Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (9 998)

plakát

Stopaři (2019) (seriál) 

Tváří se to jako thrillerová pecka ale bohužel se jedná o nezazivnou a lacinou nudu. Vydržel jsem pouze první díl

plakát

Duch (2022) (seriál) 

Potěšilo jiné pojetí než obvykle vidíme u českých kriminálek, ale pořád je to slabota, častokrát na hraně trapnosti.

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

Další výborný, český HBO zářez. Povedený a řemeslně propracovaný výlet do minulosti, kdy Evropu strašili a řídili zkratky STB a KGB, sviním u koryta se dařilo lépe a déle než by bylo zdrávo a kdo se systémem nesouhlasil nebo měl svůj názor, nenávratně zmizel. Herecky výborně trefené, příběhově vtahující a jediný výrazný negativum vidím v negradujícím konci, který vyznívá trochu do prázdna, přestože vše nasvědčovalo něčemu většímu.

plakát

Děda, postrach rodiny (2020) 

Vše nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o nesnesitelnou katastrofu, ale nakonec se z toho vyklubala příjemná a po všech směrech ideální rodinná podívaná. De Niro se baví s fungují i veškeré vedlejší postavy. Není to žádný zázrak ale odsýpá, nenudí a humor je i přes svou infantilnost snesitelný i pro odrostlejší diváky.

plakát

Osmý smysl (2015) (seriál) 

Zvláštní a pojetím originální seriál, který funguje a působí úplně jinak, než by divák očekával. Celý seriál úplně nepracuje s pevným příběhem a více hraje na audiovizuální prožitky, které jsou působivé ale ne každému to sedne.

plakát

KIMI (2022) 

Další Soderberghovi hrátky s minimalismem, tentokrát překvapivě v docela žánrovém filmu. I když se to nemusí zdát, Kimi je klasickým thrillerem o zákeřné korporaci, která se může zbavit kohokoliv, kdo jim stojí v cestě. Půlka filmu je jak od Hitchcocka, která se přetaví do klasické "neakční" nahánečky. Není to zlé, Soderbergh umí pracovat s málem a Zoe je fajn. Jen je to takové malé a zapomenutíhodné.

plakát

Výbušná spiknutí (2022) 

Další nezajímavá a extrémně nudná Willisovka. Scenáristická i režijní mizérie s další cca 10 minutovou rolí upadající akční legendy.

plakát

Oscar 2022 (2022) (pořad) 

Potěšilo mě, že nejlepší film nebyla Síla psa (přestože neprávem vyhrála za režii) Smithova facka překvapila a Chris Rock asi definitivně ukončil svou kariéru. Jinak klasicky nezajímavé a politicky zaměřené jako v posledních cca 10 letech.

plakát

Černý krab (2022) 

Mělo to potenciál a oproti jiným netflixovskym filmům se nesnaží zavděčit všem a jde celkem přímočarou cestou. Bohužel prvotní nadšení z temné a v dnešní době hodně aktuální atmosféry, začne opadat a divák si po prvotním nabažení švédských, zamrzlých exteriérů, uvědomí, že se toho ve filmu vlastně moc neděje. Ale pořád se v rámci produkce od Netflixu, jedná o lepší kousek.

plakát

Malá bubenice (2018) (seriál) 

Velice, velice pomalý, staromódní špionážní thriller, který se místo napínavé zápletky soustředí na interakci a vztahy mezi postavami. Neobvykle a profesionálně natočené, ale nechalo mě to přes veškeré kvality chladným.