Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 611)

plakát

Phoenix, Oregon (2019) 

Dobře občas vidět podobné filmy. Občas ti mimozemšťani člověku v té své herní simulaci i trochu pomohou.

plakát

Zmizení Alice Creedové (2009) 

V devíti perfektních minutách, bez jediného slova, víme o únosu vše. Opravdu? Následné pomalé tempo to naznačuje: teď se bude vyjednávat, čekat, vyjednávat. Jak to tak chodí. Nenechte se mýlit. Mistrovský kousek tahle prvotina (!) J. Blakesona. ....PS Doufám, že Blakeson nezapadne do středního proudu. Letošní "Jako v bavlnce" už je kompromisem filmu pro všechny, s velkým rozpočtem, který se musí vrátit.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Herci perfektní, námět hodně zajímavý. Jenže, to Blakesonovo nejisté kličkování mezi snahou o mrazivost a zároveň cool příběhem: "s touhle babčou jsi narazila, drahá" mi nesedí. Oproti nekompromisnímu Zmizení Alice Creedové zde vyšlo takové "ani to, ani to", což je u tak dobrého scénáře škoda. PS vynikající výkon Rosamund Pike, ale málo využité umění Dianne Wiest.

plakát

sKORO NA mizině (2020) (seriál) 

Prakticky jediný tuzemský humor v koroně bez koruny. Štěpán Kozub bude jeden z mála herců a tvůrců, kterým corona něco přinese. Doteď byl k zaznamenání v několika krimi seriálových epizodách, spíš pro zjev.

plakát

V síti (2020) 

Klusákův a Chalupové nejlepší a pro svět nejpotřebnější dokument. Slečny neuvěřitelně statečné. PS Silný moment, když po marastu tisíce hovad zavolá slušnej kluk.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

No co? V rámci žánru, nemá chybu. :-) (vynechám-li zpěv Pierce Brosnana). Šedesátiletá Meryl Streep je k pomilování. ..........PPS Nikdy, nikdy se nedívejte na pseudopokračování 2018.

plakát

Železná lady (2011) 

"Nechci jednou umřít u mytí šálku na čaj. Opravdu!" Zajímavé spojení životopisu se vzpomínkami, které se Margaret zhmotňují v pokročilém stáří. Citlivé ztvárnění ženy, která byla považována za nejtvrdší a velkou část života jí bylo usilováno o život. Kdo něco ví o její neústupnosti vůči požadavkům IRA nebo odborářům z těžkého průmyslu, ocení víc. PS You have my admiration, madam Phyllida Lloyd. PPS Hodnotit Meryl Streep je nošením dříví do lesa.

plakát

Švýcarák (2016) 

Pakárna, kterou těžko povyprávíte. ještě nemůžu hodnotit 8)

plakát

Pokus o vraždu (1973) 

Psychologické drama o strachu, který v očích hlavní postavy změní blízké lidi v nepřátele. Karel Höger je zde výborný i tím, že dostal roli jdoucí proti tomu, jak ho většinou známe: vyrovnaného a decentního. O to přesvědčivější vyznění. ...PS Stálo by za to vidět jako divadelní představení, ve stejném obsazení hlavních rolí.

plakát

The Animals: The House of the Rising Sun (1964) (hudební videoklip) 

Úžasná coververze The House of the Rising Sun, pro mě kdysi objevila Erica Burdona. Především pro muziku těsně po The Animals - Eric Burton & War. PS klip nehodnotím, je to záznam stylu padesátých let.