Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (338)

plakát

Kopačky (2008) 

První polovina filmu je nudná a zbytečně natahovaná, v druhé půlce se to ale slušně rozjíždí a já se opravdu bavila. Mila Kunis je jako vždy rozkošná, Jason Segel překvapivě snesitelný. A naučila jsem se nové slovo! Humuhumunukunukuapuaʻa je prostě nejlepší ryba! :-D

plakát

Hung - Na velikosti záleží (2009) (seriál) 

Ona je to vlastně taková typická americko-HBOvská studie lidské osamělosti zasazená do rámce hořkosladkého komediálního dramatu. Lehce provokativní téma, které by asi v dnešní konkurenci odvážných erotických scén samo o sobě neobstálo. Za pány to budou spíše tři hvězdičky. Jenže, milé dámy a nevyhranění gentlemani, k Hung se podává extra pikantní omáčka v podobě neskutečně (ano, já vážně použiju onen proslulý facebookový výraz) šu*ézního Thomase Janea, takže někdy kolem třetího dílu zjistíte, že si musíte měnit kalhotky (trenýrky) hned po úvodní znělce... a to se prostě počítá! ;-)

plakát

Tísňová linka (2013) 

Ale no jo, je to plné hluchých míst, nedotažených scén, (nejen) Jordanina nelogického jednání, jo, ten konec je hloupatej (ale když už na něj došlo, čekala jsem ho snad ještě pitomější), ale já se fakt bavila, celou dobu mě to udrželo v napětí, Abigail si mě jako herečka fakt získala, Michaelovi role sedla jak hrnec na vykopnuté zadní světlo... :-) Takže i z toho rozlitého mlíka (pardon, bílé barvy) jsou nakonec čtyři hvězdičky, však každý máme svoje "guilty pleasures", ne. :-)

plakát

Rebelka (2012) 

O třídu lepší, než jsem původně čekala, ale ani tak to prostě na úplnou animovanou špičku nedosáhne... Merida je kouzelná, tři bráškové jsou rozkošní, skotský přízvuk tomu dodává ten správný šmrnc. Jenže příběh je prostě tuctový a šablonovitý a strašidelnější místa ve filmu prostě nefungují. Sečteno a podtrženo, krásné čtyři hvězdy. :-)

plakát

Enter Nowhere (2011) 

Velmi silné tři hvězdy. Enter Nowhere je rozhodně originální snímek s poněkud závadějícím žánrovým zařazením, protože o horor se nejedná ani náhodou, je to spíše atmosférické mysteriózní drama. Nápad na scénář je skvělý, bohužel zpracování trochu pokulhává, především v první půlce filmu. Kýčovitý konec se od odhalení celé zápletky nechal očekávat, snad to ani jinak udělat nešlo; ten dětský kolotoč to ale trochu pozvedl. Celkově jsem spokojená - dostala jsem víc, než jsem od snímku dle zdejšího hodnocení a obsahu čekala. :-) //// Po dvou dnech měním hodnocení na čtyři hvězdičky, protože si to film v porovnání s jinými opravdu zaslouží...

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Jedničce se prostě nic nevyrovná. Nebylo to špatné, pobavila jsem se, několikrát se opravdu od srdce zasmála, ale celý děj mi přišel poslepovaný nekvalitním lepidle na papír, jako by tvůrci nevěděli, jak nakonec hlavní hrdiny dostat z té školy do továrny na strašení. Navíc si Pixar mohl mnohem líp vyhrát s různorodostí příšerek ve škole. A pro toho, kdo viděl první díl, pak nový Mike a nový Sulley působí opravdu zvláštně - postavičky jsou úplně stejné jako v předchozím filmu, a přesto se najednou vůbec neznají a vzájemně se nesnášejí. Na mém výsledném hodnocení se podepsalo i to, že jsem celou dobu čekala na onen úžasný záběr s disco koulí z traileru, a on ve filmu vůbec nebyl! Jo, to je tak, když se dělá monstrózní reklama rok předem a vypustí se trailery ve chvíli, kdy ještě vůbec není jasné, které záběry nakonec ve filmu zůstanou... 75%

plakát

Osudová přitažlivost (1987) 

Glenn Close je tedy opravdu psychopatka k pohledání, jen co je pravda. Jen prosím, tohle ať přítele ani nenapadne zkoušet. Mám svá zvířátka ráda. Uf... S husinou po těle za 70%.

plakát

Černá labuť (2010) 

Poprvé mohu říci, že jsem s Aronofskym celkem spokojená. Pořád to tedy není na pět hvězdiček, ale už se jim to zatraceně blíží. Ještě stále mi jeho styl přijde na povrchu příliš afektovaný a uvnitř citově plochý, ale příběh je tady opravdu silný a výkon Natalie překvapivě povedený a já tak mohu s klidným svědomím všem doporučit ke zhlédnutí, i přes osobní lehkou averzi k jeho režisérovi.

plakát

Lovecká sezóna (2006) 

Yellowstoneský Méďa Béďa si našel pár nových kamarádů a vyrazil si užít nějaké to dobrodružství taky mimo park. A já se u toho dobře bavila, ať si říká kdo chce, co chce. Není to sice špička animovaných komedií, ale příjemné odpoledne si užijete i tak. A to se počítá. :-)

plakát

Žár těla (1981) 

Osmdesátá léta z tohohle filmu čiší každým coulem, takže některé scény už dnes působí spíše úsměvně. Přesto se jedná o velmi atmosférickou podívanou, která vás nenechá přepnout kanál. Na svoji dobu - a vlastně i tu dnešní, co si budeme nalhávat - je to více než povedený počin. Navíc pokud zoufale hledáte něco, co vám aspoň trochu připomene ty pocity, když jste si poprvé pustili Základní instinkt, jste tu na správné adrese. 80%