Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (194)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu je ten drak docela dobrej. No, co dobrej, on je prostě boží. S tou zrzavou patkou vypadá, jak kdyby zrovna přilít od skotského jezera Loch Ness a cestou se asi bouchnul po hlavě, protože on lidem ubližovat nechce, on se jen a pouze zamiloval do jedné holky. Milá, neurážlivá pohádka, která je na svojí dobu ještě docela příjemně nápaditá. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pohádky o drakovi, kterak chce princeznu, působí v dnešní době spíše komicky. Nebo si snad umíte představit jak by drak ze starých časů chtěl dnešní holky ?? To by nebyl drak, ale pěknej debil, nechat si dobrovolně zničit svůj bohemský styl života, plný lítání a chrlení ohně. Živě si představuju jak takovej tříhlavej drak vznese požadavek na holku, my mu jí dodáme a milej pan drak pak bude celej život poslouchat "Slíbil si mě větší jeskyni a pořád nic." "Nejsem tlustá ? " "Máš tři hlavy a ani jedna nic pořádnýho nevymyslí." "Nejsem tlustá ? " "Jenom si tak bůhzdarma lítáš nad krajinou, místo toho, aby jsi se mnou zaletěl k moři.""Nejsem tlustá ?" "Když ti řeknu, aby sis po sobě uklidil, ani nezvedneš tu svou dračí prdel, jen otevřeš tlamu a nepořádek podpálíš." "Nejsem tlustá ? " "A přestaň se bavit s tou velkou krokodýlící, myslíš si, že jsem si nevšimla jak jí koukáš na zadek? " "Nejsem tlustá ? " Je jasný, že tohle žádnej drak nemá zapotřebí a tak nám ze strachu z dneších holek pro jistotu zmizel i z pohádek. ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Znám tuhle pohádku z České televize, myslím. Nejvíce se mi tam líbilo stavení s kozou a statečná dcerka, která má odvahy nad prince světa. Možná, že tady již začíná to nesmyslné a plně hloupé projevení skupiny feministek. Že ženy jsou lepší než muži. Nevěřím tomu ani dnes, ani po této pohádce. Jinak je film hezky natočený. Kostýmy jsou kvalitně zařazené do období, ale ten dráček je dnes již mimo. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná pohádka, které je milá svým "originálním" pojetím, kdy drak není zlý a není potřeba jej zabít. Díky hereckému obsazení je to navíc docela vtipné a Ivana Andrlová se do role hodí opět výtečně (mimo jiné to byla jedna z našich nejkrásnějších princezen). Animace draka sice v dnešní době může působit směšně, ale na pohádku je dostatečná a osobně beru mnohem raději tenhle způsob, než další "dokonalý" digitální výtvor. Velmi pěkné tři hvězdy. ()

hellequine 

všechny recenze uživatele

Mě se dráček Mráček náhodou moc líbil.. Pořád lepší rovnou přiznat - "My na to nemáme" a otočit to do, na první pohled, absurdně ztvárněného draka, než se snažit zapůsobit na první pohled bezvadným, blíže však zfušovaným drakem, na jehož bezchybné ztvárnění by prostě nestačili (ať už po finanční nebo trikové stránce).. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy princezna Viola (Jana Beránková) slaví narozeniny a dostává dary od tatínka krále, si lze všimnout po levé straně komparzistky, která má stejný vrchní díl bílých šatů, které jsou v pohádce Byl jednou jeden král... (1954) jako svatební na všech třech princeznách. (ajlonka)
  • V pohádce namluvil Gustav Bubník Jana Šťastného, Miroslav Moravec Štefana Kvietika a Petr Svoboda Maroše Kramára. (pávek)
  • V čase 19:00 je vidět komparzistka ve světlých třpytivých šatech s modrými rukávy s bílou aplikací, které se vyskytují opět na komparzistce na plese v pohádce Tři oříšky pro Popelku (1973) v okamžiku, kdy jsou postupně princi představovány urozené slečny v čase 51:43. (ajlonka)

Reklama

Reklama