Reklama

Reklama

Základna

  • Kanada Firebase (více)
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor / Válečný
Kanada, 2017, 27 min

Obsahy(1)

Experimentálny film od režiséra a zakladateľa spoločnosti Oats Studios Neilla Blomkampa (District 9, Elysium) zachytáva udalosti počas vojny vo Vietname, kde sa obe strany stretnú s novou a nečakanou hrozbou, na ktorú nebol nikto pripravený. (fichilles)

Recenze (70)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobré ako Rakka, len ešte o niečo brutálnejšie a hlavne násilnejšie. Neill Blomkamp a borci z Oats Studios by mali jednoznačne natočiť celovečerák. Schopnosti na to majú a zmysel pre detaily taktiež. Firebase je medzi kraťasmi po technickej stránke špička, príbehovo to už trochu zaostáva. 80 %!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zo série Blomkampových kraťasov Rakka, Firebase a Zygote, je Firebase najlepší. Presne moja šálka kávy – odporná, desivá, džungľová a v neposlednom rade najambicióznejšia. Miestami pripomína Apokalypsu, je tam vojna vo Vietname, čiže to muselo byť náročné na vizuálnu stránku. Navyše ide o poklonu prvému Predátorovi, čo je môj obľúbený film, takže aj za to palec hore. Každopádne, vysvetlenie pôvodu „Boha rieky“ je dosť postavené na hlavu a mínusom je tiež otvorený koniec. ()

Reklama

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější z Oats kraťasů, který to jako jediný svou přiznanou béčkovostí na ty tři vytáhne. Alespoň jsem se tedy rozhodl věřit, že titulní postava, jež jako by vypadla z libovolných Žhavých výstřelů (pokud si dnes ještě někdo tenhle flák pamatuje) byla svým urputným neherectvím úmyslně over the top. Pokud ne, nic to jednotlivých záběrům na humoru neubírá. Takže tři tak jako tak. Jen mě překvapují absurdně špatné triky na úrovni youtube videí Ježíš versus Zombie . Možná taky záměr? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Působivé prostředí Vietnamu, opravdu pěkné zpracování a vcelku originální myšlenka, která by si ale zasloužila mnohem více péče a mystična. CIA bych z toho ale úplně vynechal, to vysvětlování bylo úsměvně pitomé. Celé to mohlo být pojmuté jako boj chlapa proti nějaké entitě. Ale i tak...mě se to líbilo. Má to atmosféru a vcelku mě mrzelo, když to v nejlepším skončilo. I tady bych se na celovečerák moc rád podíval...tedy pokud by se scénář výrazně zjednodušil. Jako režisér je Bloomkamp o třídu lepší, než jakožto scénárista. ()

Welington 

všechny recenze uživatele

Firebase je prakticky jen ukázkou dobře podaného a krásně naaranžovaného klišé, které se, pokud se do něj nevrhneme celí, vzedme z talíře a ukousne nám hlavu. Je tu ale další možnost zamilovat si něco, co není nové, ale je to tak úžasně zpracované, že je člověk v momentě na kolenou s prázdným ešusem a naříká a žadoní o přídavek. Drsná, hustá atmosféra, neuvěřitelně dobře zasazený děj a perfektní akce a vizuál. Nemám výtek. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama