Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Stíny Kraje (2023) (amatérský film) 

Jako festivalový snímek by to zapadlo. Spousta dlouhých pohledů frčí do teď. Když už nějaká postava mluví, mix zvuku je udělaný tak skvěle, že ji buď není rozumět vůbec, nebo člověk musí snímek zastavit, zesílit a po dialogu znovu zeslabit, aby mu efekty u další scény neurvaly uši. Tak nějak jsem čekal víc... Ale vizuál to má pěkný, to se musí nechat.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Nejdřív to vypadalo dobře, potom už ne. Kdyby byla stopáž o dvacet minut kratší, možná by to byl zážitek lepší, ale takhle to byla jen hrozivá nuda. Sokol tahá celou pohádku nahoru, jinak by to mělo ještě o hvězdu méně.

plakát

Futurologický kongres (2013) 

Po vizuální stránce jeden z nejzajímavějších filmů, které jsem kdy viděl. Po stránce dějové je to látka, kterou ještě nějakou dobu budu vstřebávat, ale už teď mohu s jistotou říct, že film se dokázal divákovi dostat pod kůži, zaujal, dojal (alespoň mne) a určitě zaujal. 48Th KVIFF Malý Sál

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Napsat, že jsem z filmu odešel, protože byl nudný, by nebylo úplně spravedlivé... Na KVIFF bylo v sále "B" hrozné vedro a tento film nebyl dostatečným důvodem tam zůstávat až do konce. Škoda, ale co se dá dělat. Jiné filmy jsem si tam za stejných podmínek užil, rozdíl byl ale v tom, že byly lepší. 60%

plakát

Good Vibrations (2012) 

@HenryS - Václav *Klaus prohlásil, že film ho "nenadchnul"... Film byl vyprávěn velmi zajímavě, svižně a rozhodně né nudně (ani chvilku :) ). To, že byl inspirován skutečnou událostí je už jen třešnička na dortu, která celému filmu dodala ještě o něco větší hloubku a mně zlepšila zážitek. Ještě bych dodal - Životopisný / Hudební Velká Británie, Irsko, 2012, 97 min

plakát

Čtyři slunce (2012) 

Když jsem film viděl poprvé, odcházel jsem s pocitem "co to, sakra...?!". Na letošním KVIFF jsem na něj zašel znovu a... tento film má svojí hloubku, která je ale umně schovaná a ne každý ji hned objeví. 75%.

plakát

Žena v žumpě (2011) 

Na letošním KVIFF jsem viděl dost filmů - některé výborné, jiné horší a některé přímo špatné. "Žena v žumpě" patří do první mnou zmiňované kategorie, nicméně uznávám, že je to názor (jak vidím) spíše ojedinělý. Atmosféra v promítacím sále byl prvních 10 minut napjatá, pár lidí odešlo a... to neměli dělat! Po dalších pěti minutách už se celý sál pomalu, ale jistě začínal otřásat smíchy, což vydrželo až do konce. Satiru mám rád a v tomto filmu se mi jí dostalo v hojné míře, proto krásných 90%.

plakát

Válečný kůň (2011) 

!POZOR, SPOILER! Film mě prakticky neměl v čem zklamat, protože jsem od něj mnoho nečekal. Dokonce u mě vyvolal i nějaké ty emoce... Konkrétně tři - radost, lítost a zklamání. Škodolibá radost a následný lehký smích přišli hned ze začátku filmu, když husa přinutila zlého statkáře a jeho kumpány k běhu. Lítost přišla při pohledu na koně v ostnatém drátu a zklamání přišlo, když jsem zjistil, že osleplý Albert opět vidí. Říkal jsem si totiž, že konečně ve filmu, kde "zázračný" kůň všechno dokázal, přišlo něco nečekaného. Ano, bylo by opravdu tragické, kdyby už nikdy neviděl, ale na druhou stranu to bylo vyváženo (hojně) tím, jak se znovu viděl (technicky vzato ho nejdřív neviděl, že...) se svým koněm. Krom těchto tří scén (ta, kde Albie opět viděl film pohřbila nadobro) u mě tento dojemný příběh nevyvolal žádné emoce. Husa to zachránila, a proto 60%.

plakát

Chuck (2007) (seriál) 

Oblíbený seriál, který ale podle mého názoru začíná tahat sledovanost jen na tom, jak hezky budou mít Yvonne Strahovski na plátně...a to je velká škoda. Když seriál začínal, bylo to trošku chaotické, ale druhá a třetí série byly naprosto geniální :-) Pátá série mě zatím trochu zklamala, ale z celkového dojmu - 80%

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Skvělý a hlavně originální námět se mi zalíbil. Bohužel zápletka nebyla plně využitá a po odchodu z kina jsem se cítil vyplněn tak nějak napůl...nicméně herecké výkony byly dobré, zápletka originální, a proto hezkých 80%.