Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (2 050)

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Neočekávaně vyspělý počin ze světa Star Wars, který k úspěchu nepotřebuje žádný nablýskaný “fan service”. Tak přesně to je nový seriál Andor, který jde oproti ostatním projektům z tohoto milovaného univerza diametrálně odlišnou cestou. To je citelné zejména v rámci příběhové kostry, která v mnohých bodech spíše než klasické SW dobrodružství připomíná temné politické drama, jehož kontury s každým dalším dílem více a více houstnou. Tento ne zrovna přívětivý divácký přístup sice ne každý fanoušek přenese přes srdce, nicméně pokud se řadíte k té hrstce lidí, kteří na něco takto inovativního a neotřelého čekali dlouhé roky, tak dostanete vytříbenou seriálovou podívanou, která funguje na všech myslitelných frontách. Tento fenomenální, neřkuli překvapivý úspěch má vyjma tvůrců “na triku” i Diego Luna, jehož postava se v průběhu celého seriálu markantně vyvíjí, což výsledný dojem z celého seriálu ještě více umocňuje. Nesmím samozřejmě opomenout Stellana Skarsgårda, který zde absolutně vládne, či třeba Andyho Serkise, jenž je výrazným elementem v trojlístku nejlepších epizod. Pokud tedy stále váháte, zda si seriál Andor pustit, už vážně nemusíte. Tohle se totiž vážně moc, moc povedlo. Výborná práce! (Disney+) „We’re fighting against the dark.”

plakát

Úsměv (2022) 

Po všech stránkách podprůměrné hororové řemeslo, které si ty nejlepší scény či lekačky bez obalu a studu krade z hororu "It Follows" z roku 2014. Pokud tedy hledáte inovativní a působivě atmosférický hororový snímek, doporučuji spíše sáhnout po již výše zmíněném starším počinu.

plakát

Black Adam (2022) 

Neskutečná přehlídka chaoticky nepřehledné digitální akce, kterou ještě ke všemu zastřešuje velmi podivná herecká poloha Dwayna "The Rock" Johnsona. Tak přesně takto lze v jedné větě snímek Black Adam studia DC, na který se většina komiksových fanoušků, potažmo i fanoušků The Rocka těšila po mnoho dlouhých let. Je mi tedy vážně velkou záhadou, že jsme nakonec dostali něco tak neuvěřitelně infantilního a po všech stránkách nudného. Jistě, několik světlých momentů v tomto hlubokém moři marnosti sice najdeme, nicméně tváří v tvář lacinému příběhu a plytkým postavám (Atom Smasher) i tento malý náznak kvality a kreativity pohasíná a umírá v nepěkných bolestných křečích. Co se týče akční stránky, tak tento rok jsem snad neviděl nic tak neuvěřitelně ošklivého jako právě tady. Veškeré akční sekvence jsou navíc ještě poměrně amatérsky sestříhány, takže pokud zde není nějaký slow-motion záběr, tak nemáte absolutně žádnou šanci pochytit co se před Vámi děje. Co tedy dodat na závěr? Smolná filmová šňůra studia DC bohužel pokračuje i nadále, jelikož Black Adam bez sebemenších problémů zosobňuje to nejhorší ze všech předcházejících snímků. Je vážně velká škoda, že se tvůrci odmítají z těchto neúspěchů poučit a konečně nám naservírovat nekompromisní komiksový zážitek, u něhož nebudou fanoušci nevěřícně kroutit hlavou nad tak pošetilým přístupem k rodinnému stříbru. No, doufám, že příště už to tak nepovedené a chaotické nebude – ta plejáda kvalitních komiksových hrdinů, antihrdinů a padouchů si tento laxní přístup vážně nezasluhuje. PS: Pierce Brosnan zde absolutně kraluje! „My powers are not a gift. They're a curse, born out of rage.“

plakát

Pepsi, tak co bude s tou stíhačkou? (2022) (seriál) 

Zábavná a místy i těžce “přepálená” forma je zde občas vážně na škodu, nicméně i přesto se jedná o naprosto neuvěřitelný příběh, jehož podhoubí nemohlo úspěšně zakořenit nikde jinde než v USA. (Netflix)

plakát

Ztracená kulka 2 (2022) 

Stejně jako v případě prvního snímku, i tentokráte dostaneme ambiciózní akční podívanou, která i navzdory skromnému rozpočtu dokáže velmi dobře zabavit. Pokud tedy hledáte nenáročnou podívanou plnou automobilových honiček a fyzické akce, vězte, že jste tady opravdu správně. (Netflix)

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Delikátní seriálová záležitost, která neztrácí nic ze svých nesporných kvalit i dvacet let od premiéry. Tohle je zkrátka jeden z těch počinů, k němuž se díky jeho vysoké realistické stránce a silnému příběhu budu vždy velmi rád vracet. Výborná práce! (HBO Max) „We're in Normandy.”

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) (seriál) 

Vizuálně opojná záležitost, která ale vyjma skvělé povídky “Pitva” nemá nic moc co nabídnout. Zbytek epizod je totiž scenáristicky velmi plochý a snadno zapomenutelný. Je pro mne vážně velkou záhadou, proč zrovna tomuto koktejlu velmi průměrných povídek propůjčil slovutný Guillermo Del Toro své jméno. (Netflix)

plakát

Barbar (2022) 

Ano, i já se zde připojuji s tvrzením, že tento snímek si nejlépe vychutnáte tak, že si o něm předem nic nezjistíte a ani se nekouknete na žádné trailery. Barbarian Vás pak totiž vtáhne daleko intenzivněji, jelikož je právě o to více nepředvídatelný, přičemž jsem ani neodvažoval hádat, jak se vlastně zpočátku jednoduchá premisa bude dále rozvíjet. Pokud tedy hledáte svěží hororovou jízdu, která Vás v lecčems dokáže velmi příjemně překvapit, vězte, že jste ji právě našli. Tohle se totiž vážně moc povedlo. Skvělá práce! (Disney+)

plakát

Halloween končí (2022) 

Zbytečné a extrémně stupidní pokračování, u něhož je Vám trapně i za tvůrce. Nastalou zoufalou situaci už bohužel nezachrání ani několik opravdu vydařených násilných scén. Je vážně trestuhodné, že tak kultovní hororová značka končí tak šíleně špatnými filmy.