Reklama

Reklama

Renesance

  • Česko Renaissance (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Černobílý animovaný film, který bývá po vizuální stránce přirovnáván ke snímku Sin City – město hříchu, se odehrává v Paříži roku 2054. Ilona Tasujevová, mladá a talentovaná odbornice na genetiku, je unesena a nadnárodní společnost Avalon, pro kterou pracovala, ji chce za každou cenu dostat zpět. Případ dostane na starost důstojník Karas, kontroverzní policista a specialista na vyhledávání rukojmích. Ten se vydává po stopách zmizelé dívky do labyrintu velkoměsta. V průběhu vyšetřování je špehován a zastrašován, postupně mu umírají svědci a někdo se ho snaží zabít. Karas si přestává být jistý, kdo je vlastně objektem jeho pátrání: oběť, anděl, nebo monstrum? Vypátrání Ilony se pro něj stává otázkou života a smrti… „Paříž nám od začátku přišla jako samozřejmé dějiště příběhu i jako hlavní postava filmu. Chtěli jsme vytvořit fantastický obraz Paříže, který by byl tak silný jako Los Angles ve snímku Blade Runner,“ říkají tvůrci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (367)

klerik 

všechny recenze uživatele

GHOST IN THE SHELL+BLADE RUNNER Veľmi dobrá noir detektívka. Pôsobivá atmosféra, primerane nadupaná, ale aj citlivá hudba, dostatočne "hlboká" téma. Akcie je pomenej, ale je nádherná. Film nezachádza do filozofovania, ale pomerne dobre nadhadzuje zámienky na zamyslenie. Po dlhej dobe som sa nasýtil poriadnym sci-fi - rovnako ako pri A SCANNER DARKLY, lenže Francúzi viac brnkli na moju subjektívnu (noir) strunu, takže v tomto duely to vyhrala Renesancia. Inak vyzerá to, že najlepšie SF posledných rokov sú práve animované (ANIMATRIX, IMMORTAL, GITS 2, FF VII...), len tak ďalej. Všetci tu spomínajú SIN CITY, ale tento film ma k nemu asi tak blízko ako domáce video Paris Hilton k udeleniu Zlatej palmy. Ak sa dá film ešte k niečomu prirovnať tak k podobnej kriminálke DARK CITY... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Mám rád temné, depresivní filmy a sci-fi tuplem. Renaissance je po dlouhé době opravdu kvalitním francouzským počinem a doufám, že se v následujících letech ještě dočkáme nějakého podobného filmu. Atmosféra skvělá, práce se světlem nemá chybu. Škoda jen, že v černobílém provedení občas zaniknou některé detaily. Tvůrcům se velmi podařila mimika, naopak někdy zazlobí přece jen poněkud znatelný nerealný pohyb. Taktéž místy přeci jen poněkud pomalejší tempo sráží jinak velmi intenzivní filmový zážitek na pouhé 4 hvězdičky ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poměrně dlouhou dobu jsem byl přesvědčen, že forma zcela zvítězí nad obsahem. Někde za polovinou se konečně příběh rozjel a začal šlapat. Po vizuální stránce je uhrančivý a jistě vyvolá vzpomínky na ve stejném roce vzniklý Temný obraz, na tvůrci zmiňovaný Blade Runner, Sin City, Metropolis, Predátora, japonské animované sci-fi filmy....a samozřejmě i klasické noir comicsy. Vcelku nenápaditý příběh má v závěru velké dilema - jakým způsobem zachránit unesenou dívku? Jestliže divák má brzy jasno, pak zachraňující kapitán váhá až do poslední chvíle... Na evropský film jsem čekal více sexu, kterým však snímek zbytečně šetřil. Nemám na mysli prvoplánové prasárny, ale vysoce estetickou erotiku tak, jak ji Francouzi umí. Dokonce se šetřilo i s krví, takže žádné zpomalené kulky doprovázené temnými gejzíry - to mně ale kupodivu vadilo nejméně. Jako celek jsem si film užil, a tak místo zasloužených 3* dávám 4*. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže k vizuálu francouzského snímku můžu říct, že prvních 10 minut bylo pro mě rozpačitých, i když to bylo tím, že si na to musí každý jedinec prvně zvyknout. Animace potom působí propracovaně, moderně a svižně. Na tento druh filmy, kde šlo hlavně o vizuální stránku, byl namontován velice zdařilý příběh, u kterého mě párkrát překvapila pointa (byl jsem trochu rozespalý, možná jsem byl díky tomu pomalejší v myšlení), což oceňuji. V podobném zpracování bych uvítal například loňský propadák Max Payna. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnápaditějších a nejzajímavějších filmů roku 2006 co se Audio-vizuální stránky týče. Příběhová linie temného Animovaného Krimi je místy dost zmatená a chatrná, ale nenudí a má tempo, které nutí diváka napjatě sledovat film, až do úplného konce. Zajímavá hra se světlem a stínem, u které se tvůrci pravděpodobně nechali volně inspirovat u filmu Sin City z předešlého roku. Povedené sci fi s úchvatným comixovým Black & White obrazem. 80 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Co se týče dabování postav známými herci, tak hlavní podmínkou štábu bylo, aby oni sami fyzicky odpovídali určeným postavám. (Siriuss)
  • Hrdina jezdí v „autě budoucnosti“, novém typu Citroënu, který pro snímek vymysleli sami designéři této firmy. Režisér chtěl původně použít jen vylepšený model Citroën DS. [Zdroj: Premiere] (vesper001)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama