Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (31)

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

"Nikdy jsem neměl rád filmy, měl jsem radši realitu"... Pronese Kazma na začátku filmu. Přitom One Man Show: The Movie nemá s realitou společného absolutně nic. Z 80% hrané béčko občas prostřídají scénky ze starých Kazmových akcí. Film je absolutně zaměřen na materiálno - kterým jsou ostatně motivováni i diváci k tomu jít do kina a ideálně na film jít opakovaně (aby rozluštili kód).  Aneb nový level českého filmu... Takový návrat diváků do kin jsem si úplně nepředstavoval.  Dvě hvězdy za zajímavý vizuál a  skvělý marketing.

plakát

Úplné bezvětří (1989) 

Výborně našlápnutý thriller, který úplně zabíjí závěrečné klišé.

plakát

Hastrman (2018) 

Původně slibně vypadající, režijně nezvládnutý thriller se zápletkou ale "pana a netvor". Z filmu je znát, že se pracovalo s omezenými financemi, což se projevilo ať už na vizuálních efektech, ale také i na kamerové technice - tak 60% všech záběrů je z nějakého důvodu znatelně rozostřených, což jde poznat už z traileru, ale pokládal jsem to jen za nějakou komprimovanou verzi na youtube, bohužel takto vypadá velká část filmu. Příběhové linie a vývoj jednotlivých postav jsou dobře našláplé, ale nejsou dotažené do potřebného konce. Nicméně je to režijní debut, takže výtky k jednotlivým "zvláštním" momentům asi nejsou na místě. Když začala poslední scéna tak jediné co jsem si pořád dokola říkal bylo "hlavně ať tam není vidět ta holka, hlavně ať tam není vidět..." A samozřejmě byla :D . Největší klišé na závěr... Dávám 3 hvězdy za krásnou Simonku.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Film, ve kterém hlavní představitelé hledají ve virtuální realitě Easter egg, je sám o sobě Easter eggem na nespočet filmů, seriálů a počítačových her. Od Godzilly, přes King Konga, Doom, Battlefield, Team Fortness až po Osvícení, Pána prstenů, Minecraft a Návrat do budoucnosti. Odkazy jsou tu opravdu na každém kroku, když tvůrce hry leží v rakvi se zlatými mincemi na očích, záběr až nápadně připomíná Leonarda DiCaprio z plakátu filmu Letec. Jasný je i odkaz na film Návrat do budoucnosti. Není to však kvůli tomu, že se uvažovalo o tom, že Ready Player One bude režírovat Robert Zemeckis, nýbrž kvůli tomu, že Spielberg byl producentem tohoto filmu. Celá jedna scéna je oslavou Spielbergova přítele Kubricka a jeho Osvícení. Až film vyjde na nosiče, někdo by si mohl dát tu práci a vypsat všechny odkazy, které ve filmu jsou, myslím že bychom se tomu konečnému počtu dost divili. Myslím, že si na své přijdou jak občasní návštěvníci kinosálů, kteří nepohrdnou dobrým příběhem a pořádnou akcí, tak i zkušení cinefilové, kteří budou jásat nad každým nalezeným easter eggem. PS: Recenzi na novinkách.cz od Stanislava Dvořáka nepobírám. Otázkou je, zda by kritik, který veřejně projeví takovou neznalost vůbec měl recenzovat na jednom z nejnavštěvovanějších českých serverů. :-)

plakát

Planeta Česko (2017) 

Klobouk dolů před každým, kdo dokáže natočit takový film. Já sice obecně dokumentární filmy dvakrát nemusím, ale jestli někoho opravdu obdivuju, tak jsou to lidé jako pan Marián Polák, kteří jsou ochotní obětovat tolik času a úsilí a především mají tolik trpělivosti a doslova si ty skvělé záběry "vysedí" u kamery, v tomto případě ještě někde schovaný v maskovaném stanu, nebo někde v bahně. Film o české přírodě tu chyběl. Marián Polák tak Planetou Česko doplnil chybějící cine mezeru. Ba co víc, nenatočil pouze film o české přírodě, ale povedlo se mu vdechnout do tohoto díla i vlastní příběh a dokonce i poselství pro budoucí generace. 5/5

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

!Spoiler! Mám pocit že dnešnímu Hollywoodu drasticky chybí scenaristé a pak jsme svědky autorských filmů, jako tomu bylo i tentokrát. Ačkoli se prý oba díly točily současně, nedokážu se zbavit pocitu, že Poslední z Jediů žehlí chyby a fanouškovské výtky z dílu předešlého. Každopádně J.J. Abrams se po scenaristickém propadáku a kasovním trháku tentokráte podílel jako producent a režii i scenář přenechal Rianu Johnsonovi. Ten je sice odvážnější než Abrams, ale možná zase až moc... A tak jsme svědky toho, že hlavního mocný záporák Snoke je zabit, aniž bychom se o něm za ty dva díly aspoň něco málo dozvěděli... Hold za George Lucase se náhrada bude hledat jen velmi těžko, ale Disneymu tohle stačí. Hlavně že to vydělává.

plakát

Nejsledovanější (2017) 

Škoda, že tu není dost takových, kteří by dokázali ohodnotit film jako takový a ne práci youtuberů, jelikož jde vidět, že některým hodnotícím youtubeři vyloženě leží v žaludku a nedokáží tento novodobý trend v audiovizuální tvrorbě překousnout. Ostatně mladá generace a střet s nechápající generací starší, i tomu se Jiří Sádek věnuje ve svém dokumentárním filmu.

plakát

Krasavec Beauty (1994) 

Nádherný film. Nikdy mě žádný jiný film tak nevzal za srdce jako tento. Smutný, ale krásný příběh.

plakát

Sněhulák (2017) 

Zklamání. Jako velký fanoušek Jo Nesba jsem měl možná až moc vysoké očekávání. Každopádně, důležité prvky, které jsou v knížce a které vyvolávají napětí úplně chybí, tak jako další zásadní věci. Už jen to že si scenárista dovolí pozměnit konec, kdy vrah není zatčen ale umírá. Vypovídá to o neznalosti další tvorby, poněvadž vrah Sněhulák pak vystupuje jako vedlejší postava i v další tvorbě Jo Nesba. Těžce průměrný thriller.

plakát

Hříšné noci (1997) 

Nejslabším článkem Hříšné noci je bezesporu scénář, který prakticky postrádá silnější zápletku. Film balancuje na hranici satiry a nepovedeného vážného dramatu.