Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Peter Jackson mě čím dál, tím víc fascinuje. Natočit dobrou hororovou komedii není vůbec snadný úkol a Peter to zvlál přímo bravurně s obrovskou dávnou fantazie. Opravdu by mě zajímalo, kde čerpá všechnu tu inspiraci. Excelentní.

plakát

Mladý Sherlock Holmes (1985) 

Zajímavě zpracované dobrodružství mladého Indiany Holmes (nebo snad Sherlocka Jonese :). Po pohledu na Watsona zjistíte, odkud asi vzala Rowlingová inspiraci na vzhled Harryho Pottera (mimochodem ten blonďatý Holmesův protivník zas vypadal jak Draco Malfoy).

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Překrásná pohádka s nádhernou hudbou. Režisérka v tom opravdu umí chodit, protože poslední půl hodina byla tak nesnesitelně napínavá, že i když bylo naprosto jasné, jak to skončí, prostě jsem seděla jak na jehlách a netrpělivě čekala na ten happy-end. Budete okouzleni, to vás ujišťuju. :)

plakát

Holky z naší školky (2007) 

Další taková blbina, celkem mě překvapuje, že to není americký film, ale anglický, a ještě víc mě překvapuje, že do toho šli Colin Firth, Stephen Fry a Mischa Barton... Ale tak přece jenom se na to dívat dalo, mělo to i pár světlejších chvilek.

plakát

We Shoot with Love (2009) 

První za 5, druhé za 2, třetí za 3, čtvrté za 4 a páté za 5. Průměrově 4 hvězdičky.

plakát

Ten Největší (2007) 

Sice je to šílenost nad šílenosti, ale od té doby, co se Stan dostal do vězení, jsem se nemohla přestat smát. U tohohle filmu si prostě budete pořád říkat: Bože, to je ale blbina, to je taková blbost... ale úžasná blbost! :)

plakát

Můj život v ruinách (2009) 

Pěkná oddechovka, která možná některým připomene Účastníky zájezdu v kombinaci s hledáním prince na bílém koni. Hlavně mě potěšila menší rolička Richarda Dreyfusse, protože mě rozesmál snad v každé scéně, ve které se objevil.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Miluju styl Tima Burtona a tady ta vizuální stránka byla opravdu skvělá. Přesto ale musím říct, že jsem nedostala to, co jsem očekávala. Něco mi tady chybělo, ale nedaří se mi identifikovat, co to bylo, natož to pojmenovat... =/ I přes ty krásné masky mě tady nic nezaujalo, jako by to bylo nějaké prázdné... ale nevím, nevím, asi se na to budu muset ještě jednou podívat. Každopádně za ty peníze to nestálo (i když 3D) a to se mi vzhledem k dvojce Tim Burton & Johnny Depp říká opravdu s těžkým srdcem.

plakát

Zvláštní škola (2008) 

Vlastně ani nevím, proč vůbec dávám tu jednu hvězdičku, když to byl nejnudnější film, jaký jsem v poslední době viděla. Většinu času jsem na to hleděla s pozdviženým obočím a říkala si: kéž by si aspoň dělali srandu... Ale přece jenom tam asi jedna scéna, která nebyla úplně bezduchá, byla...

plakát

2012 (2009) 

Problémy byly dva. První: nemusím moc katastrofické filmy (což není chyba 2012, já vím). Druhý: neúnosná délka. Všechno se to strašně táhlo, trvalo dlouho, než se začlo něco dít, a tak ani není divu, že jsem u toho usla (a to jsem byla teprve před půlkou a bylo odpoledne). Konec byl zase pro změnu prošpikovaný akčními scénami - na mě té nevyváženosti trochu moc. Na druhou stranu zase nemůžu jenom tak ignorovat, že efekty byly opravdu působivé a katastrofická vize přinejmenším zajímavá.