Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (1 034)

plakát

Mlčení (2016) 

Výborný film. Z opatrnosti vzrostlo překvapivé zapůsobení a dozvuky, které rezonují v tichu. Tleskám.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Perfektní rozlučka. Film, u kterého si divák uvědomí, že už tu je taky nějaký ten pátek. Při vzpomínce na prvního Wolvieho, který se filmově prvně ukázal před sedmnácti lety. Tleskám pane Mangolde a smekám pane Jackamane. Logan je výborná (ne)komiksárna. Z decentností, krvavostí, ponurostí, smutkem a uvědoměním, s kterým film přišel se mi definitivně vryl do paměti. P.S. Rko tomu sice dost pomohlo, ale film by dle mě dokázal fungovat i bez tolika litrů krve. Nic proti tomu nemám, jen mi vadí, jak někteří úspěch filmu staví právě na té přístupnosti. Logan je výborný právě díky tomu, že vypovídá o podstatě Wolverinova smutku a koncem ji definitivně podtrhl. A to hned několikrát. Navíc zakomponování Cashových písní filmu taky dost přidalo. Takhle má vypadat, dámy a pánové, rozlučka s postavou.

plakát

Smrtonosná zbraň 2 (1989) 

Podařené a napumpované pokračování. Gibsonovo\Gloverova Zbraň si drží svoji kvalitu a úroveň. 85%

plakát

Čapí dobrodružství (2016) 

"Smečko! Ponorku!" Velice příjemný, vtipný, milý a pěkný animák. Jeden z těch lepších.

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Doslova ptákovina, která nestačí ani jako něco, co běží na pozadí.

plakát

Karamazovi (2008) 

Tleskám Dejvickému divadlu. Znovu. Podrobnější komentář tohohle pekla lidské mysli a charakteru, a zodpovídání si existence Boha s Ďáblem, se připravuje. Bravo celému hereckému osazenstvu, těžko vychválit jedince.

plakát

Power Rangers: Strážci vesmíru (2017) 

Připravoval jsem se na nejhorší a v závěru, mě až překvapilo, že mi film tak dobře utekl. Ono totiž, když člověk vypne hlavu a soudnost, tak ze z Power Rangerů stává, sice průměrná, ale i přesto relativně zábavná popcornovka. Pravda, ničím neurazí, ničím nepřekvapí, ale i tak dokáže na poli současných reinkarnací dětských příběhů a komiksovek všeho druhu, zabavit. Snad už jen kvůli té nostalgii na konec minulého století. Jen abych uvedl na správnou míru, já Power Rangery nikdy nijak neoslavoval a ani jako malý jsem je nějak neměl v lásce. Ale v moment, kdy se ve filmu morfovali a přišla na scénu robotí akce, posléze megamorf akce, tak sem se vcelku solidně pobavil. Mě se takové souboje mezi obřími monstry a roboty vždycky líbily, byť jsou PR z toho horšího ranku kvality). Power Rangers jsou totiž podobný typ filmu jako Pacific Rim. Nechci srovnávat kvalitou, protože Pacific je v mnohém mnohem dál a mnohem lepší, ale jde spíš o tu filmovou dětskost, která je jak u Strážců, tak u Pacificu. Obří roboti, hromada kostýmů... Občas i takové béčka jsou potřeba. A Power Rangers jsou se svojí infantilností, blbostí, béčkovostí a s béčkovým, až céčkovým stínem z 90'let na poli současné kinematografie jako dítě, které na sebe navleče všemožné trendy, co se nosí, co jsou In a snaží se zapadnou mezi své souputníky, vrstevníky (Marvel, DC). A myslím, že právě vzkříšení Power Rangerů by mohl být pro filmové tvůrce taky alarmující příklad toho, že už je třeba zvednout kotvy a vymanit se ze superhrdinského filmového světa. Protože ruku na srdce (byť se ve film. komiksovém světě současného Hollywoodu najdou kvalitní kousky (Strážci Galaxie), je pře-superhrdinováno a pře-komisováno a tvůrci už opravdu realizují sebevětší blbost a infantilitu. Jo, Power Rangery Deana Israelite nevidim, až tak moc jako průser, ale zároveň jsou pro mě jedním z mezníků, kdy si člověk řekne, že pokud je filmový tvůrce schopný šáhnout po takovém materiálu, tak jaké filmy se budou točit za 20-30 let, když už teď jsou z fantazií a originalitou v háji?