Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (9 967)

plakát

Srpnový underground (2001) odpad!

Začátek úchylné trilogie. Jen pro otrlé. V rámci bezduchých humusáren to nejsilnější.

plakát

Carrie (2013) 

Zbytečný odvar hororové klasiky, která sama o sobě, také neměla moc co nabídnout.

plakát

Zabijákova žena & bodyguard (2021) 

Další zbytečné pokračování úspěšného ale ve výsledku mírně nadprůměrného filmu. Druhý Bodyguard používá totožný humor i akční scény, ale je tak neskutečně zbrklý a narychlo zplácaný, že vypadá, jako by na něj tvůrci měli tak jeden natáčecí týden. Občasný záblesk humoru zde je ale nic to nezachraní ani akční scény, každých 10 minut.

plakát

Válka zítřka (2021) 

S VOD filmy mám obrovský problém v tom, že ve většině případů mají potenciál, ale zpracování je pohřbívá. Za celou pandemii jsem viděl snad všechny "zásadní" VOD filmy a od poloviny jsem od počátku nic nečekal a zbývající polovina mě zklamala. Od Války zítřka jsem nic nečekal, trailery mě nechaly chladným a o to větší bylo moje překvapení, když se z ní vyklubal zábavný film. Chce to čas a první třetina je možná až zbytečně natahovaná a celková délka filmu docela neopodstatněná, ale nevadí to. Jak se film rozjede, baví jak střídáním lokací, tak i různými podobami akčních scén, které se nikdy neopakují. A to, že se jedná o guláš z Dne nezávislosti, Na hraně zítřka, Vetřelců nebo dokonce Věci, ve výsledku vůbec nevadí. Když nad tím přemýšlím, možná jsem neviděl zábavnější "hloupý" blockbuster od prvních Transformers.

plakát

Dej si pozor! (2016) 

Mohla to být fajnová morbidní zábava, ale vznikla z toho nezajímavá nuda, která neděsí ani jinak nebaví.

plakát

Minamata (2020) 

Johnny Depp se snaží vymanit ze škatulky Jacka Sparrowa (nebo ho možná nikdo ve velkém filmu už nechce) ale bohužel si vybírá projekty, které dobře vypadají na papíře, ale na plátně to vázne. Minamata není žádným napínákem, jak by se mohlo zdát, ale spíše se snaží přiblížit Scorsesemu Mlčení, které bylo po všech směrech vyspělejší a poutavější.

plakát

O kuřatech a lidech (2015) 

Anders Thomas Jensen a jeho klasická hra se střídáním žánrů, kde opět vyniká podivný humor a ještě podivnější image Madse Mikkelsena.

plakát

Sestry (1972) 

Ranný De Palma, který jasně ukazuje svůj obdiv a inspiraci u Hitchcocka.

plakát

Nikdy nezestárnou (2018) 

Dokument, který tolik nezaujme obsahem (každý ví, co za zvěrstva se za války staly) ale úžasnou vizuální stránkou s geniálně restaurovanými záběry.