Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (113)

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Hrozně rád bych k tomuto filmu napsal komentář ale nějak mě nenapadá co napsat. Kdybych se pokusil o shrnutí mých pocitů tak je to především smutek, ano z tohoto filmu deprese přímo čiší. Další věc na kterou bych chtěl v mém komentáři reagovat jsou komentáře ostatních uživatelů k tomuto filmu, co film více či méně zatracují z důvodu, že se do filmu nedokázali vžít kvůli naproté až "nelidské" odevzdanosti hlavních postav se svým osudem. V tom osobně velký problém nevidím je to dle Japonské předlohy a jak je známo japonci mají mentalitu hozenou jinam než evropané. (Stačí připomenou samurajskou tradici, letce kamikaze ... oni prostě myslí jinak a obzvláště pokud jsou k nečemu celý život vychovávani tak to prostě splní, ať to má pro ně sebevíce fatalní důsledky).

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Největší úvaha kterou jsem nad tímto filmem měl je to, proč tomu sakra dávám jednu hvězdičku a nešvihnu to do odpadu... Přemýšlím nad tím stále a odpověd je kdesi v neznámu. Nejpravděpodobnější odpověď je ta, že se mi v podvědomí příčí dát odpad něčemu, kde účinkuje spousta jinak mnou oblíbených a uznávaných herců, tak to asi je. Další úvahu třeba o tom, proč v tom pro všechny svatý působí si radši odpustím a na toto "mistrné" dílo se budu snažit co nerychleji zapomenout !!!

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

V první řadě děkuji svému milému ČSFD, že jsem se díky němu dostal zadarmo na promítání druhého dílu "nakopávače zadků". V řadě druhé zkusím popsat svůj pocit z filmu. Takže takhle, v přímém srovnání s dílem prvním zde musím hodnotit hůře. Na prvním díle se mi totiž nejvíce líbila nadsázka a lehkost s jakým byl film pojat, zde ačkoliv si určitě nemyslím, že by se film snažil být realistický ta nadsázka z mého pohledu ubyla a přibyla syrová brutalita (perfektně zvládnutá)... což subjektivně viděno je v tomto případě na škodu, protože ač se jedná o zajímavou podívanou koktejl komediálnějšího rázu servírovaný prvním dílem mi prostě chutnal více. Nicméně chvil obdobných těm, co kvituji na prvním díle je zde stále dost a tak ani z komediálního rázu film v niveč neuplyne a smíchu lačný divák si na své přijde. Zkrátka pořád je to pecka ! PS: Co bych na filmu asi nejvíce pochválil je tak jako v prvním díle Chloe G. Moretz nebojím se říci, že na ni tento díl stojí snad ještě více než ten první, je prostě užasná a kdyby "Nakopávač" do historie nevstoupil ničím jiným než, že dozajista zakotvil tuto dívku mezi stálice Hollywodu zbytečný nebyl.

plakát

Dallas (1978) (seriál) 

Moje hodnocení tohoto seriálu asi nebude zcela objektivní, protože v době "sledování" mi bylo tak okolo pěti let. Ale pamatuji jak babička co mě hlídala vždy dychtivě s pozdním odpolednem zapínala TV v očekávání co další díl přinese. A jelikož v té době jsem televizi měl od rodičů omezenou jen na Večerníčka a Kuřátka , tak možnost sledování tohoto seriálu byla pro mě zajímavá. Od té doby jsem ten seriál neviděl, tak jak říkám, objektivní hodnocení to asi nebude. Občas ale slýchávám znělku a mám u ní krásnou nostalgii. Navíc jsem v Dallasu "poznal" možná první platonickou lásku ve svém životě jménem Priscilla Presley :-))

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

My děti ze stanice Zoo byla první doopravdovou knihou kterou jsem ve svém životě přečetl a byl jsem z ní tehdy nadšen. Když jsem o pár let později zjistil, že byl podle ní natočen film, řekl jsem si, že se na něj dívat určitě nebudu, protože by mi tam maximálně zničil představu o atmosféře a lidech v knize popisovaných. Dnes o pěknou řádku let později jsem se na film nakonec podíval a nelituji. Film knihu určitě neprzní, samozřejmě nedosahuje zdaleka obsáhlosti knihy ale to hlavní myslím vystihuje. Takže jdu hledat knihu a opětovně se po cca 10 letech pustím do jejího čtení :-) PS: Soundtrack s Bowie(ho) hudbou je více než výborný.

plakát

Hunger Games (2012) 

Nemastné neslané. Nějak nechápu co tento film měl komu nabídnout... Dle žánru bych očekával nějakou pořádnou akci svalnatých týpků a sexy děv, co střílí od boku ve stylu filmu Zabij, nebo budeš zabit, zkrátka film na efekt, nic takového tady ale není. Sledujeme tu partu dětí a dospívajících co se honí v uměle vytvořené aréně a zabíjí se. Navíc záběry na zabití jsou ve stylu dětského seriálu o Sindibádovi tzn. není nic vidět, (vzhledem k dětskému obsazení naštěstí) !!! Takže co si z tohoto filmu vzít ? Mě to teda přišlo jako film naprosto o ničem.

plakát

Na dřeň (2012) 

Značně nevšední film. Něco jako když pejsek s kočičkou vařili dort, protože v tomto filmu bych našel odkaz na film Intouchables poté nějakou "přísadu" z Warriora či Rockyho a to vše v korpusu z Vašeho oblíbeného romantického filmu. Na rozdíl od počinu pejska a kočičky (kterým výsledek pokud si pamatuji moc nevyšel) ale toto chutná velice dobře :-)

plakát

Lesní duch (2013) 

Tak a jsem trochu shizofrení co dát "Duchovi" za hodnocení, film který se vyžívá v úchylné brutalitě a vlastně nic jiného nenabízí by si moc velké hodnocení vysloužit neměl co ? Jenže ono to tady bylo tak nějak " zázračně zamixované", že to byl vlastně docela zábavný koktejl.

plakát

V červenci (2000) 

Tenhle film mi učaroval už jako "odrostlému dítěti", když jsem ho poprvé viděl. Nyní když jsem ho měl opět možnost sledovat jsem zjistil, že tak jako se nezměnil můj vztah k tehdejším platonickým láskám ze ZŠ (stále jsou platonickými láskami) se nezměnil ani dojem z tohoto příběhu. Parádní mix romantiky, tak trochu bláznivých náhod a lehkého drogového oparu. Ideální letní záležitost !

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

Dát pět hvězdiček tomuto filmu je doopravdy málo...