Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (123)

plakát

Joker (2019) 

Hezkej film až na to že ksicht JOKERA je tam danej jen kvůli zvýšení tržeb. Film by obstál i bez ksichtu Jokera akorát by neutržil. Jasnej CASH-IN o ničem jinym to neni. JOKER v batmanovských komiksech je génius, tohle je debil. bere z Batmanovských komixů, ale nic nevrací. Pro DC onanisty. Navíc tento film narozdíl od MARVELu nezapadá do nějakého širšího univerza, takže těchto ORIGIN JOKERŮ může v budoucnosti vzniknout více, jako u SPIDERMANA, či u SUPERMANA. Nechci vidět jak comicxové postavy vznikly. Znám to. Tam kde má být origin v komixu je. U Jokera je origin uknown a to je součástí jeho kouzla. Zbytečný film.

plakát

Upgrade (2018) 

Super jednohubka, která je předvídatelná až na překvapivé finále. Největším překvapením pro mne bylo, že to není Tom Hardy. Brokovnice v ruce a nabíjení přes bicák je liga.

plakát

Gattaca (1997) 

Dobrej film, ve svý době vzniku ještě lepší, a dnes (2019) poměrně aktuální. Zaměňte schopnost zaměstnavatelů prověřovat zaměstnance geneticky, za schopnost prověřovat je via internet a voilá - už jsme tam. Mínus - pointa je jasná od doby, kdy se na scéně objeví soutěživá Uma Thurman, no to však neubírá filmu na důraznosti. Desetkrát lepší než Equilibrium (což je 1984 + Matrix a mělo by vyjít superduper ale vychází lacná srágora) a pětkrát horší než Brazil (což je kniha 1984). Pokud zyiňuji filmy o totalitních režimech, tak V JAKO VENDETTA, je bezkonkurenčně nejhorší film o totalitních systémech, v poměru CENA/VÝKON. Supernuda. A ten nejlepší film (co jsem viděl) je Potomci Lidí. Určitě by se našel nějakej ruskej, náročnej, nejvíc totalitní odpornej film, ale díky. Koukám na filmy abych utek ze sraček života, nepotřebuji nakládat víc.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Nejlepší parta z celého MCU. Nekorektní sympaťáci, banda vyvrhelů, vedle kterých jsou AVENGERS nudní k uzoufání.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Měl jsem rád Marvel a kupoval každý comics v 90. tých letech, no přiznejme si to - ve filmu a po stočtyřicátésedmé už to neni ono. Je tam vše, co chcete, no jaksi chybí jakýkoliv strach o hlavní postavy. Prostě je to IronMan, Thor, Hulk, Cpt. Amerika a ti dva nezajímaví a je jedno, co proti nim postavíte a kolikrát se tváří jako mrtví, prostě tihle neumíraj. A to i po shlédnutí Infinity Wars, kde zemřou B-GRADE postavy. Proč neumřel Iron Man ? Protože počet sebevražd lidí mezi 7-9 let by stoupnul o 300%. Jaksi už to nemá ten Impact, když na kolena sražený superhrdina, zatne pěsti a nakope záporákovy zadek. Ultron a jeho armáda je nezajímavá, je to generic CGI shit. Takže tým výlučně jednorasově bílejch hrdinů vs. Cgi shit, o nikoho se nebojíte, a víte jak to dopadne. Zasazení do fiktivní východní země, je pro našince který v tom vyrůstal mínus, ale jo vypadá to jako Chodov u Karlových Varů, a jelikož v něm žiju od roku 1979, nepovažuju to za atraktivní filmovou lokaci. Zelená Škoda 100/120 je asi dvě minuty v jednom záběru. Jak stárnu, začíná vypadat zachránění Země bandou CGI grafiky trapnějš a trapnějš. S každým shlédnutím je film horší a to platí pro celé MCU. Proč je Země středobodem záchrany vesmíru proti Thanosovi dává velmi krkolomný smysl. Terminátor 2 je oproti Avengers gejzírem originality a asi 100x lepší. Dvě hvězdy pro CGI grafiky, to jsou borci. Vtip s kladivem je trapnej. P.S. Je zajímavé, že v kresleném Anime, takovém Narutovi, dokážou autoři i po dvěstě dílech postavit postavu před nebezpečí, že o ni máte strach. Zde nikoli. Přijde Hulk a nakope tomu zadek.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Dokonalost. Ve dnešní korektní době neexistuje šance, aby něco tak parodicky fašistického vzniklo, na druhou stranu Hvězdná pěchota srovnala genderové rozdíly 20 let před dnešní hyperkorktní dobou, kdy člověk nemůže napsat, že má ženská pěkný čůča. Každý kdo chce být občan, ať muž či žena, musí do armády, sprchy jsou společné a o povýšení nerozhoduje pohlaví ale schopnosti. Nejlepší feministický film. CGI efekty bojů se standartními brouky nezestárly. jsou stejně tak dbré jako v roce vzniku. Ironside přátelsky podrží pahýl pravé ruky na rameni studenta: "Hvězdná pěchota ze mne udělala muže, jakým jsem dnes !"

plakát

John Wick (2014) 

Je to COOL ? Samozřejmě. Ale to je vše. Neni to Terminátor 2 ani první Matrix, které k pořádné porci akce, nabízí děj s překvapivými zvraty a navíc udělali revoluci v celém průmyslu. John Wick je oddychovka, kde je jedinná zajímavá postava John Wick a jedinným zajímavým místem je hotel pro nájemné vrahy, kde se všichni scházejí. A to jen proto, že se o něm nic moc nedozvíte. Až v příštím díle odhalí více z vrahounské organizace, bojim se že to bude trapárna, ve stylu "supertajná organizace supervrahů..." Zzzzzzzzzz. Už teď mě to nudí.

plakát

Pravda zabíjí (1999) 

Trošku nudně působící film, po jehož zhlédnutí si ovšem člověk řekne nebylo to špatný. Film táhnou dialogy, které jsou hodně dobré a dva rozhovory / slovní přestřelky Mezi Eastwoodem a Woodsem jsou totálně boží. "A teď mi řekni, jako muž muži, byla opravdu dobrá ?"

plakát

Vader: A Star Wars Theory Fan Series (2018) (seriál) 

Jako jde to, ale už jsem unaven fanouškovskými filmy, které se točí kolem výslechu. Bylo to v Power Rangers, Uncharted, Mortal Kombat. Vždy někdo někoho zpovídá pod pohrůžkou násilí a do toho vidíme útržky toho okolo čeho se výslech točí. Na 13ti minutách je také mnohem jednodušší udržet konzistenci snímku, než na 2 hodinách.

plakát

Prázdniny pro psa (1980) 

4 hvězdy za to, že "rodinné filmy/komedie" byly před revolucí točeny jakoby s lehkostí a brali jsme je jako samozřejmost, kterou po revoluci málokdo napodobil. Možná Kolja, i když ten není až tak pro děti, Obecná škola a jinak nevim. Věci jako Freonový duch, Jak se krotí krokodýli mě nic neříkají. navíc můj šéf je klon Drtikola. A Pepa Kostižrout je záporák jak má bejt.