Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (21)

plakát

Ve stínu (2012) 

Plusy filmu jsou rozhodně skvěle vybraný Ivan Trojan jako hlavní hrdina a atmosféra filmu (na zde již mnohokrát zmiňovaný Václavák let minulých, je opravdu skvostný pohled). Tím ale chvála končí, neboť samotný příběh je jednoduchý, plný logických děr a náhod, což by se dalo odpustit u hodně žánrů, ale ne zrovna u detektivky. Velká škoda.

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Film, který zaujme svou originalitou, ale odradí svou prázdnotou. Pod uměleckým obalem se totiž skrývá prázdný vnitřek (herci nejsou nijak zvlášť zajímaví, satira na boha šla rozvinout víc, příběhy apoštolů mi přišli zkrácené a odvyprávěné příliš rychle, než aby se divák s nimi stačil sžít). Co ale naopak musím vyzdvihnout je hudební doprovod filmu, který perfektně pasuje ke každé scéně.

plakát

Očista (2013) 

mohlo být pět nebýt až příliš otravné postavy syna a pár nelogičností v příběhu... jinak originální námět, podaření herci, dostatek akce a hlavně bez zbytečného natahování a konec taky neurazí

plakát

Babovřesky 2 (2014) odpad!

Občas lituji, že nejde dát nic horšího než odpad. To jak Troška degeneruje lidskou rasu na přehnané karikatury, je výsledkem retardace, kterou trumfuje snad jen mentální postižení divákům, kterým se tenhle "skvost" libí.

plakát

Renesance (2006) 

Forma zvítězila nad obsahem a to v takové podobě, že si to zaslouží tři slušné hvězdy.

plakát

Vejška (2014) 

Mádl a Kraus táhnou celý film, který byť postrádá děj a v závěru i logiku, se dá brát jako slepenec různých gagů, které na sebe ne vždy navazují. Pro mě horší jak gympl.

plakát

Jackass: Děda Mizera (2013) 

Je to spíš na dvě hvězdy než na tři, ale některé scény jsou tak geniální (soutěž miss, restaurace, rybaření) že prostě nemůžu jinak. Možná by tomu pomohl kratší formát a nebát se trochu přitlačit na pilu. Jo a konečně relativně sympatické dítě, které sedí do své role a nemáte chuť ho zabít po par minutách.

plakát

Don Jon (2013) 

Gordon-Levitt zvládá mnohem lépe hrát kokota (který na konci už není takový kokot, bůh žehnej dobrým koncům) než natočit film, který by většinu času nenudil. Začátek je fajn, konec je fajn, ale to mezi je dokola opakující rutina, na které není nic záživného. Přitom pár geniálních nápadů by se tu rozhodně našlo (typická italská rodina, scéna ve zpovědnici na konci), ale to celý film rozhodně nezachrání. Snad příště.

plakát

Pod kupolí (2013) (seriál) 

Pilot ušel, ale!! Kdybych nečetl knihu tak dávno tak jsem pekelně naštvanej tím, co provedli s par postavami. Již zmíněný zrzek, nebo anonymní postava Barbie, kterou nikdo nezná, ačkoliv měl ve městě dělat kuchaře a měl by být klaďas a ne takový rozpačitý jako v seriálu. Stejně tak Velkého Jima jsem si představoval víc "zlého" a arogantního než v seriálu. Ale tak pořád mě uklidňuje fakt, že to vše se děje pod dozorem velkého mistra Kinga a třeba je to tak schválně, aby i fanoušci knihy zažili nějaké to překvapení a nešlo o přímou kopii knihy. V tom případě ale doufám v lepší konec, než ten který byl v knize dost urychlený a celkem zmršený. Prozatím hodnotím 3/5. //edit po dokoukaní první řady - tempo seriálu příjemně ubíhalo, některé dějové linky se sladily s knižními a cliffhanger na konci moc nepřekvapil, spíš jsem zvědavý na odlišný konec celého seriálu... zatím 4/5

plakát

Mstitelé (1998) 

Vyfintěný Fiennes v buřince, Uma obepnutá latexem a Connery pokoušející se hrát šílence, který ale celou dobu vypadá spíš unaveně a hlavně znuděně. Hlavní výhodou filmu je bezpochyby (kromě postav) jeho délka a hlavní nevýhodou jednoznačně jeho nesmyslnost. Scenárista byl pravděpodobně po celou dobu své práce sjetý, jinak si neumím představit, jak si mohl myslet, že mu scény na sebe logicky navazují. Všechno je to takové zmatené, nepřekvapující a unylé. Jediným dalším plusem je chytlavý theme song.