Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

Zlomené město (2013) 

Snažilo se to tvářit jako chytrý krimi thriller, který člověka dostane tím, že bude postupně vypouštět různé nečekané zvraty. Tak nějak mi to ale celé přišlo o ničem, nemělo to žádnou šťávu, žádné napětí. A i když opravdu některé zvraty byly nečekané, tak jsem si řekla jenom hmm. Herecké výkony mi přišly dost vlažné a ani tam nebyla žádná postava, se kterou by člověk aspoň trochu sympatizoval. Prostě to celé vůbec nefungovalo.

plakát

Pravdivá romance (1993) 

Pro ty, co se na tento film budou dívat s tím, že se těší na další režii Tonyho Scotta, u něhož jsme zvyklí spíše na super akční thrillery, tohle bude asi celkem šok. :-) Spíše je zde jasně vidět, že se na tomto dílku podílel Quentin Tarantino. Ten scénář a i celkové ztvárnění odpovídají jasně jeho stylu. Jedná se další bláznivou gangsterku a můžu říct, že jsem se opravdu bavila.

plakát

Závrať (1958) 

Moc dobře natočený film. Chytrá zápletka a správná porce tajemna. Dobré herecké výkony a nenucený běh děje. Přestože film plynul celkem pomalu a délka byla přes dvě hodiny, tak mi to tak ani trochu nepřišlo. Je to jeden z mála filmů, které jsem od Hitchcocka zatím viděla a rozhodně po této zkušenosti můžu říct, že už se těším na další.

plakát

Před půlnocí (2013) 

Pěkná konverzačka o vztazích, kde se řeší problémy, kterými se už asi každý z nás někdy zabýval. Je zajímavé to takto vidět, ale zase že by mě to nějak extra nadchlo, to taky nemůžu říct. Bohužel jsem až po zhlédnutí filmu zjistila, že se jedná už o třetí díl, jinak bych na to měla dost možní jiný názor. Rozhodně mě to ale neodradilo, abych se podívala na předchozí dva díly, třeba tam najdu to skryté kouzlo, které ostatní tak zaujalo.

plakát

Chvění (1990) 

Správný komediální horor, jak má být se vším všudy - krvežíznivé monstrum, hrdinové, co se s ním neštvou, správná porce humoru a střízlivá stopáž. Jsem opravdu zvědavá na další díly.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Konečně po delší době zase jeden dobrý horor. Ne, že by zde bylo něco objevného nebo aspoň něco, co už jsme neviděli tisíckárt jinde, ale atmosféra je opravdu povedená. Musím říct, že lekaček tam nebylo málo a stejně tak se zde objevilo dost scén, kde bylo správné tíživé napětí, takže opravdu horor, který jsem si užila.

plakát

Bokovka (2004) 

Nápad asi nebyl špatný, herci to taky zvládli dobře, ale ten film byl prostě k uzoufání nudný, ty dvě hodiny se skoro nedaly vydržet...

plakát

Mrtvý muž přichází (1995) 

Natočeno to bylo sice velmi dobře, ale na druhou stranu délka filmu mi přišla dost neúměrná. Ne, že bych se nudila, ale i tak dvě hodiny jsou na tento typ filmu až moc. SPOILER: Vzhledem k tomu, že se nakonec ukázalo, že to Matthew opravdu udělal, tak podle mě tento film neměl žádný smysl. Koho zajímá, jak chudáček vrah trpí? Vím, že filmů, kde je to naopak a odsouzený to opravdu neudělal, je mraky, takže by to asi žádný velký přínos taky nebyl, ale aspoň by skončení filmu nezůstal pocit, že to vlastně bylo úplně o ničem.

plakát

Já, Frankenstein (2014) 

Nechápu, že se do toho herci jako Bill Nighty nebo Aaron Eckhart pustili. Příběh o ničem, kostýmy a vizuální stránka děs. Tak takovýhle béčko sem teda neviděla už hodně dlouho. A co víc, celou dobu jsem čekala, jestli se to náhodou nezvrhne i v péčko - jakýsi nabušení chlapi v kostýmech, domácí kamera, no fakt jsem už tam chybělo jenom: "Ahoj, já jsem Helmut, opravář komínů".

plakát

Veronica Marsová (2014) 

Další příhody Veroniky pro fanušky seriálu, nic víc, nic míň. Fanoušci nostalgicky zavzpomínají na všechny známé postavy. Naopak pro toho, kdo neviděl seriál, to bude asi jenom nudnější detektivka.