Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (692)

plakát

Soprán smrti (2018) (seriál) 

Tak tohle mi sedlo jak prdel na nočník. Miluju komorní příběhy bez ohledu na to, jak tragické jsou. Hymn of Death je o velké lásce, těžké době a boji sám se sebou. Oba hlavní hrdinové byli úžasní, ale Shin Hye-sun o maličko víc. Mám ji čím dál tím raději a s každou rolí je úplně jiná. Tragická láska v dobových reáliích, s nádhernou hudbou a vypracovanou kamerou plyne pozvolna a tři díly jsou tak akorát, aby člověk pochopil. No, pochopil... Jsou věci, které u Korejců nechápu ani po té spoustě let, ale už se nad nimi nepozastavuju, i když zrovna těmhle dvěma bych přála, aby se z korzetu předsudků a konvencí dokázali vymanit. No, vlastně to udělali, i když jinak než bych to asi řešila já. Titulky

plakát

Singwa hamkke : ingwa yeon (2018) 

Na dvojku to vůbec nebylo špatné, ale jednička to prostě není. Bohužel mě moc nebavila ta "současná" část, ta mi přišla citově vyděračská, i když její závěr byl, pro citlivku jako jsem já, super.. Myslím, že postupné odkrývání minulosti (které přineslo i pár šoků) dalo vymyslet mnohem líp. Ale to se dá konec konců úplně všechno. Podsvětí a historické části mě bavily opravdu moc. A být tam jenom ty, tak jdu do plných. A pokud se zaposloucháte do závěrečné skladby a necháte plynout titulky, najdete ve filmu i českou hudební stopu. :^)

plakát

Bimileun eobda (2016) 

Zpracování nebylo nejšťastnější a přiznávám, že jsem chvílemi netušila, která bije, ale film jako takový mě zaujal a finále dokonce i překvapilo. Něco jsem tušila, ale tak napůl. Že se mi to líbilo dost dobře napsat nemůžu. A Božská? To je prostě božská Son Ye-jin a špatně hrát prostě neumí. Přeloženo.

plakát

Mubeob byeonhosa (2018) (seriál) 

Klasika, které neuškodilo, že karty byly rozdány docela brzo. Velkou zásluhu na tom měli pánové Lee Joon-gi a Choi Min-soo, kteří si (nejen) společné scény užívali a byla radost sledovat jejich herectví. Jediné, co mi úplně nesedlo byla banda kolem Bong Sang-pila, ale chápu, že občas bylo potřeba atmosféru odlehčit. Romantická linka byla akorát a obvyklá klišé byla minimalizována, takže spokojenost.

plakát

Když nám bylo 17 (2018) (seriál) 

Druhý romcom letošního roku, který mě dostal. I když byl úplně jiný, i když mám někdy pocit, že mě Korejci už nedokážou překvapit, tak ono zase jo. Už pro to obsazení, už proto jak se vyhnuli tolikrát omílanému klišé (no, ono tam bylo, ale úplně jinak), už pro ten originální příběh, musím jít do plných. Nemám slov a jsem jenom a pouze nadšená.

plakát

Woolijibe saneun namja (2016) (seriál) 

Nepamatuju se, že bych na něco koukala přes rok a nebyla schopná to dokoukat. Ale bohužel je všechno jednou poprvé. Tak dobrá hlavní pětice a tak příšerný scénář. Ale co nadělám, končím devátým dílem. Nebaví mě to. Nezajímá mě rozuzlení. Pusto a prázdno, nicota na dohled.

plakát

Rudé horko (1988) 

Jedna hvězda navíc za nostalgii s jakou jsme Arnieho hltali na VHSkách s příšerným jednohlasým dabingem. :^)

plakát

Daelibgoon (2017) 

Dobré to bylo. První polovina byla skvostná, ta druhá, kde byly hromadné bitky pro mě trošku ztratila na poutavosti, protože já bitvy obecně nemám moc ráda. Neorientuju se (pokud to zrovna nejsou lidé a elfové proti skřetům) a v tu chvíli ochabuje moje pozornost. Ovšem Lee Jung-jae měl charisma jako blázen a Yeo Jin-goo překvapil. Jeho korunní princ byl výborný. Takže spokojenost. Přeloženo.

plakát

Jsi taky člověk? (2018) (seriál) 

Ale jo, daly by se na tom najít mouchy, ale já je prostě hledat nechci. Příběh jako takový mě bavil od začátku do konce. Kang-joonův robotický výraz korunovaný úžasným úsměvem neměl chybu. Stejně jako jeho herecký výkon. Ono vůbec obsazení bylo skvostné Kim Sung-ryung patří k mým nejoblíbenějším herečkám a etudy Kim Won-haea ty prostě nezklamou nikdy. Ten chlap zas a znovu dokazuje, že není malých rolí. O záporácích Yoo Oh-sunga ani nemluvím. No a třešničkou na dortu byla čeština z úst hlavního hrdiny v prvních dílech. Naprostá spokojenost. 4,5*

plakát

Mezi kapkami deště (2018) (seriál) 

Skvělá kamera, civilní provedení, netradiční, ale nádherný soundtrack a chemie mezi Son Ye-jin a Jung Hae-inem, dělají z tohoto seriálu něco víc. Režisér Ahn dostál svojí pověsti a rozjel i kritiku sexuálního harašení na pracovišti. Charaktery obou hlavních hrdinů byly skvěle vykresleny a bylo zajímavé sledovat, jaký vliv na sebe mají a jak se v důsledku toho oba mění. Určitě není seriál pro lidi, kteří mají rádi akci. Ale ti, kteří rádi pozorují jemné náznaky, pohledy a vůbec dokonalé herectví a nechávají se unášet dějem, ti si přijdou na své. Já se nenudila ani jedinou minutu. Přeloženo.