Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (307)

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Fucking mindblowing!! Variace a la 1984, kdy nemůžete věřit už ani sami sobě. Druhý film z dílny Martina Scorseseho, který mě zaujal a to velmi. Samozřejmě nemalou roli v tom hrají perfektní DiCaprio a Kingsley.

plakát

Byl jsem mladistvým intelektuálem (1999) 

"Vzdej to, nebo to ten Heidegger koupí!" Jsem hrozně rád, že něco tak inteligentního a hlavně vtipného u nás vzniklo. Nápad, že Michal David nás chrání před zákeřnými intelektuály, kteří číhají na vhodný okamžik, aby nás dostali, je hodná Oscara :D

plakát

Zuřící býk (1980) 

Pošahaný boxer a jeho sen stát se šampionem. I Ranging Bull se zařadí mezi další Scorseseho filmy, které mě naprosto míjejí (jedinou světlou vyjímkou je Aviator, který nemá chybu). Prostě se omlouvám všem filmovým znalcům, ale na jeho režii nevidím nic zajímavého, natož geniálního. Na druhou stranu výkon De Nira má něco do sebe a se svou rolí se popral obstojně -- i když ho o třídu přehrává Joe Pesci. Kolem a kolem je z toho zapomenutelných 130 minut a max. 55%.

plakát

Rain Man (1988) 

Jeden z nejzaslouženějších Oscarů jak pro Dustina, tak pro Levinsona. Příjemně lidský film, který mě naprosto odzbrojil při prvním shlédnutí a pokaždé od té doby.

plakát

Memento (2000) 

Bezva, bezva nápad, jen pointa mi přišla slabší - na to, jaký má film spád a děj jsem nejspíš čekal něco víc... ale to je jen můj subjektivní pocit. Každopádně téměř geniální film.

plakát

Nahá pravda (1937) 

Awful Truth se neliší od jiných komedií té doby, ale má spád a i přes celkovou předvídatelnost baví.

plakát

Batman (1989) 

Srovnávat Burtona s Nolanem prostě nejde. Stejně tak jako Nicholsona a Ledgera. Když ale vezmu v potaz dobu vzniku, novátorský přístup a fenomenální výkon Jacka Nicholsona, který by si zaloužil nejméně nominaci na Oscara, pak mi vychází jednoznačný výsledek: 5 hvězd bez mrknutí. Spolu s Ed Woodem je tohle nezdařilejší dílo Tima Burtona.

plakát

Žena roku (1942) 

Něco nevysvětlitelně úžasného mě donutilo na jeden zátah dokoukat celý film a celou tu dobu jsem měl na tváři připitomělý úsměv. Nevím čím to, ale tahle komedie fungovala skvěle a jen drobné nedostatky (v oscarovém!) scénáři mi zabránily dát plné hodnocení. "Můžu si ty noviny vzít, nestihl jsem doluštit křížovku!" :) /200. komentář na csfd/

plakát

Identita (2003) 

Zajímavý námět, ale závěr pokulhává. Jako horor bych to nenazýval, ale mysteriózní thriller klidně. Kdyby režisér (scénárista) neskončil v půli cesty, mohl to být docela přelomový film... škoda.