Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (48)

plakát

Láska přes internet (1998) 

"Proč že jsi to dneska přišel?" "Chci být Tvůj přítel.." Kdo by tohle nechtěl zažít.. :-)

plakát

Ma Ma (2015) 

Netradiční film, kterého se bát nemusíte. Ani jednou v něm nádherná Penélope nezvrací, není unavená a netrpí bolestmi, na které by brala morfium, ze kterého by byla obluzená nebo zvracela. Ze všech těžkostí rakoviny vidíte pouze bledost a ztrátu vlasů po ozařování (o kterém také pouze slyšíte). Ostatní nežádoucí účinky terapie jsou tam pouze vyjmenovány lékařem při kontrole a to je důvod, proč to celé působí tak nerealisticky. Tvůrci filmu si zřejmě řekli, že divák to chápe a nepotřebuje ty hrůzy naturalisticky zobrazovat. Nejde tu ani zdaleka o ztvárnění fyzického strádání ve všech fázích rakoviny, ale o vnitřní nastavení člověka, který může i tváří tvář vlastní bolesti vidět, přijmout a milovat jiné a prožít tak smysluplně každý den. Celkové film nevyznívá depresivně a potěší i originálním pojetím takových okamžiků, jako je orgasmus a smrt. Herci hrají slušně a jsou sympatičtí. A kdyby byli všichni gynekologové empatičtí jako Asier, určitě bychom přestaly zanedbávat preventivní prohlídky.

plakát

Pokoj s vyhlídkou (1985) 

Krásná Helena v krásném, pomalu plynoucím staromilském filmu. Srážka za tu přehnanou Troškovu scénu.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Pestrá bonboniéra plná okouzlujícím způsobem zabalených bonbónků, ze kterých se místo pravých belgických pralinek vyklubala "čokoládová pochoutka". Nezůstala žádná chuť - jen ta velká hromádka čarokrásného celofánu.

plakát

Dej si pohov, kámoši 2 (1995) 

Laťka jedničky zachována...a já se tak bála, že "dvojka" zklame... Je v ní dokonce trochu více lehkosti, laskavosti i humoru. A tu vitalitu obou protagonistů bych za třicet let chtěla mít :-)

plakát

Vějíř lady Windermerové (2004) 

"Každý světec má minulost, každý hříšník budoucnost" "Mám raději lidi, než předpisy a zákony" "Ženám nerozumí ani katolík, ani hinduista - to je to, co spojuje muže všech vyznání" "Pláč je útočištěm jen chudých a ošklivých žen, bohaté a hezké ženy jdou nakupovat" "Všimla by si Tě, kdybys byl chudý?" "Všiml bych si jí, kdyby byla ošklivá?" Kouzelný film...

plakát

Za humny je drak (1982) 

Kouzelná pohádka, ze které i při té zastaralé animaci cáká šťávy jako z pomeranče a které nechybí kouzlo, romantika, odvaha, a vtip... a nezapomenutelný Jiří Císler.

plakát

Všiváci (2014) 

Pejsek a kočička dělali dort - rozhodli se, že bude úplně nejlepší a dali do něj všechno - a tomu psovi, co ho nakonec sežral, z toho bylo blbě. A já jsem nevěděla, jestli odejít nebo dokoukat............... Rodinná tragédie, sourozenecký konflikt, přátelství, láska, nevěra, ozbrojená loupež, mentální postižení, alkoholismus, nechtěné těhotenství, potrat, traumata z válečné mise, mezigenerační vztahy, sociální tíseň, snobismus, nesplněné sny - scénář je k prasknutí nacpaný silnými tématy, z nichž každé by utáhlo celovečerní film. V tomto případě nesahá hloubka žádného z nich více než po kotníky, takže nakonec odcházíte prázdní, vědomí si toho, že není o čem přemýšlet, ani koho litovat. Přestože Roman Kašparovský nechal umřít několik postav a áčkoví herci se opravdu snaží, není v téhle žánrové kolotočové pouti prostor se s někým ztotožnit a něco prožít. Po přečtení "návodu" tuším obrovské ambice natočit bombu ala Láska nebeská, kde "každý stojí o lásku a někoho miluje" a ve Všivácích se zase "každý někdy zachová jako všivák" Jenomže zatímco v prvním případě se můžete sžít s většinou postav, které mají svůj příběh, v druhém to naprosto nefunguje. Jediný, kdo nemusí být smutný, je Vladimír Smutný - kamera super! Zvláštnosti: film jsem viděla s manželem v letním kině a nejvíc mě bavila světluška, která létala okolo a krásně svítila.

plakát

Deuce Bigalow: Evropský gigolo (2005) 

Nic jsem od toho nečekala, popravdě jsem jen nestihla vypnout televizi - a dlouho jsem se tak nenasmála.