Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný
  • Drama

Oblíbené seriály (10)

Pán času

Pán času (2005)

“He’s like fire, and ice, and rage. He’s like the night, and the storm in the heart of the sun. He’s ancient and forever. He burns at the center of time, and he can see the turn of the universe. And… he’s wonderful.” Deset hvězdiček z pěti !!! Geniální pokračování vynikajícího britského sci-fi seriálu, kterému nechybí napětí, akce, emoce, porce ztřeštěnosti a absurdity, humor a originalita - a který je silně návykový. Tento propracovaný a skvěle vymyšlený svět ("Whoniverse") jsem si naprosto zamilovala. Doktorova dobrodružství jsou perfektní a hudba, kterou stvořil Murray Gold a která je doprovází, je naprosto fenomenální. Když se nenecháte odradit trošku slabším začátkem a vytrváte, možná tomu propadnete stejně jako já a stane se z vás 100% Whovian - a pokaždé, když se od té doby budete dívat na hvězdy, budete doufat, že spatříte modrou policejní budku... "Didn't anyone ever tell you? There's one thing you never put in a trap. If you're smart, if you value your continued existence, if you have any plans about seeing tomorrow, there is one thing you never, ever put in a trap. Me."

Sherlock

Sherlock (2010)

"I'm not a psychopath, I'm a high-functioning sociopath; do your research." "What it must be like in your funny little brains, it must be so boring!" Tento seriál mě velmi mile překvapil a jsem ráda, že jsem na něj čirou náhodou narazila. Pravda, podle mě tehle novodobý Sherlock Holmes nemá nic moc společného s oním detektivem od Sira Doyla ("Shut up!" "I didn't say anything." "You were thinking. It's annoying."), ale přesto fajn nenáročná zábava (zdůrazňuji nenáročná - fanouškové filmů, kteří je donutí potrápit jejich mozkové závity, možná budou trochu - anebo víc - zklamáni). Příjemná porce britského humoru... zajímavé příběhy... megasympatický Martin Freeman a úžasný a megacharismatický Benedict Cumberbatch v hlavních rolích? Nemohu dát jiné než plné hodnocení - anebo spíš deset hvězdiček z pěti. Další seriál, který se opravdu rychle a suverénně vyhoupnul mezi mé srdeční záležitosti.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Deset hvězdiček z pěti. Při málokterém seriálu jsem tak často brečela smíchy, jako při RD. Moje srdeční záležitost a spolehlivý lék na špatnou náladu. A přiznám se: naprosto miluju ten český dabing.

Podfukáři

Podfukáři (2004)

Deset hvězdiček z pěti. Naprosto vynikající seriál - nechybí mu originalitu a napětí. Tuhle partu jsem si maximálně oblíbila - jak její první "verzi" s Dannymu a Stacie, tak i tu druhou s Seanem a Emmou - obě složení byly kvalitativně naprosto srovnatelné a skvělé. Nepřestane mě udivovat, jak ze všeho tak krásně elegantně a geniálně vybruslili. Těch 48 dílů uteklo jako voda. A poslední závěrečný díl byl naprosto parádní.

Torchwood

Torchwood (2006)

1. série: ****, 2. série: *****, 3. série: *****, 4. série: *** Skvělý sci-fi seriál a zajímavý spin-off Doctora Who. Torchwoodu rozhodně nechybí slušná dávka napětí a akce, naprosto výborná hudba, zajímavé zápletky, značně dramatické a depresivní momenty ... a temné a drsné osudy hlavních postav, které diváka nenechají chladným. Sympatická ex policajtka Gwen, arogantní, ale statečný Owen ("I'm Doctor Owen Harper, and I'm having one hell of a day."), tichá a krásná IT expertka Tosh ("Come on, guys, that wasn't even difficult. You disappoint me.") a roztomilý a oddaný Ianto ("How d'you know all that?" "I know everything! And it says so on the bottom of the screen."). A nesmrtelný kapitán Jack Harkness ("Hey kids, did ya miss me?"), který toho ve svém nekonečném životě na jednoho člověka zažil už příliš mnoho, je jednoznačně jedním z nejpozoruhodnějších rozporuplných seriálových hrdinů.

Arrow

Arrow (2012)

Tenhle seriál rozhodně není dokonalý, to ani náhodou. Ale hrozně mě baví - a to je hlavní. Zábavná a nenáročná oddychovka. Zajímavé postavy (a sympatičtí herci) a zajímavý příběh, slušná dávka napětí a akce, děj je pěkně temný a má spád. Ollie je skvěle rozporuplný hrdina a Stephen Amell je jako herec neskutečný sympaťák. A můj mega-oblíbenec John Barrowman je zase perfektní "záporák"!

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Zábavný a originální seriál, často s naprosto geniálními a nezapomenutelnými hláškami. V pozdějších sériích kvalita celkově dost (DOST!) klesla, ale stejně zůstane jedním z mých nejoblíbenějších seriálů - první tři série totiž nemají chybu.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Kvalita humoru sice postupem času dost klesá (nic se nevyrovná prvním pár sériím), ale přesto skvěle zábavná a "legen...wait for it...dary" záležitost.