Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (225)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No to je kombo jako prase, neskutečný rutinér Kormákur který má tržební potenciál asi jako automat na kondomy ve Vatikánu se spojí s dalším naprosto neprespektivním hercem jakým je Idris Elba a ještě se pustí do žánru, který je mu naprosto cizí. Sice považuju Elbu za výtečného herce který má charisma, hlas i herecké schopnosti možná větší, než Will Smith nebo Denzel Washington, ale má neskutečný pech na výběr rolí. Hora mezi námi, Betonový kovboj, Temná věž a další. Naprosto žádný komerční potencíál a možná poprvé by mě nevadila rasová pičoidní politika a přál bych mu roli Bonda. Charisma na to má a když hrál Bonda buzerant z reklamy na slipy Calvina Kleina, proč ne Afroameričan. Jinak k filmu jako takovému, typická animal horor rutina. Animal survivaly jsou prostě debilní a na hlavu padlé, jinak by nebyly zábavné. I Spielberg v Čelistech udělal ze žraloka něco, co se realitě podobá na míle daleko, takže čím víc chcete být zábavní, tím větší hovna ve scénáři děláte¨i když případy šílených zabijáků jsou léta známé. Bohužel těch imbecilních scén je tady hromada. Nechám dcerky spát u rozbitého okna a v klidu sám jsem schovaný v bezpečí v zadu. Nebo když se před lvem schoval metr nad něj na strom a lev ho neviděl to sem už prskal smíchy. Ale to prostě asi k tomuhle žánru patří a jelikož mám rád animal survivaly, dokážu se nad to tak nějak povznést. Efekty jsou na dnešní dobu už bída, pár lekaček, žádné výživné gore, žádný roztrhaný těla, žádný ukousnutý hlavy. Kormákur je artový nudař takže jeho rozhodnutí točit tohle nechápu. Když nechce šokovat výživným gore, ať si své stereotypní rodiné klišé podle šablony točí někde v poušti s opuštěnou paničkou a netahá do toho chudáka hladového a nasraného lva. Největší prdel je, když Banji řekne, že dva lvi chrání svoji smečku a vy v 15. minutě filmu víte, že to skončí přesně na tomhle místě a lev zabiják bude vlákán k hodným kočičkám aby ho snědli. Tvl já fakt musím už psát ty scénáře. Tohle jde do kin. Bože. Film od první minuty odsouzený k naprostému přehlídnutí, opovržení či zapomenutí. Co by mě jako herce Elbových kvalit vůbec vedlo brát roli v předem odsouzenému braku? Kdybych tuhle nabídku dostal teď já, neřeknu půl slova. Možná bych i vylízal nějakou vyžilou produkční, ale tohle? No comment. 3* asi snad jen fakt z lásky tomuhle žánru. 49%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedeme do Afriky! Ne na černošky, ale na lvi. Jeden z nich tropí neplechu, tak se Idris Elba bude snažit zatnout mu tipec. Režisér Baltasar Kormákur předložil absolutně nevzrušivý "safari" thriller, kde jakékoliv herectví není potřeba, nebot vše důležité a podstatné obstará krvežíznivý král zvířat ve slušném CGI designu. Hlavní hrdina má dvě nezletilé dcery, které byste okamžitě obětovaly, protože živit a šatit takové dvě ochechule, to se ani nevyplatí. Takže co s nimi - předhodit je lvovi. Jenže ačkoliv má lev během filmu nespočet příležitostí je roztrhat, tak jako zázrakem ty dvě šeredy vždy uniknou smrti. Dalším hereckým přízrakem je Sharlto Copley v roli kamaráda a přemoudřelého průvodce hlavního hrdiny. Nepředvedl vůbec nic a naprosto nechápu, jak nějaký režisér může být nadšen z jeho nijakého hraní s jedním idiotským výrazem v ksichtu. Takže přece jen to relativně nejlepší z hereckého hlediska zůstalo na bedrech nebohého Elby, který předvádí jen uspokojivý průměr, s čímž si naprosto vystačí po celý film. Fandit někomu z lidských postav se prakticky nedalo, takže je dobré se orientovat na lva, který kdykoliv se zjevil, byla šance, že se divák probudí z letargie. Pochopitelně se lev nechoval přirozeně, přece jen by zvíře z masa a kostí nejednalo podle scenáristické fantazie, ovšem to je v rámci filmového dění celkem v pořádku. Vrcholem scenáristické nemohoucnosti je naprosto likvidační finále, které vesměs nudný film posílá úplně do savany poseté exkrementy všech divokých zvířat. Devadesát minut bylo celkem roztahaných a nenapínavých, postavy se chovaly stupidně a žádná scén mně neutkvěla v palici. Příště bych povolal lovce Pampaliniho. Hon na pštrosa, žirafu či hrocha by měl jistě dramaticky menší časový interval a ta dějová předvídatelnost by měla své opodstatnění. Nezajímavý film. A vůbec neobstojí tvrzení, že podobných počinů vzniká pomálu. 4/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Napínavý, technicky výborně natočený survival thriller, bohužel s průměrným a dost vachrlatým scénářem. Taťka Idris s dvěma neposednými dcerkami jedou zavzpomínat na mamku do Jižní Afriky a na výletě narazí na vykutáleného a pěkně mstivého Simbu. Nesmyslná rozhodnutí zbytečně srážejí parádní režii a dravou kameru. Hudba Stevena Price skvěle pulzuje a herecky je to taky moc fajn. Překvapil příjemně civilní Sharlto Copley. A lev vypadá vážně dobře. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

"Si kočka, si kočka, si kočka, a perfektne urobená, si krajšia než obloha nočná, než modlitba na kolenách." Takže asi tak! Tahle perfekne urobená kočka si kráčala krajinou nech bol deň či obloha nočná a potom sa človek nemohol ani modlit na kolenách, aby sa ta kočka teraz naozaj zase nenasrala! Buďme radi že v tej prérii nebol Vašo Patejdl, ponevač ten by s Kristínkou na mačku asi neobstál! Nenechajte sa dlho prekvapiť, ako si s tou číčou zatancoval Idris Elba a pustite sa do toho! Pekný pohľad prajem chalani a dievčatá... 65% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V kolébce budoucího evropského obyvatelstva řádí zkurvený rasistický lev a mistr světa ve vyrážení pušek z rukou. Anebo prostě jen narazil na statisticky anomální partičku skutečných gramlavců. Hubí výhradně mouřeníny, fuj fuj apatheidního fosila Čárlta jen požvýká a vyplivne. Ydrys se svými dvěma antikoncepčními i výchovnými selháními, natolik nesnesitelnými to paznehty, že by je každý slušný otec okamžitě vykopal jako velmi vhodnou diverzi z bezpečí auta a zálibně s úlevou sledoval to autentické krmení na safari, se moc chtěl vrátit ke kořenům. Satanžel však hic sunt leones, tak škoda, snad příště, ještě bude muset chvíli živořit v Londýnském chalifátu. Poměrně svižná a hezky natočená šablonovitá koncepční jednoduchost, pravdou je, že lev má hodně slabé dialogy, povrchně vykreslený charakter a je zcela nedostatečně existenciální, čili ty tolik oduševnělé rozumbradáče plně chápu, Assvendžři to prostě nejsou. Každopádně tu dlouho nic o žvížátkách nebylo, a tak dostatečně zabaven vyignoruju, že ta čičina, co všechny černoušky bleskově sundala první ranou, se s Ydrysem deset minut mazlíčkovala. Je to holt fešák! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama