Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (351)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

V podstatě part 1 je o tom, že týpci A jsou na planetě Duna dobyti týpky B a part 2 je o tom, že týpci A dobyjou na planetě Duna týpky B. Nebavme se o audiovizuálu, protože opakovat se po milionté není originální. Vše je řemeslně vlastně dobré, ale mě, stejně jako Anakina Skywalkera, už ten písek začal srát, což nevím, jestli můžu relevantně filmu vyčíst, protože o tom celém je. Pak je tu celý přerod Paula v Ježíše. Prve se brání, a pak už je to vlastě hodně cool nápad. Jdem pojebat albíny, včetně jejich nové tváře, Austina Butlera. Prý jeho výkon někdo přirovnává k Ledgerovu Jokerovi. No, možná by ten někdo měl přestat šňupat koření. A to je možná to, proč na mě Duna tak nepůsobí, protože nikdo není výjimečný, jako Ledger. Nakonec dávám 3 hvězdy, čistě ze vzdoru, protože na 92 % je druhá Duna stejně emočně zabržěná, linie Harkonenů, které byly v jedničce zajímavé a mysteriózní jsou teď jen kulisou nutnou k rychlému smetení z koberečku, imperátor působí dojmem najmutého Mandarina z Iron Mana 3 a opět podezřívám, že lidí jsou strženi davovou hysterií, stejně jako u Nolanova Oppenheimera. Je to kvalitní film, docela i uvažuju na něj zajít znovu, ale někdo to racio v hodnocení musí naklánět na rozumnou mez. A naštěstí jsem neslyšel přísedící masturbovat.

plakát

Klaus (2019) 

Naprosto boží animák, s příběhem, který se originálně line, s postavami, které si oblíbíte, s výtvarným projevem, který vám vykřeše jiskřičky v očích a s poslestvím, které ony jiskřičky uhasí slzami. Nevím, jak jsem zaspal start od roku 2019, ale jsem rád, že jsem Klause (a Jespera) nakonec viděl a nebojím se jej zařadit do vánoční filmové tradice.

plakát

Zabiják (2023) 

Je to tady, dva mí koni se vrátili na scénu a to dokonce spolu. Fincherova Manka jsem přeskočil kvůli místnímu hodnocení (sorry, já tomu prostě věřím, stádo dělá obraz) a Fassbender měl pauzu či co. Najednou bum a sleduju jejich nový film. Netflix se zapne, hlavní postava začne kecat a pak zase kecá... kecá... a zase kecá. Monotónně, nudně, defakto o hovně. Úvod byl stylový přepal. A zbytek filmu je vlastě takové nějaké nic. Trochu mi to připomíná pozlacené hovno z Dunkerku. Sledujete pěkné záběry, pěkné kulisy, dobrý výkon, ale marně jsem hledal podstatu a motor filmu. Jakože nevyjebávej s nájemnými vrahy? Oceňuji suchý humor, řemeslnou práci filmu a po dlouhé době Fasse, bohužel má Michaelův zabiják a Fincherův Zabiják jednu zklamáníhodnou společnou věc - nemají duši.

plakát

Sexuální výchova - Série 4 (2023) (série) 

Čtvrtá sezóna je zatím největší poctou původních cirkusů, jejichž doménou bylo shromažďovat různorodé zrůdičky ze všech koutů světa, za to opravdu smekám. Společnost by se mohla posrat, když nějaký vědec z Kambodži otestuje šampón na opici, ale nepokrytě servírovat dětem a puberťákům, že jít do nevratné změny pohlaví je supr čupr, bez následků, to je najednou cajk. Ale hej, jsme "woke", to je důležitější než být "sane". Reklama netflixu s důrazem na tuhle bezmozkovou agendu se jim povedla. Mimo to je tu pořád pár dobrých, vtipných i dojemných momentů, které jsme si oblíbily v první a druhé sérii. Bohužel scénáristce došel dech i inkoust, a tak začala jen mlátit hlavou do stolu. Nevěril bych tomu, ale nejspokojenější jsem s příběhem Adama, pak Otise. Přeskakováním scén Erica, Cala a příšerek s.r.o. jsem ušetřil dost času. Závěr uspokojivý, tři slabší hvězdy.

plakát

Dobrá znamení - Série 2 (2023) (série) 

Stejně hravé jako první série, možná ne výpravné, ale pořád to má stejnou atmosféru. Bohužel se tvůrci rozhodli, že silný vztah mezi dvěma přáteli mužského pohlaví je málo a tak jej transformovali do vyblitého patetického vztahu dvou nejspíš homosexuální nadpozemských bytostí.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nikdo nemůžem vytknout Nolanovi, že dělá dobré řemeslo, to absolutně ne, ale abychom mu sežrali, že vědci jsou charismatičtí a u žen úspěšní týpci, tak to spíš ne. Měl někdo na VŠB mého fyzikáře? I ta romantika na začátku... to bylo jako uvedení múzy do života Oppieho? A kvůli čemu? A nevím jak vy, ale 3 hodiny kecání a přepálených střihů rádoby žůžo dynamických dialogů 0,1 sekund po sobě je na mě docela vostrý. A teď, s druhým shlédnutím na čtvrt oka už vím, co mě na Oppenheimerovi nekljvíc sralo, ten rádoby důležitý hudebníbní podkres, v každé, ale doprdele každé scéně. Třešňičkou na dortu je test výbuchu. Dle popisu komentujících a onanujících měl výbuch dosáhnout zpět k velkému třesku, stejně jako výstřik v jejich trenkách. Samozřejme nelze třeba opomentout "tajemnou" scénu s Ajštajnem, kterou, stejně jako v Prestýžy, odhalí ve finální scéně. Guess what, je v ní hovno. Čau.

plakát

The Last of Us - Season 1 (2023) (série) 

Bella Ramsey je drsňačka, to bezesporu a prokázala to i ve Hře o trůny, ale je taky nebinární pitka, což ji jistě v dnešní mrdnuté americké filmařské společnosti bezesporu píchne. Bohužel je ale ještě docela ošklivá, a tak se do role Pedra Pascala mohou vcítit jen rodiče ošklivých dětí (tohle prohlášení má velký potenciál mě nakopat do prdele, pokud budou moje děti shreci). Dále nechápu díl s teplými starci. Takoví protagonisti nemusí být nutně teplí, aby oplakali smrt druhého chlapa. Ono pokud zrovna nemáte vykuchané srdce a jste schopni navázat hlubší přátelský vztah se stejným pohlavím, dost možná to ocení větší procento diváků. Nevadí, chybami se člověk učí. Poslední zanedbatelnou věcí jsou střety s nakaženými, které ve hře hrají prim, ale v zásadě je i herní TLoU drámem o lidech toulajícími se světem, takže, asi fcajku hádám. Kdybych jedničku ani dvojku nehrál, asi by mě tyhle věci tak moc nesraly, jinak se jedná ale o dobře řemeslně zpracovaný seriál, herce to evidentně baví a dobře se na to kouká. Bohužel se obávám, že druhá série bude genederová hardcore masáž na všech frontách. #xenofobnírecenze

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Zajímalo by mě, jestli si ho Neil Druckmann honil jen u psaní scénáře nebo i během sledování včerejší premči. Ale chápu, aby scéna čtení dopisu měla ty správné emoce, museli jsme vidět 30 minut zbytečné kinematografie o postavách, které už do děje, ale ani zhola nijak nepřispějou. Dobře natočeno, ale zbytečně.

plakát

Agent (2022) (pořad) 

Jestli v USA dali pilotní licenci někomu tak upřímně hloupému, pak se 11. září nedivím. Reality jako taková je ale velmi zábavná. Bingnuto během vylehávání kocoviny.

plakát

Vanilkové nebe (2001) 

Tenhle film je pro mě taková malá motivace. Být krásný jako Tom, s kráskou jako Penelope, v krásném Vanilkovém nebi.