Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Zajímavosti k filmům (390)

Dům na špatné adrese

Dům na špatné adrese (2008)

Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“.

Kosti a skalp

Kosti a skalp (2015)

Matthew Fox prohásil, že natáčení se mu líbilo více než u kteréhokoliv svého předchozího filmu, jelikož si přál hrát ve westernu.

Trosečník

Trosečník (2000)

Po celou dobu, kdy je hlavní hrdina uvězněn na ostrově, nehraje absolutně žádná hudba. Je to schválně, aby i divák pociťoval tísnivý pocit izolace.

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Film je vyprávěn Sparťanem (David Wenham), kterého Leonidas (Gerard Butler) poslal před finální bitvou pryč. Je to příběh, vyprávěný dalším Sparťanům jako motivace do boje, do finální bitvy. Proto film obsahuje tolik fantaskních elementů jako bomby, slony, obrovská monstra. Celý příběh je vlastně propaganda vyprávěna vojáky, aby Sparťané působili jako nadlidé a Peršané jako monstra a další vojáci byli natěšení do války. Tomuto mechanismu vyprávění příběhu se říká "nespolehlivý vypravěč".

Očista: Volební rok

Očista: Volební rok (2016)

První díl ze série, kde není slyšet houkačka, která oznamuje konec očisty.

Očista: Volební rok

Očista: Volební rok (2016)

Třetí film série měl být původně prequelem, který by vyprávěl příběh první očisty. Z tohoto nápadu sešlo, když Frank Grillo přijal nabídku režiséra Jamese DeMonaca, aby si znovu zahrál postavu seržanta Lea Barnese. Myšlenka prequelu byla nicméně použita pro film První očista (2018).

Očista: Volební rok

Očista: Volební rok (2016)

Každý díl Očisty v době uvedení tohoto filmu celosvětově vydělal víc než jeho předchůdce. To je v tomto žánru velmi vzácné.

Smrt čmuchala

Smrt čmuchala (2014)

Když Gary Webb (Jeremy Renner) navštíví poprvé Nikaraguu, je na jedné z ulic vidět logo telekomunikační společnosti Claro, která neexistovala až do roku 2003 a do roku 2006 se do Nikaragui ani nedostala.

Smrt čmuchala

Smrt čmuchala (2014)

Herečka Mary Elizabeth Winstead, která hrála editorku Mercury News Annu Simons, uvedla, že natáčení scén v redakci bylo vzrušující, protože nikdy nevěděla, co přesně bude Jeremy Renner (Webb) říkat nebo jak to bude říkat.

Psí útulek

Psí útulek (2010)

Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení.

Proč právě on?

Proč právě on? (2016)

Jedním z Lairdových tetování na pravé ruce je vikingská runa (znak) pro „stvoření“. Na levé paži u jeho zápěstí je vikingská runa pro „mládí“.

Proč právě on?

Proč právě on? (2016)

Podle herečky Megan Mullally měli herci tolik prostoru k improvizaci, že bylo natočeno přes 240 hodin filmu, které se nakonec pro finální verzi sestříhaly na konečných 90 minut.

Proč právě on?

Proč právě on? (2016)

Během scény u helikoptéry se začalo tetování hvězd na Lairdově (James Franco) těle vysušovat a praskat.

Proč právě on?

Proč právě on? (2016)

Když se Ned Fleming (Bryan Cranston) pokouší dostat do počítače společnosti Laird, píše hesla, která se mu zobrazují jako slova. Z bezpečnostních důvodů se však hesla vždy zobrazují na obrazovce jako série hvězdiček.

Reklama