Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční

Recenze (1 545)

plakát

Trojí život (2018) (TV film) 

Plouhar si svými výkony zaslouží bezesporu nějakou cenu, třeba Nobelovu, zkrátka nějakou, která je spojena s vysokou finanční odměnou. To aby měl peníze na to, přihlásit se nejmíň do patnácti hereckých škol najednou, aby byla alespoň minimální šance, že něco pochytí. Neboť to, co předvedl v tomhle filmu, byl jeden z nejpříšernějších hereckých výkonů, co jsem kdy viděl. A jak se říká, exempla trahunt, takže ostatní spoluúčinkující se mu přizpůsobili. To se furt říká, jak je dobrý žít zdravě, ale kdybych hulil třeba dvě stě cigaret denně, byla by šance, že bych už umřel a nemusel být svědkem něčeho takového.

plakát

Svatba jako řemen (1967) 

Krejčík má nevídaný dar natočit vtipnou látku sice řemeslně perfektně, ale naprosto vážně a depresivně, takže se jeho komediím nemůžu smát. Platí to u Penzionu i v tomhle případě.

plakát

Sněženky a machři (1982) 

Velmi nadhodnocený film. Několik málo průměrně vtipných situací a hlášek je totálně převálcováno nesnesitelnou správňáckou učitelkou, kterou hraje Freimanová, a tím uvědomělým studentem. Co mi vadilo, kromě výše zmíněného: a) Tolikrát omílaný "filozofický" výrok "Nejhorší není to, čím se na nás provinili ostatní, ale čím jsme se na sobě provinili sami" je pěkná blbost, platí možná tak v 10-20%. b) Freimanová, místo aby toho kotelníka udala na VB, že zajistil alkohol nezletilým, ještě přispěje na splátku dluhu c) srovnávat tento film se Snowborďáky doopravdy nejde, páč Snowborďáci jsou neporovnatelně lepší.

plakát

Vejška (2014) 

Vorel jr. se měl místo opakovaných opakovaných zkoušek na UMPRUM radši snažit vystudovat DAMU, aby až za padesát let, až budou s Kotkem točit Univerzitu třetího věku, konečně z jeho hereckého výkonu nebolely oči. I když mám obavy, jestli by těch padesát let studia stačilo. V podstatě každá postava ve filmu mi byla nesympatická, jak já těm klukům přál, aby je policajti konečně chytli, a oni tak přestali ničit Prahu svými čáranicemi. Jak směšně znělo, když Vorel umanutě odmítal jakýkoli projekt s nádechem komerce, přičemž ty jeho klikyhák "bhs" či co měl k umění rozhodně mnohem dál než zavrhnutí plameňáci, které tak sugestivně vylíčil Čtvrtníček.

plakát

Bony a klid 2 (2014) 

Vtipný absurdní bizár, já se bavil jedinečně. Uznávám, že pokud někdo čekal nějakou realistickou sondu do polistopadového vývoje, mohl být trošku zklamán. Akorát mě mrzí, Olmer tvrdí, že scénář napsal sám, a přitom mu evidentně pomáhaly následující osoby: 1. děti tak maximálně ze třetí třídy, od kterých načerpal hlášku "čuměl jako bacil do lékárny" (z úst bývalého veksláka, nyní tvrdého mafiána a starosty v jednom zněla neodolatelně) 2. ženský z mimibazaru, které ho obohatily o výraz "bombózní" (a opět platí ta závorka jako u bodu 1.) 3. patrně Enšpígl, neboť jen jedinec, co kreativně vymyslel bombózní sousloví "kraví, kozí a slovní hovna nakydaný na sebe a pořádně promíchaný" (mimochodem, doteď přemýšlím, jestli to "slovní" má být hříčka nebo to mělo bejt "sloní") mohl přijít na hlášku, na kterou jsem teda čuměl jak bacil do lékárny a smíchy málem spadl z rotopedu, a to "čuměl jako zapařenej v rozkroku". Ale Olmer je vysoce kreativní taky, to jeho přibližování obrazu, jak kdyby se člověk koukal lupou, je minimálně na založení nového směru "Dogma 2014". Co mě ještě zaujalo: a) Potměšil v prvním díle tahá v mišelince gumy a ve druhém se stává váženým právníkem - vida, jak je vězení prospěšné b) během pár filmových měsíců se po dvaceti letech náhodou sejde v podstatě celá parta. Škoda, že Skamene nešel kolem hřbitova, určitě i Hanák by se pak objevil.

plakát

Velká sázka o malé pivo (1981) (TV film) 

"Magické obočí" je zatím nejhůř zahranou rolí, co jsem od Kaisra viděl. Patrně nepřepnul z Možná přijde i kouzelník, furt jsem čekal, kdy sebou flákne na zem a předvede čulibrka. A propó obočí, to si určitě oddechnul, že si ho měsíc nemusel depilovat. Navrhoval režisérovi, že si ho nebude holit dva měsíce, ale ten to nakonec zavrhl, v zájmu dobrých přátelských vztahů se Sovětským svazem.PS: Pobavil mě jediný příspěvek v sekci "zajímavosti", upozornil bych dymoura, že něco podobného chybí třeba u filmu "Noc na Karlštejně", ať to tam doplní, ať máme konečně jasno!

plakát

Bony a klid (1987) 

Kdyby to kucí nepřeťápli a neprodávali ty falešný dolary, tak jsou jednoznačně kladní hrdinové, napravující chyby socialistického hospodářství. Olmer měl určitě podobný názor, jinak by do filmu nepropašoval hlášky, že veksláci pomáhaj nadaným dětem k počítačům nebo že co má jako v socialismu podnikavý člověk dělat? Jinak já považuju tenhle snímek nejen za zábavu, ale i za vážný důkaz, že sugesce absolutně nefunguje. I když celou dobu provází děj sugestivní muzika "Relax, do not do work", která je pouze několikrát přerušena pár dialogy, já při tomhle filmu složil malý stoleček z Ikee a po něm musel umejt nádobí! A ještě malou poznámku, škoda, že Evička měla přezdívku tričko a né třeba kalhotky, to bysme si my zvrhlíci při známé velikosti jejích vnad pěkně užili.

plakát

Holka na zabití (1975) 

Jeden z mála filmů, kde naopak Veškrnová holkou na zabití nebyla. Hrála v celku civilně a zasmála se z plna hrdla za celou dobu jen asi dvakrát.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Teda za svých hříšných mladých let jsem zhlédl všelijaké zvrácené věci, ale vrchol zvrhlosti jsem objevil až s tímhle seriálem. Nevím, co se scénáristickému triu honí hlavami, ale rozhodně jim to nezávidím, když se jim tam rodí takové neuvěřitelné nápady, jako nechat jednoho z hrdinů onanovat nad něčím takovým.

plakát

Lovecká sezóna (2006) 

To je zajímavý, jak si zdejší komentátoři stěžují na nepůvodnost námětu, a přitom sami použijou slovo "Shrek" 61x v 299 komentech. To zrovna o jejich originalitě nic moc lichotivého nevypovídá. A další moje oblíbené "jednohubka" se tu naštěstí vyskytuje jen 2x (mimochodem, kdo používá tohle slovo, je sprosťák, správně to má být jednoústka nebo jednopuska). Čili mým komentářem se výskyt slova "Shrek" zvýší o 0,0378 procentních bodů a slova "jednohubka" o celých 100%! Tomu říkám relativita. Jinak film má zajímavé filozofické pozadí, kdyby zvířata neměla pudy, určitě by radši žila spokojeně ve městech či zoologických zahradách, než aby bojovala o život někde v divoké přírodě. Medvěda s jeho strachem o život celkem chápu, páč jeho kožišinou nepohrdne nikdo, ale nechápu toho oslíka jelena. Toho vzhledem k jeho jednoparohatosti kvůli trofeji nikdo lovit nebude, a na jídlo už vůbec né, páč každýmu je jasný, že existuje minimálně minimální pravděpodobnost, že ty představy přírodních národů, že konzumací těla nepřítele do sebe člověk dostává jeho vlastnosti, jsou pravdivé. A ukažte mi jednoho jediného odvážlivce, který bude riskovat, že do sebe dostane byť i píď jelenových vlastností!