Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (338)

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

Jak už tu bylo řečeno, tenhle seriál nepřináší nic nového. Krásná žena v roli detektiva, spisovatel, který pomáhá policii, klasické vraždy, sem tam nějaké to drámo s pronásledovatelem jednoho z hlavních hrdinů... ale to jiskření mezi Katic Fillionem! Huh, z toho se vám podlamují kolena i jako divákovi. ;-) A kvůli tomu ten seriál stojí za to. Stana Katic je dle mého názoru nedoceněná herečka (vlastně Herečka). Díky tomu odpustíte Castlovi jakékoliv klišé, dokonce i dcerku čistou jak padlý sníh, který samozřejmě v dnešní době nikdy bílý nevydrží, k čemuž měli tvůrci přece jen trochu přihlédnout. :-) 90%

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Stále charismatický Richard Gere a roztomilý pes v asi nejdojemnějším filmu, který jsem zatím viděla. Možná proto, že zvířecí city jsou o něco čistší, než ty lidské. Někteří kritizují, že film nemá žádný děj, já si dovolím tvrdit, že i film relativně bez děje může být kvalitní. Někdy je to čistě o pocitech, které ve vás film vyvolá - a v tomto případě i zanechá na hodně dlouhou dobu.

plakát

Na vlásku šťastně až navěky (2012) 

Neuvěřitelně vtipný bonus k animáku, který byl sám o sobě pro mě velkým překvapením. Ne, že by to bylo něco objevného či maximálně originálního, ale zpracování je opravdu kvalitní. Za moji maličkost 95%. :-)

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Chvilku jsem váhala, jestli dám čtyři nebo pět hvězdiček, ale pak mi došlo, že především v rámci žánru se opravdu jedná o nadprůměrný film. Milý, s příjemnou dávkou francouzského šarmu, perfektně zvolenou hudbou (autorskými kousky Mychaela Danna i převzatými písničkami) a rozkošnou Zooey Dechanel, která mě uchvátila víc, než většina těch (polo)umělých hollywoodských krásek. Jen ten Joseph mě občas trochu rušil, protože vypadá až moc teenagerovsky. Jinak ale nemám co vytknout - skvělý scénář i kamera, trefné a vtipné prostřihy... a hlavně téma lásky uchopené konečně z jiného než pohádkově zabarveného úhlu pohledu... 85%

plakát

Pretty Woman (1990) 

Pretty Woman (a Hříšný tanec) patří mezi tzv. ozdravné filmy, tedy filmy, které musíte vidět, jakmile onemocníte nebo prostě máte špatnou náladu. A děcka, funguje to! Neuvěřitelný příběh šlapky, která potká milionáře a ten se do ní zamiluje, by bez Richarda Gerea a Julie Roberts vůbec nebyl tak dokonalý... jenže kdo by těm dvěma charismatickým a krásným lidem odolal, zvlášť když se na sebe tak krásně koukají a roztomile se škorpí?

plakát

Hříšný tanec (1987) 

Špatně napsaný film s nic moc hereckými výkony (nechci ukazovat jen na Jeniffer :-)), který ale nějakým záhadným způsobem dodnes těží z toho, jak byl v době svého vzniku originální, a samozřejmě z nezapomenutelné hudby. A já se přiznám, že jsem tomuhle kultu taky propadla. :-)

plakát

Titanic (1997) 

Brečící romantická klasika, které k úplné dokonalosti chybí větší důraz na to, že Jack a Rose nebyli jediní, kteří katastrofu zažili (a většinou bohužel nepřežili). To jen tak na okraj, když už má film přes tři hodiny... Nicméně herecké výkony DiCapria a Winslet jsou bezchybné a Cameron nám tu předkládá další ze svých kultovních filmů. P. S. 3D projekci jsem neviděla a vidět nechci, podle mého názoru je zbytečné a Titanicu to může jedině ublížit.

plakát

Auta (2006) 

Auta jsou sympatický animák, který rozhodně není jenom pro děti a jenom pro chlapečky. Tradiční příběh o frajerovi, kterého změní pravá láska a přátelství obyčejných lidí převedený na mluvící auta, z nich nejlepší je podle mého názoru stejně Burák. :-D

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

A máme tu další z hrstky filmů, které se vyrovnají své knižní předloze. Dokonce mi tentokrát ani nevadí, že si tvůrci trochu pohráli a děj knihy sem tam pozměnili. Coraline je nejlepší Gaimanova kniha a v pohyblivé podobě také předzvěst toho, že Selick může dobře fungovat i sám o sobě, nejen ve dvojici s Burtonem. Krásně temný animák, který má do filmu pro děti hodně daleko (nebo se pletu a děti by ho s úsměvem přijaly? - možná že je to na stejné úrovni jako Alenka v říši divů... posuď te sami). Nicméně je to film, ke kterému se ráda občas vrátím. Už jsem ho viděla tolikrát, že mě ty knoflíkové oči skoro neděsí. :-)

plakát

Vincent (1982) 

Jeden z prvních kraťasů Tima Burtona, který sice úplně nedosahuje kvalit Frankenweenieho, ale i tak je nádherně morbidní, ulítlý a ve své bláznivosti pravdivý. :-)