Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (154)

plakát

Bostonský případ (1968) 

Ani ne tak samotné vyšetřování, které je poměrně rutinní, ale hlavně psychologický rozbor vraha, táhne tenhle snímek. Jakmile se totiž na scéně objeví Tony Curtis, začnou se dít věci. První půlku naštěstí celkem táhnou originální postupy jako rozdělování obrazu stejné scény na několik částí, a tak se člověk nenudí. Druhou půlku pak táhne, jak už bylo řečeno, sám Tony Curtis, který je doslova fenomenální. Zamrzí snad jen vykreslení vyšetřujících policistů (tedy žádné), naopak českého diváka potěší Jiří Voskovec v roli senzibila.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Celkem solidní dobová atmosféra je snad to jediné, co drží snímek nad vodou. Jinak děs běs. Jo a za ten střih akčních scén bych někomu nejradši urval ruce.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Doplazí (a doslintá) se Leo konečně pro vytouženého Oscara? Těžko říct. Jeho role je na rozdíl od Hardyho poměrně nevděčná, jeho hrdina se po útoku medvědice skutečně přes půl filmu hlavně plazí a chrčí (tolik zdejším inteligentům, kteří tvrdí, jak Hardy DiCapria "přehrává" o parník, či co...). Revenant vyniká přesným obsazením a velmi syrovou atmosférou, kterou perfektně dokresluje Lubezkiho famózní kamera - palec nahoru hlavně za parádně natočené souboje. Před závěrečným soubojem to sice trochu začne drhnout, a některé scény by snesly trochu prostříhat, jinak ale film pěkně odsýpá, a já toho plešouna asi budu přát oběma hlavním protagonistům.

plakát

Osm hrozných (2015) 

První cca hodina mi až nepříjemně připomínala Gaunery (ano, považuji se za fanouška Tarantina, a ne, nemám jeho prvotinu zrovna v oblibě), a až do chvíle, kdy se Samuel L. Jackson vytasí s historkou o jeho černém ...ehm... jsem se celkem nudil. Potom se ale Hateful Eight zvrhne v masakr, který téměř dává vzpomenout na první díl Kill Billa, a je to o něčem jiném. Ale proč to má tři hodiny, to prostě nechápu. Jinak herci fajn (hlavně Samuel L. Jackson, Kurt Russel, a Jennifer Jason Leigh) a Morriconeho hudba skvělá. Kdyby to bylo o nějakých 45 minut kratší, bylo by to za pět hvězd.

plakát

Pravdivá romance (1993) 

Roztomilá černá komedie z pera Quentina Tarantina, která by byla dokonalá, kdyby jí natočil sám magor z videopůjčovny. Tony Scott ale rozhodně nezklamal, a tak jediné, co mi na tomhle filmu nesedělo, byla Zimmerova hudba.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Budu SPOILERovat. Po dvou týdnech nemůžu jít výš, než na 3 hvězdy. Nostalgicky to funguje, o tom žádná, když naběhly úvodní titulky, tak jsem se asi jako mnoho lidí začal připitoměle usmívat, a ten úsměv mi naběhl ještě několikrát. Je tam Han Solo, je tam Chewie, je tam Millenium Falcon....ale proboha, vždyť tam není nic jiného. Příběh je doslova obšlehlá Epizoda IV, trochu šmrncnutá Epizodou VI, akorát s novými postavami, navíc jsou nové Star Wars plné hovadin. Záporák mi neseděl, byť chápu, že to, jaký byl, bylo záměrem tvůrců. Abych jen nehanil, Daisy Ridley je herecký objev roku, a BB-8 byl super. Bohužel, snad to byl jen rozjezd a v dalších filmech se konečně dočkáme. PS: Oceňuji marketingovou kampaň, kdy sice byly nové Star Wars naprosto všude, ale do poslední chvíle nebylo o ději známo v podstatě nic. V dnešní době věc nevídaná.

plakát

Most špiónů (2015) 

Spielberg po všech těch Lincolnech a Válečných koních natočil slušný film a dokazuje, že na to stále má. Byť Mostu špionů ke konci už trochu dochází dech, a neuškodila by mu kratší stopáž, celkem slušně jsem se bavil. Hanks je pořád držák, nejvíc ovšem potěší Mark Rylance.

plakát

Divočina (2014) 

Řemeslně zvládnutá nuda s výbornou Reese Witherspoon. Bohužel její příběh je naprosto o ničem, takže jsem si k její hrdince nedokázal najít za celý film absolutně žádný vztah. Žánrově podobné Into the Wild nebo 127 hodin mě strhly o mnoho, mnoho víc.

plakát

Hříšníci (2011) (seriál) 

Miluju to! Tenhle seriál pobaví, dojme, a sem tam zamrazí. Herecké výkony top, ať už jde o Emmy Rossum, Williama Macyho, nebo o mladší z Gallagherů. Naprostá srdcovka.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

No, jsem docela rád, že to byl poslední díl, po tomhle už bych na další díl asi nešel. Je to poslední část, kde je sakra nějaká gradace a vyvrcholení?