foto

Megan Mullally

  • nar. 12.11.1958 (61 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Americká herečka, zpěvačka a moderátorka Megan Mullally se narodila 12.listopadu 1958 v Los Angeles. Její otec Carter Mullaly Jr. byl kontraktový herec pro Paramount a její matka Martha byla bývalá modelka. Megan byla jedináček. Její kořeny sahají jak do Ameriky, tak i do Irska.

V dětství a mládí střídavě bydlela v Los Angeles a v Oklahoma City. Od šesti let studovala balet a vystupovala na baletních představeních během střední školy. Po absolvování Casady School šla studovat anglickou literaturu a historii umění na evanstonskou Northwestern University. Po dvou letech však odešla a začala být aktivní v místních divadlech. V divadle v Chicagu pracovala šest let. V roce 1981 se přestěhovala do Los Angeles a objevila se zde v několika menších televizních rolích. V roce 1994 debutovala v divadle Broadway a vystoupila v mnoha představeních jako Pomáda či Mladý Frankenstein.

V televizní a seriálové branži je její nejznámější a nejúspěšnější rolí určitě role Karen v sitcomu WILL A GRACE (1998), kde hrála extravagantní kamarádku titulní dvojice. Megan se objevila v mnoha pořadech, seriálech a sitcomech jako např. SHOW ELLEN BURSTYN, FRASIER, SEINFELD, NED A STACEY atd. Několik měsíců uváděla vlastní show, ale kvůli nízké sledovanosti byla stáhnuta. Megan si zahrála cameo v úspěšném sitcomu JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU a objevila se v malé roli v jedné epizodě seriálu STUDIO 30 ROCK.

Megan se vždy vedlo lépe na jevišti nebo v seriálech či sitcomech, a proto je její filmová tvorba skromná. Díky svému nenahraditelnému hlasu dabovala ve spoustě animovaných filmech různé postavy, např. Trudy ve filmu PAN VČELKA (2007).

Megan je už podruhé vdaná. S prvním manželem Michaelem A. Katcherem se vzala v roce 1992 a manželství jim vydrželo do roku 1996. Od roku 2003 je vdaná za herce Nicka Offermana. Nyní žije ve West Hollywoodu v Kalifornii s manželem a se svými dvěma pudly Willou a Elmem. Za svou kariéru byla zatím čtyřikrát nominována na Zlatý glóbus, vyhrála dvě ceny Emmy a tři ceny Screen Actors Guild. To vše za svůj výkon v roli Karen v sitcomu WILL A GRACE.

Radek "Stanislaus" Flekal

Herecká filmografie

Filmy

2020 Party Down
2019 Kde se touláš, Bernadetto
2017 Infinity Baby
Lemon
Nick Offerman & Megan Mullally: Summer of 69: No Apostrophe (TV film)
The Disaster Artist: Úžasný propadák
2016 Proč právě on?
2015 Hotel Transylvánie 2
2014 Alexandr a jeho opravdu hodně špatný a příšerně blbý den
Apartment Troubles
Kámoš napořád
Pauline Alone
2013 G.B.F.
Králové léta
2012 Na mol
Někdo tam nahoře mě má rád
O myšce a medvědovi
2009 Fame - cesta za slávou
2008 Bad Mother's Handbook (TV film)
2007 Pan Včelka
2005 Zpátky ve hře
2004 Miláček třídy
2002 Pakt (TV film)
Zloději z Harvardu
2001 Opoparchant
Sex instruktor
2000 Everything Put Together
1999 Best Man in Grass Creek
Kdekoli, jen ne tady
1998 Winchell (TV film)
1994 Couples (TV film)
1993 Hollyrock-a-Bye Baby (TV film)
I Yabba-Dabba Do! (TV film)
Vánoce u Flinstounů (TV film)
1991 Dospívání v Queens
Steadfast Tin Soldier (TV film)
1990 Duhová cesta (TV film)
1986 Last Resort
Ohledně minulé noci
1985 First Steps (TV film)
Pro jedno kousnutí
1983 Riskantní podnik
1981 The Children Nobody Wanted (TV film)

TV seriály

2020 Will a Grace (TV seriál)
It's Time (S11E18)
New Crib (S11E17)
We Love Lucy (S11E16)
další epizody (13)
2019 Bobovy burgery (TV seriál)
Have Yourself a Maily Linda Christmas (S10E10)
The Ring (But Not Scary) (S10E01)
Lorenzo's Oil? No, Linda's (S09E11)
Will a Grace (TV seriál)
The Grief Panda (S11E05)
The Chick And The Egg Donor (S11E04)
With Enemies Like These (S11E03)
další epizody (15)
2018 Bobovy burgery (TV seriál)
As I Walk Through the Alley of the Shadow of Ramps (S08E18)
Will a Grace (TV seriál)
Anchor Away (S10E08)
So Long, Division (S10E07)
Kid 'n Play (S10E06)
další epizody (17)
2017 Dimenze 404 (TV seriál)
Bob (E05)
Bobovy burgery (TV seriál)
Into the Mild (S07E22)
There's No Business Like Mr. Business Business (S07E10)
Will a Grace (TV seriál)
A Gay Olde Christmas (S09E07)
Rosario's Quinceanera (S09E06)
How to Succeed in Business Without Really Crying (S09E05)
další epizody (7)
2016 Rodinka na kousky (TV seriál)
Annulled Roommate Pill Shower (S02E01)
2015 Ty, já a apokalypsa (TV seriál)
The End of the World (E10)
Calm Before the Storm (E09)
Right in the Nuts (E05)
další epizody (7)
Bobovy burgery (TV seriál)
The Cook, the Steve, the Gayle, & Her Lover (S06E06)
Gayle Makin' Bob Sled (S06E04)
The Gayle Tales (S05E13)
Parks and Recreation (TV seriál)
Ron & Jammy (S07E02)
2014 Trophy Wife (TV seriál)
The Wedding: Part Two (E17)
The Wedding: Part One (E16)
Bobovy burgery (TV seriál)
The Kids Run Away (S04E19)
Parks and Recreation (TV seriál)
Moving Up: Part 2 (S06E22)
Moving Up: Part 1 (S06E21)
2013 Axe Cop (TV seriál)
Out There (TV seriál)
Bobovy burgery (TV seriál)
Purple Rain-Union (S04E06)
Turkey in a Can (S04E05)
Boyz 4 Now (S03E21)
další epizody (4)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
Deuce Babylove 2: Electric Babydeuce (S03E22)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Florida (S07E10)
Game Over (S07E09)
2012 The Greatest Event in Television History (TV seriál)
Bobovy burgery (TV seriál)
Bob Fires the Kids (S03E03)
Dr. Yap (S02E06)
Food Truckin' (S02E05)
Breaking In (TV seriál)
Episode XIII (S02E13)
The Nat'ral (S02E12)
The Hungover (S02E11)
další epizody (13)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
Meat the Parrots (S02E11)
Parks and Recreation (TV seriál)
Ron and Diane (S05E09)
2011 Bobovy burgery (TV seriál)
Umělecká smršť (S01E08)
Terapie online (TV seriál)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
Yesandwitch (S02E03)
Parks and Recreation (TV seriál)
The Trial of Leslie Knope (S04E09)
Ron & Tammys (S04E02)
Li'l Sebastian (S03E16)
další epizody (4)
2010 Párty na klíč (TV seriál)
Constance Carmell Wedding (S02E10)
Cole Landry's Draft Day Party (S02E09)
Joel Munt's Big Deal Party (S02E08)
další epizody (10)
2009 In the Motherhood (TV seriál)
Parks and Recreation (TV seriál)
Ron and Tammy (S02E08)
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Reparát (S03E01)
2007 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Krvavá svatba (S03E17)
2006 Campus Ladies (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Barneyho bratr (S02E10)
Will a Grace (TV seriál)
Finále 2/2 (S08E24)
Finále 1/2 (S08E23)
Co se vlastně stalo s Baby Gin? (S08E22)
další epizody (15)
2005 Will a Grace (TV seriál)
Teplé svátky vánoční (S08E09)
Ožehavé situace (S08E08)
Zachraňte tučňáky (S08E07)
další epizody (21)
2004 Peep and the Big Wide World (TV seriál)
Will a Grace (TV seriál)
Střepy přinášejí štěstí (S07E12)
Perfektní Díkuvzdání 2/2 (S07E11)
Perfektní Díkuvzdání 1/2 (S07E10)
další epizody (26)
2003 Will a Grace (TV seriál)
Fanoušci (S06E10)
Karen versus Candice (S06E09)
Paní učitelce s láskou (S06E08)
další epizody (23)
2002 Will a Grace (TV seriál)
Koleda, koleda (S05E11)
Konec líbánek (S05E10)
Poněkud zvláštní svatba 2/2 (S05E09)
další epizody (26)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Beer and Loathing (S06E16)
2001 Will a Grace (TV seriál)
Vánoční snahy (S04E12)
Plány nejen obchodní (S04E11)
Antirodinné svátky II. (S04E10)
další epizody (24)
2000 Will a Grace (TV seriál)
Will a Grace na svatbě (S03E10)
Three's a Crowd, Six is a Freak Show (S03E09)
Takoví jsme byli (S03E08)
další epizody (25)
1999 Will a Grace (TV seriál)
Život není žádná olivová zahrada (S02E09)
Cena za zaměstnání (S02E08)
Sex, lži a svátky (S02E07)
další epizody (22)
1998 Will a Grace (TV seriál)
Pravda o Willovi a psech (S01E09)
Realita (S01E08)
Will versus vůle (S01E07)
další epizody (9)
1997 Extreme Ghostbusters (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
Frasier (TV seriál)
Seattleská čtyřka (S04E13)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Bobby (S05E21)
1996 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Caroline in the City (TV seriál)
Ned a Stacey (TV seriál)
The Naked Truth (TV seriál)
1994 Batman (TV seriál)
House and Garden (S02E06)
1993 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Implant (S04E19)
1992 Rachel Gunn, R.N. (TV seriál)
Rybí policie (TV seriál)
1991 Herman's Head (TV seriál)
My Life and Times (TV seriál)
1990 Křídla (TV seriál)
There Once Was a Girl from Nantucket (S01E05)
1988 China Beach (TV seriál)
Dear John (TV seriál)
1986 Ellen Burstyn Show, The (TV seriál)
1985 Tall Tales and Legends (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)

Dokumentární

2004 Frasier - analýza smíchu (TV film)

Host

Fanoušci tvůrce