě tento film, to nám má připomínat. Co se týče zpracování, tak 1. 2/3 filmu mají velký spád a poslední 1/3 je již rozvláčnější, herecké výkony skvělé. Kamera, hudba palec nahoru. za mě 5 z 5. čest památce těmto a jiným uctěným i neuctěným vojákům. Děkuji, že tu není válka, nemusíme si jí prožívat a můžeme být doma s rodinami.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

mě tento film moc nevtáhl do děje. Po umělecké stránce asi dobré, ale mě to nesedlo. Omlouvám se, ale víc jak 2 dát nemůžu a hlavní důvod. NEŽÁŽIVNÉ, nudné

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Asi jeden z nejlepších filmů od Tarantina. řadil bych to úrovní k pulp fiction. Je poznat typické Tarantinovské zpracování, ale to na věci nic nemění. Film je poměrně dlouhý, ale nenudí, naopak má šťávu a moje Peťulka by na to šla do kina klidně znova ;-)

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) odpad!

mě to přijde trochu přiblblý. Vždycky zmateně hledají probačního a vůbec mi všichni přijdou neschopní a trapní. Tento seriál mě prostě nezaujal. Děs!

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

mě přijde, že novější díly jsou daleko napínavější než první serie. Jde to furt dál a dál a stále to nabírá na atmosféře. Podle mě a Peťulky jeden z nejlepších seriálů :-) Deryl rulezz

plakát

Grave Encounters (2011) 

První polovina filmu byla docela dobrá, měla atmosféru a vtáhla mě do děje, ale druhá polovina filmu, kde se začalo okolí měnit a všichni hrdinové se jakoby dostali do jakési paralelní dimenze, mě úplně přestala děsit a v podstatě i nudit. Pár záběrů bylo dobrých a občas jsem se v druhé polovině leknul, ale už to nemělo tu atmosféru první poloviny. Film asi měl gradovat a režisér to tak asi i zamýšlel a tím záměrem se to pokusil i natočit, ale asi je to už moc ohraný způsob zpracování námětu.