Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

castor 

všechny recenze uživatele

Co se o Nicole Kidman šeptalo, byla pravda. Už na začátku své herecké dráhy ukázala, že má talent a kuráž. Jen, co se zbavila přívlastku „módní doplněk Toma Cruise“, mnohokrát přesvědčivě dokázala, že je nevšedně zajímavá. Na mezinárodním hereckém kolbišti ji zviditelnil právě thriller Phillipa Noyceho, kde její udatná rusovláska bojuje na opuštěné jachtě s psychopatem s tváří Billyho Zanea. Na minimu prostoru všichni zúčastnění dokázali, že i s menšími možnostmi to jde!! Dnes televizní noční klasika.. i to se počítá!! ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Nenáričný průměrný thriller se Samem Neillem a tehdy ještě neznámou Nicole Kidman v hlavní roli. Příběh je takový tuctový a již mnohokrát viděný, protože thrillerů na moři je víc než dost, navíc se dá i lehce dopředu odhadnout, tudíž plný klišé. Ústřední dvojice herců mě příliš nepřesvědčila, ale záporák v podání úsměvavého Billyho Zanea, to už bylo jiné kafe. No já nevím, záporák je možná pro něj trochu odvážné pojmenování, působil totiž docela sympaticky a nevinně. Film na jedno, možná dvě podívání, víc však rozhodně nečekejte.60% ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

Zachraň tomu nesprávnému muži na moři život, poskytni mu útočiště na své vlastní lodi a budeš velmi brzy tvrdě bojovat o ten svůj vlastní, ano, tak nějak bych zúžil dramaticky se odvíjející děj příběhu, které je ale opravdu jen hrubým zúžením tohoto, co se po tu hodinu a půl ve filmu odehrává, naprosto skvělé psychodrama, drobné, spíše jen komorní, ale tak napínavé do posledních minut, že se nelze od děje jednuduše odpoutat, pro mne dnes již kultovní thriller s ještě mladinkou, v Hollywoodu zatím neznámou, Nicol Kidman v roli Rae, odvážné a odolné ženy, více než by jí divák chtěl podle křehkého vzhledu zprvu přisoudit, v sebezáchově statečně improvizuje, použije postupně všechny své ženské "zbraně" přesně tak, aby dramatickou nepříznivost situace nakonec zvrátila a zachránila nejen sebe, ale i o život ve vlnách moře bojujícího manžela, výborná a opravdu nervy napínající podívaná, nelze než doporučit. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Napínavý a nápaditý thriller s dobrými hereckými výkony (jen Sam Neill by mohl mít v repertoáru své mimiky více než jen jeden přiblble drsňácky-ustaraný výraz). 70% Následující text může být považováno za spoiler (i když jsem se snažil naznačit co nejméně): Trochu zklamáním je úplný závěr. Kdyby snímek skončil otevřeně při mytí hlavy, pak bych to považoval za prvotřídní závěr a jednoznačně bych hodnotil 80%, ale tvůrci zvolili závěr, za který by se stydělo i leckteré amatérské béčko. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Bohužel ukázkový příklad, jak se dá dojebat skvělý námět debilním scénářem a nudnou režií i se skvělým áčkovým obsazením. Úvodní scéna s nehodou je vlastně naprosto zbytečná a filmu celkově jen ubírá na uvěřitelnosti - protože na jeden pár trochu moc smůly najednou. No a pak se kupí jedna osudová chyba za druhou. Manžel vymyslí totální pitomost, díky níž přijde o loď i o manželku, se kterýmiž mu pláchne očividný psychopat, který ho nechá na své potápějící se lodi. Psychopat se chová dost stupidně i na psychopata - vždyť mohl zrzku pěkně v klidu svázat a dělat si s ní co libo??? Zrzka se chová jako nejhloupější naivní nána - viz klíč od motoru odhozený do moře i s dřevěným plovákem, mizerné svázání Billyho (proč toho chlapa prostě nehodila normálně přes palubu rovnou?) atd. A pes aspiruje na cenu nejblbější pes roku - tady není co dodat. Zrzka vypadá, že se aspoň ke konci trochu polepší (a udělá konečně co měla hned na začátku) leč pak to opět dosere jedním humanistickým člunem. K zcela zbytečné finální scéně, která už je hodně za zenitem parodie se raději nebudu ani vyjadřovat - tu si rejža mohl opravdu odpustit. Takže shrnuto - vlastně je to tak na tři dejme tomu, ale poněvadž mě už dlouho žádný film tak nevyprudil, ubírám ještě jednu hvězdu dolů. PS: jo a zapoměl jsem na to, že jsme se vlastně nedozvěděli nic moc o tom, co byl vlastně Billy zač a proč se na první lodi stalo to co se tam stalo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Denník The New York Times film označil za jeden z 1000 najlepších filmov, aké boli kedy natočené. (Arsenal83)
  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)
  • Oproti filmu kniha obsahuje niekoľko ďalších hlavných postáv (vrátane Hughieho (Billy Zane) manželky a pozostalých, ktorých John nájde na Orfeovi) a predstavuje Hughieho ako asexuála. Zachádza tiež do ďalších podrobností o tom, čo spôsobilo Hughieho psychické zrútenie. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama