Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (12)

plakát

Osudový dotek (2004) 

Úžasný film, který diváka neuvěřitelně chytne za emoce. Mysteriózní filmy mám celkem rád, a tak jsem se opravdu bavil. Ale proč všichni nadávají na Ashtona Kutchera, to opravdu nevím. Možná jen proto, že ho všichni znají třeba např. z trapné komedie "Hele vole kde mám káru", ale mě to přišlo tak, že jí zahrál velice obstojně, a o Amy Smart se vůbec bavit nemusíme, jelikož ta to zahrála báječně.

plakát

Počátek (2010) 

Jakýmsi způsobem nádherně složitý film, u kterého jsem se sem tam musel opravdu zamýšlet, jak to vlastně bylo a v jaké "úrovni" kdo je. Nolan si zaslouží nevídanou pochvalu, neboť tímto dílem se může opravdu chlubit a tím, že hlavní postavu přidělil DiCapriovi, udělal jen a jen dobře, neboť ten se s náročností této role zhostil velmi působivě. Opravdu skvělé, více než dvouhodinové, představení, kde nechybělo nic, kromě lepší muziky (ta sice nebyl zas tak špatná, ale vcelku mě absolutně nezaujala).

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Jen jsem přepínal televizní kanály předtím, než jsem šel spát a na ČT 1 jsem uviděl Jonathana Rhyse Meyerse, kterého jsem měl rád, a tak jsem začal koukat. Nevěřil jsem svým očím, i když jsem si pořád dokola říkal, že ráno vstávám a musím jít spát, tak jsem nemohl ani odtrhnout oči. Nominace na Oskara za scénář není nadarmo, neboť právě scénář z tohoto filmu dělá takhle skvělé drama.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Neuvěřitelný film zasahující celou psychiku diváka. Skvěle zrežírované, skvěle zahrané a v neposlední řadě i skvěle sestříhané. Aronofsky se tentokrát opravdu, ale opravdu překonal. Na závěr bych ještě dodal, že bych tento snímek pustil každému dítěti, myslím že některé by to opravdu přesvědčilo si nezahrávat s drogami.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Pro mě neuvěřitelným překvapením je tento díl Harryho Pottera. Po pátém a šestém dílu jsem čekal spíše jen trapný pokus zaujmout diváky a tím, že závěrečný díl rozdělili na dvě části, jsem byl velice zklamán. Avšak opak byl pravdou! Relikvie smrti nabývá na akčnosti a emoce mnou přímo tekly. Myslím, že velice povedený film, který mne tak navnadil, že si nenechám ujít závěrečný díl.

plakát

Scary Movie 3 (2003) 

První a druhý díl Scary Movie jsem viděl a pocity jsem měl smíšené, protože to nebylo tak špatné. Ale když zparodují jedno z mých nejoblíbenějších dramat (Znamení), tak mě prostě namíchli. Ve filmu se najde pár dobrých vtipů, ale to nenahradí zbytek filmu plný rádoby vtipných situací, u kterých jsem si jen oddychl a v duchu řekl, že je to opravdu trapné. Nemohl jsem jinak než dát pouze jednu hvězdu.

plakát

Škola rocku (2003) 

Jack Black je pro mě jeden z nejlepších herců dnešní doby, mám rád jeho mimiku, jeho výrazy, jeho způsoby vyjadřování nálady. To, že hraje vždy na 110% dokazuje i ve filmu Škola Ro(c)ku. V tomhle filmu se naprosto skvěle sžije se svou rolí a tenhle film dotahuje k dokonalosti. Celkový námět mě naprosto dostává ze židle. Děti ve filmu září a to je vidět v každě scéně, zejména v závěrečných titulcích, kdy si postupně dávají sóla. Jediné, co ve filmu nemusím, je herečka Joan Cusack, scény s ní jednoduše ignoruji, protože mě velice nudí a jakýmsi způsobem otravují. Jinak vše na výbornou.

plakát

Machři (2010) 

Filmy ala "Najmeme komedianty a bude to skvělý" opravdu nemusím. Sice mám rád Sanlerovky, ale tato se moc nepovedla, protože si myslím, že tuhle pětku nechali vymýšlet scénař až zapochodu. Sice jsem se párkrát zasmál, ale čekal jsem od toho víc. Co tomuhle filmu ale musím nechat je to, že se mi líbí celkový námět. Prostě parta, která spolu vyrůstala, se střetne kvůli smutné události a když už si udělali čas, tak co si udělat víkend u jezera. Kdybych to shrnul, tak za námět 4*, scénář 2*.

plakát

Sociální síť (2010) 

Už jen nápad na natočení celé téhle kauzy ohledně Facebooku mne nadchl, ale vyčkával jsem na jeho shlédnutí. Až v polovině března jsem si udělal čas a poté, co naběhly závěrečné titulky jsem si řekl, že to už nikdy neudělám. Naprosto skvěle vystižené téma, velmi dobře sestřihané, do dramatičnosti tohoto snímku se "sem tam" přidala některá hláška a to mne prostě dostalo. Nedělám to často, ale The Social Network jsem shlédl znovu hned den na to a znovu jsem se nenudil celé 2 hodiny. A na závěr řeknu jediné, Jesse Eisenberg se mi jako herec líbil, ve filmu Zombieland si u mě přilepšil a nyní? Pro mě skvělý herec.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Jen pár dní jsem počkal na shlédnutí tohoto snímku a už mě bombardovali přátelé ze všech stran, že to prostě musím vidět. S tímto očekáváním jsem ale do kina nešel, raději jsem si v duchu říkal, že musím tento film trochu podcenit, abych neměl taková očekávání. Ale hned, jak si tato "Čtyřka" ťukne a objeví se další ráno, byl jsem ohromen. Toda Phillipse jsem měl rád už dřívě, např. z úžasné komedie "Road Trip", ale tenhle film mě prostě dostal. Nemůžu jinak než 5 hvězd, neboť po dlouhé době komedie, která opravdu stála za to!