Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Síla v Breaking Bad tkví v bravurním scénáři, který fantasticky vykresluje hlavní postavy a skoro vždy je logicky umí pozměnit jejich chování. Dokážete fandit téměř všem protagonistům, od Walta, Jesseho, Skyler, Hanka, Guse až po Mika se Saulem. Ale každému fandíte jinak, ke každému postupem seriálu chováte jiné sympatie. Tenhle seriál je jako kdybyste vzali skvělou knihu a zfilmovali téměř na chlup stejně a přitom chrochtali blahem, že "jak se to někomu povedlo vytvořit?". Inu, i když je to pro mě zdaleka nejlepší dramatický seriál, musím zkritizovat trochu hlušší čtvrtou a pátou sérii, ve kterých se spíš hrálo na kočku a myš a části epizod působily ploše a nějak extra neposunuli děj. Kromě toho je Breaking Bad špica. Kudos hercům, kameramanům, střihačům, rejžům, scénáristovi a co já vím. Povedlo se jim vytvořit seriál s dobrým tématem, uvěřitelným charakterům, dobrou gradací děje a co hlavně, konec je velmi dobrý a nezazdil všechnu předešlou práci. Za mě tak 98 %.

Přátelé

Přátelé (1994)

Přátelé jsou výjimeční, protože neustále baví vtipy, které se přes těch 238 epizod prostě nedají zapamatovat všechny. Každého z nich si zamilujete kvůli jedinečné vlastnosti - trhlá, hladový, puntičkářská, sarkastický, naivní a hodný. Problémy mi trochu dělala Pheobe, ale postupem času a "znovusjetím" si uvědomuji, že je z nich ta nejnormálnější. Ok, tak ne, ona je fakt jeblá :D A co je nevídaným, ale taky obrovským plusem je, že přátelé dokáží dojmout, což až neuvěřitelně dokáže balancovat s humornou stránkou, která z tohoto kousku udělala asi NEJLEGENDÁRNĚJŠÍ SERIÁL VŠECH DOB! <3

Dr. House

Dr. House (2004)

Diamant, vybroušený klenot, skvost, TOP, perfectum orgasmicus, prostě to absolutně nejlepší, co lze v nemocničním prostředí vidět. První věcí je scénář, který nepřestává překvapovat v propletenosti příznaků a záludností nemocí a ostatně další dialogy, které to povyšují na next level. Takovou dávku sarkasmu, cynismu, skepticismu, zoufalství, štěstí, smíchu, rasismu...oh hotový orgasmus, protože tohle je moje krevní skupina. Navíc celoživotní role Laurieho to "jen" několikanásobně umocňuje a zbytek určitě nezaostává. Kvalita sérií velmi vysoko, možná jen 8. trochu pokulhává a občas mi dost lezly na nervy slečny spravedlivé. House, to je jedna z nejfantastičtějších postav v historii kinematografie. Tohle je rozhodně ono světlo na konci tunelu.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Po několika měsíčním přehlížení vysokého hodnocení Hry o trůny jsem jej i já shlédl a to někdy v době, kdy už byly 3 série odvysílány. Začalo to neskutečně, šokující scénou hned na konci PRVNÍ epizody! V ten moment mi bylo jasné, že tento seriál nebude typický jako tomu bývá u většiny mainstream děl. Koneckonců se to na tuty potvrdilo na konci první série a tón originálního seriálu se nezapomněl připomínat ani v průběhů ostatních sérií. Vše klapalo. HBO dokázal obsadit do rolí dobré i nadějné herce, zařídil slušnou výpravu a díky skvělé předloze i spolupráci George R.R. Martina měl výborný scénář. Každá scéna měla důvod a pevné místo v celé mozaice téhle obrovské hře o trůny. Jenže po knihách, začalo vyprchávat kouzlo této skvělé předlohy a tvůrci si začali cucat z prstu nové osudy. Řekněme, že 6. i 7. série je na seriálové poměry ještě solidně nadprůměrná, ale už nedosahuje standardu prvních čtyř řad. A teď se podívejte na 8. sérii a nezbudou vám ani oči pro pláč/smích. Desetiletý vývoj postav v piči, jejich pohnutky a logika scén taky v piči. Válka proti mrtvým se hypovala celý seriál a končí v jednom díle. Všechno je uspěchané a Debil Benioff a Dement Bukva Weiss už nevěděli co by, tak se podívali na internetové fanservice příběhy a asi jim to přišlo jako fajn nápad na dojebání. Lidé, kteří nám "haterům" říkali, že jestli jsme v prvním díle čekali bitvy a mrdání, tak ať se prej podíváme na jiné seriály/filmy. No ne že nám tvůrci přesně tyhle ty sračky naservírují? Předstírejme, že se poslední série nestala a pokorně čekejme na knížky. Závěrečný díl působil tak nějak zvláštně, nejsem vyloženě zklamaný se zakončením postav, ale o nadšení se mluvit taktéž nedá. Stále ale top 10 seriál.

Californication

Californication (2007)

Prcací seriál jako hrom + něco o rodinných vztazích(samozřejmě se je to hlavně o rodině)... Skvělý Duchovny se skvělým dabingem Petra Rychlého a Evan Handler s jeho mimikou při onanii je jen třešnička na dortu! Jo a zapoměl jsem na lahůdkový soundtarck. [SERIÁL VIDĚN DÍKY ČSFD]

Fargo

Fargo (2014)

OMG! - Orgasmické, Masturbální, Geňotvorné.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017)

Netflix jede na sinusové vlně, jednou nahoře a pak zase dole. Mindhunter je ten první případ a je tomu tak zejména kvůli atmosféry, díky které si připadáte jako další člen jejich jednotky speciálních agentů a budujete s nimi prototyp charakterizace sériových vrahů. A je to zatraceně dobré. Dialogové přestřelky mají grády a v místech kde to potřebují jsou naopak nechutně tíživé a snad až na jednoho vraha byla všechna sezení velmi napínavá. Pro mě je tu tedy stěžejní atmosféra (Fincherův režijní rukopis je nasáklý napříč celou sérii), perfektní střihy v dialozích, majstrštyk scénář a osobní zájem o psychologii těchto lidí. Ač seriál typicky negraduje s každým dílem a je vlastně jen "přes kopírák", drží fandy lidského myšlení a činů napjatého jak strunu. A bez herců by to taky nešlo, protože agenti skvělí a vrahové jakbysmet. Pro mě seriál roku, takže další sérii, prosím!

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Community je do jisté míry na 100% originální a to hlavně prostředím, plném retardů jak prase a výjimečnou formou, přičemž cílem je totální vysátí kdejaké předlohy a ukrutně ji zparodovat, což se daří na výbornou! A jak už tomu bývá zvykem, nedílnou součástí toho všeho je studijní skupina španělštiny, ostatní spolužáci a profesorský sbor. Co mě ale krapec sere na celé této sebrance je Pierce...jako, ne že by mi vadil rasismus nebo snad narážky na homouše, ale nedokážu akceptovat tu jeho přirozenou hloupost. Pod kůži se mi navíc solidně dostal "seňor Chang" - magor na entou a transka/homo děkan + Abed, to je mladší Sheldon, minimálně herecky...tihle tři jsou prostě bez komentáře. Samozřejmě nemohu zapomenout na Annie a její "ouuuuuuu", které bych, ale radši slyšel v jiném kontextu. Jinak jediná větší komplexní vada je "tutlání" sexuálního života postav. Přeci jen, tohle má v malíku více HIMYM nebo TBBT, škoda. POP - POOOOOOOOOOOOOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maniak

Maniak (2018)

Hidden gem netflixu. Komentář dopíšu později.