Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (176)

Terva 

všechny recenze uživatele

Začátek byl tak detailní, že to působilo dojmem návodu. Vše až po výměnu nástěnných hodin. A to skoro beze slova. CITÁT : Tak jdem. Trochu jsem nechápal proč se to tak zvrtlo, když se celou dobu chovají jako profesionálové. Začnou se hádat kvůli jídlu a přestanou si věřit. CITÁT : Hlavně nespi, nechlastej a kontroluj jí. Pak jsem pochopil o co tu běží. Od bodu zlomu se to začne komplikovat a dramatizovat, dostalo to to správné grády. Jen tři herci se postarají o dobrou zábavu, kdy nevíte co udělá ten další a co od koho máte čekat. Našlo by se tam několik nelogických věcí, ale pěkně se na ten film kouká a tak do toho nebudu rýpat....... jo a Alice zmizela. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Úvod nakopne, protože to vypadá jako to nejlepší z Guye Ritchieho, ale dlouho to filmu nevydrží a posledních cca 30 minut je už jen "povinná" dohra plná klišé. Zvraty jsem prokoukl oba dva (a spíš než mé prozíravosti bych to dával za vinu zkrátka tomu, že téměř každý tady ve svém komentu zmiňuje něco o velkých zvratech). Typově vybraní představitelé paráda, s lepším scénářem taky. Takhle někde přesně mezi. 70% ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Svižný začátek, zajímavý průběh, očekávaný konec. První minuty jsou takřka beze slov, v tomto případě takový začátek perfektně funguje a přinutí vás zpozornět. Když se nám postavy rozmluví, tak nějak předem očekáváme, že dojde k nějakému překvapení. A taky že ano, jenže co nečekáme, že zanedlouho dojde k dalšímu, a pak ještě k dalšímu, tímto způsobem to pokračuje v pravidelných intervalech po celý film. Těch překvapení je tolik, že se opravdu dlouho nedá odhadnout jak to celé dopadne. Nakonec to ale není nic překvapivého, přeci jen překvapení už bylo víc než dost. Napínavý film, ale něco (nejspíš větší rozpočet) mu chybí. Proto, pokud máte rádi tématiku únosu, šáhněte především po 96 hodinách a Alici si dejte spíš jako předkrm. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když jsou na scéně pouze 3 herci, i tak lze natočit zdařilý thriller. Film je zajímavý nejen počtem herců, ale i několika zvraty v ději a divák tak může jen hádat, jak to vlastně s tím netradičním únosem dopadne. Troufám si tvrdit, že kdyby roli unesené Alice ztvárnila jakákoliv jiná herečka, nebylo by to pravděpodobně ono. Gemma Arterton byla jednoznačně skvělou volbou a hlavně díky ní uděluji takové hodnocení. Ta ženská nejen že má talent, ale je i sakra sexy a já se můžu jen a jen těšit na její další filmovou kariéru. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Osmdesát procent děje se odehrává v zatemněném bytě se třemi herci, z nichž vyniká pro emociálně labilnější jedince Gemma Arterton, no a pro nás cyniky jednoznačně Eddie Marsan. Vypadá to že když vás unese bisexuál, jste úplně v prdeli a nebo ne? - aniž by bylo nutné mne chytat hned za slovo, poznamenám že nejen americký, ale i nezávislý britský film má cosi do sebe. 70%. Produkce: CinemaNX ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama