Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (233)

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Zajímavé, ale konec byl spíše zklamáním. Leč zbytek filmu na jedničku. Rozhodně to není typický lekačkový horor, na který je většina diváku zvyklá. Ale i tak potěší.

plakát

Odpočítávání (2010) 

Byl to takový průměr. Velmi zajímavý nápad, ovšem špatné provedení. Nějak se mi pořád nechce věřit, že ve chvíli, kdy je v ohrožení několik milionů nevinných lidských životů, by se někdo oháněl morálkou. Postava agentky Brody mi přišla tak mimo realitu a mimo racionální uvažování, že to celý film poslalo do kytek. Samozřejmě... Je skoro 99% šance, že vybouchnou čtyři bomby a zabijí ohromný počet lidí, ale všichni budou poslouchat a řídit se podle jedné ženské, které se zdá vyslýchání zadrženého atentátníka příliš brutální a nelidské? To bylo jediné, co mi na filmu vadilo, ovšem byla to vada na kráse tak výrazná, že to hodnocení jsem prostě vyšší dát nemohl. Samuel byl dokonalý.

plakát

Tiché místo (2018) 

Viděno v kině. Rozhodně jsem se při sledování tohoto snímku ani chvíli nenudil. Co bych snad jen vytkl, je velmi krátká stopáž, ale kompenzuje to právě akce a příběh.

plakát

Lesní rituál (2017) 

Dobrý námět, špatné provedení. Herecké výkony otřesné, sympatie k hlavním hrdinům nulová a napětí téměř žádné. Čekal jsem něco pekelnějšího a nakonec se z toho vyklubalo něco na způsob dětské skandinávské pohádky. Ale ať si na to každý udělá názor sám, někomu se to líbit může. Dle mého se rozhodně nejedná o dobrý film a hodnocení téměř 70% mi přijde směšné.

plakát

V paprscích slunce (2015) 

Je mi smutno z některých zdejších komentářů. Jak někdo může napsat, že to bylo nudné, zdlouhavé a nebo dokonce vtipné? Copak jste vůbec nepochopili, o co v tomto "dokumentu" šlo? Pokud to některým z vás přišlo zdlouhavé, chtěl bych vás vidět, na co byste si stěžovali v Severní Korei, kde televizi nemá skoro nikdo, ostatně tam skoro nikdo nemá ani nic k jídlu a otevřeně si nesmíte ani nic myslet a pokud tak učiníte, z gulagu do konce života nevylezete. Jedinou útěchou vám pak může být, že v takovém gulagu zemřete hned první měsíc a nebudete se tak dlouho trápit... Jak zdlouhavý by byl váš celý život v takové zemi, oproti stu minutám, které jste strávili sledováním tohoto snímku? A pokud i po závěrečné scéně, která je jednou z nejsmutnějších, co jsem kdy viděl a to hlavně proto, že je opravdová a jako jediná v tomto snímku nehraná, máte pocit, že dokument byl nudný, tak bych vám i celé vaší rodině přál alespoň rok v takové zemi. Protože kdo si neváží života druhých, nedokáže si vážit ani toho svého. Žádný inteligentní a zdůrazňuji INTELIGENTNÍ člověk nemůže napsat, že tento dokument byl nudný... Zdrcující? Ano. Mrazivý? Ano. Smutný? Ano. Ale nudný a nebo k smíchu? Ten, kdo si myslí, že tento dokument je nudný, je k smíchu... Vlastně, když na tím tak přemýšlím, tak spíš k pláči. když se zamyslím nad tím, že v mé zemi žijí lidé, které denně potkávám na ulici a kteří jsou tak hloupí a bez jakékoliv empatie k druhým a jejich utrpení.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Ten film byl pro mě o ničem. Seznámení se s postavami a s jejich příběhem se zde nekonalo, tvůrci filmu spoléhali na to, že divák je již s příběhem Olgy Hepnarové obeznámen, což byla zásadní chyba. Na takovou skutečnost by se žádný životopisný film nikdy spoléhat neměl. Důležité je vysvětlit pozadí života hlavní postavy a jejího činu, což se zde vůbec nestalo. Nesmyslné střihy jen umocnili pocit divákova (mého) zmatení a desorientace se v příběhu. Absolutně nulová empatie ke všem postavám a jako třešínka na dortu bylo černobílé provedení, které se k filmu vůbec nehodilo. Nechápu zdejší nadšení, myslím si, že čtyřicetiminutový dokument o Olze Hepnarové na Youtube by byl mnohem výživnější a diváka by i více informoval. Já bohužel nemohu hodnotit jinak, než 10% a to ještě hodně nadsazuji. Ale ať si samozřejmě udělá každý svůj obrázek.

plakát

matka! (2017) 

Snaha o originalitu se zde přelévá v opulentní kýč a nesmyslnou změť všeho možného, co si jen dovedete představit, jen ne dobrého filmu. Logiku postrádající snímek s pochybnými hereckými výkony se rozhodně nemůže chlubit štítkem "originální", leč se právě o toto tvůrci filmu moc snažili. A právě tato přílišná snaha zde byla na škodu. Ostatně, názory diváku v kině po ukončení projekce mluvily za vše. Abych vypíchl jen některé z nich: "Tak za tohle jsme dali čtyři kila?", nebo: "Tak to byla solidní p*čovina", byly ty skromnější z nic. Obrázek si udělejte sami.

plakát

Základna (2017) 

Tak toto jsem si užil. Pro mě je zatím pořád favoritem Rakka, ale i toto byla dost velká pecka. Hlavně prostředí Vietnamské džungle bylo dost povedené a efekty jakbysmet. Místy docela nechutné, ale nic, na co by běžný hororový divák nebyl připraven. Rozhodně chci vidět víc.

plakát

Zygota (2017) 

Pro mě to bylo docela nepřehledné. Ale musím uznat, že monstrum se jim povedlo, i když jsem neměl absolutně ponětí, co to mělo být a jak to vzniklo. Ale monstrum je také tak všechno, co se mi na tomto krátkometrážním snímku líbilo. Takže v ostatních ohledech slabota. Rakka se mi líbilo mnohem víc.

plakát

Rakka (2017) 

Tak Sigourney zazáří v každém filmu, o tom jsem se již mnohokrát přesvědčil. Je to prostě paní herečka a akční role i po tolika letech zvládá levou zadní. A co se filmu jako takového týče, má to velký potenciál a já doufám, že se brzy dočkám pokračování.