Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (132)

plakát

Bestie (2022) 

Netuším co k tomuto filmu napsat. Nechápu za prvé proč je veden v sekci horor, ale o tom se dá ještě diskutovat, jestli tam patří či nikoliv. Film na začátku perfektní, kdyby se vydal ve stylu, že otec chce zachránit jeho vztah s dcerami, se kterými by prouzdal v divočině a tím pádem spolu poznávali přírodu atd. Zařadil by se do rodinného žánru, tak bych neřekl ani slovo. Oni tam však musí nasadit digitálně směšného lva, který dává filmu béčkový nádech. Nelogické kroky aktérů z toho ještě dělají horší podívanou. Za divočinu dávám 1 hvězdu. Nic jiného mne na filmu nezaujalo.

plakát

Pluk mizerů (2022) (seriál) 

Sakra dobrý seriál, plný vtipných hlášek. První díl mne moc nezaujal, ale pak se to začalo dobře rozjíždět. Skvělá historická minulost SAS, zasazena do průběhu druhé světové války. Chtělo by to více takových seriálu, aby jsme si uvědomili, jak některé jednotky musely bojovat proti nepřátelům. Velké plus je také určitě za mne rocková hudba v pozadí. Dále se mi líbí rozmanitost postav. Já jsem si oblíbil Paddy Mayne. Jeho nenávist ho žene kupředu. Některé hlášky z filmu: - Pane, povolení krást darované potravinové příděly od Australanů. - Povolení uděleno. "Mám tě rád. Víš proč? Protože když ti řeknu vtip, budeš předstírat, že je vtipný." - Komu patří, pane? - Toto je britská armáda. Nikdo nic nevlastní, nikdo nic neví, nic není jisté, nic není takové, jak se zdá, a cokoli, co máte v rukou, patří vám. - Jaké jsou šance na přežití? - Deset procent. Seriál 9,5 z 10

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Je to rozporuplný seriál. Bohužel se drží dnešních filmových (seriálových) stereotypů. Kdyby se seriál těch dnešních klišé vyvaroval, byl by to velice povedený seriál i na pět hvězd. Dnešní doba si žádá upřednostňování kvality na úkor nějakých kvót, kdo musí být viděn na plátnech. Škoda.

plakát

Podfukářky (2019) 

Na mě to působí jako dost nízká komedie. Podle traileru jsem si myslel, že to bude alespoň průměrná komedie, bohužel jsem se mýlil. Skoro nic mi tam nepřišlo vtipné asi jsem suchar, ale Anne Hathaway se mi moc do těchto komedií nehodí. Škoda.

plakát

Delirium (2018) 

Vynikající psychologický horor, který ve mně vzbuzuje naději, že tento žánr neskomírá a dokáží, se ještě vytvořit, tak dobré horory. Zprvu jsem byl zmatený ohledně děje, ale posléze se vše začalo vyjasňovat a já koukal napnutě, jak to vše dopadne. Skvělá role Topher Grace, který do toho dal vše a byla radost na něho koukat. Nádherná G. Rodriguez zase dodala ve filmu chvilkový půvab. Kdo by odhadoval, že této herečce je 30 let? Ve filmu jsem jí typoval necelých dvacet. Ale opět k filmu. Všechno, co tam mělo být, tak tam bylo. Napětí, lekací scény, zamotávání děje, tělesné a duševní prožívání. Od tohoto filmu jsem mnoho nečekal, ale překvapil.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Velice emotivní film, který vypovídá o tragické nehodě na Dukle. Nejdřív plňme normy a pak teprve koukejme na následky. Druhý den pak jedeme zase podle norem, jako by se nic nestalo. Musí to být hrozné, takto přijít o kamarády a znovu jít do té samé práce. Krásně shrnuté v bodech. Děkuji za skvělý ač smutný zážitek.

plakát

Insidious: Poslední klíč (2018) 

Insidious upadl na samé dno. U hororu nemusím mít lekací scény, když mě dokáže zaujmout příběhem, napětím a atmosférou. Tady film selhal na plné čáře. Ne že by tam lekací scény nebyly. Pokud budu mluvit za sebe, tak jsem u každé scény předvídal správně, jak bude pokračovat a lekačky pro mne neměly žádný smysl ani hloubku. Atmosféra a napětí bylo na bodě mrazu. Více nudnosti jsem nezažil. Mám rád herečku Lin Shaye líbila se mi jak v předchozích dílech Insidious, tak i v jiných filmech. Nejvíce ve filmu Smrt přichází v bílém. Bohužel tady se mi zdá, že přehrává. Nevím jestli to byl účel, ale mně to připadalo místy až komické. Nejlepší moment byl, když na scénu konečně přišla postava klíčníka. Netuším, jak se ta postava jmenuje, protože mě chvílemi film dost uspával a nejsem si vědom, jestli ve filmu zaznělo jméno démona. Klíčník (jak mu říkám) byl neskutečný a jeho sláva v cca pěti minutách ve filmu ve kterém strávil zhasla, když matka Elis démona přemohla, tak komicky až jsem z toho plakal. Nějaká světlá chvilka? Ano, když nebude pokračování. A nebo může být, ale úplně v jiném duchu než tento s prominutím paskvil.

plakát

Nepříčetná (2018) 

Film se mi velmi líbil. Velmi dobře zvolená herečka, která ve mně vzbuzovala právě ten pocit, že ji někdo sleduje a má z toho hrůzu. Po té se hrůza mění v přežití což zahrála neskutečně bravurně. Ovšem nejvíc se mi líbil styl kamery. "Delší" scény trošku natočené právě způsobem, jak se cítila herečka. Neskutečně mě to dostalo. Příběh byl o něco slabší a někde podle mě zbytečný, ale musím uznat, že tento horor stojí za to, aby se na něj člověk podíval.

plakát

Obraz doby 5: Chalan vs. muž (2018) 

Na mě působí dokument docela zmatečně. Rychlé střihy, skoro nic jsem se nedozvěděl, jen že Rytmus vyhrál cenu SOZA. To je celé, co jsem si z dokumentu odnesl. Škoda

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Dobře zpracované, dobré narážky na politiku. Dobře "zinscenované" scény. Co mě štvalo byly záběry na boty. Skoro v každém úseku byl na ně záběr. Jestli to byl sponzor, tak to šlo dle mého udělat i jinak. Spíše by mne to odradilo od koupi. V jedné scénce jsem si všiml useknutého zvuku (slova), což asi není také dobré. Skvělý Marek Daniel, který nikdy nezklame. A půvabná Halka Třešňáková dodává eleganci filmu. Něco málo mi tam chybělo, proto tři hvězdy. Dlouho jsem o hodnocení přemýšlel. Doufám, že někdy bude pokračování.