Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Rivalové

Rivalové (2013)

,, Chlape vždyť je to FERRARI ! No a? Je to kraksna " :-))) ...Tak takhle jezdí Niki Lauda a takhle Ron Howard ! Excelentní sportovní příběh, který jistě předčil všechny předpoklady a stane se filmem roku. A pokud ne roku, vaším jistě ano. Dlouho jsem neměnil svůj žebřík oblíbenosti, ale toto se stává novou jedničkou na něm. Na Laudovi jsem sledování formule začínal a přesto, že by se v ní našli další krásné rivality Senny - Prosta, Schumachera - Hilla a jiné, tento příběh je ten pravý. S napětím a zatajeným dechem jsem sledoval od začátku až do famózní finálové scény, která snad musí dojmout i nás chlapy. Kdo říká, že neuronil slzu, lže. Daniela Buhla jsem dosud moc neznal, ale tady jak to nazval jiný divák, on Laudu nehrál, on se jím stal. Chris Hemsworth nebyl špatný, ale nevím proč, pořád jsem v něm viděl Brada Pitta. Bravo, prostě nádherné drama, doplněné jak jinak než excelentní hudbou géniuse Hanse Cimrmana spojená z prvků jeho předchozích také super děl Šifra mistra Leonarda / Temný rytíř. Co víc dodat. Snad jen to, že konečně máme my chlapi film z prostředí formule a automobilových závodů jak měl dávno být. Le Mans bylo super, Formule se Stalonovi nepovedla jak měla, Bouřlivé dny nás moc nepobouřili. Ale tohle vám zvedne prdel ze židle. A až to zvedne zadek ještě 50 000 uživatelů jako u věznice Šošenku, kdo ví jestli se nám tu nezrodila nová jednička žebříku. V desítce brzo jistě bude. Dopsáno po 2 měsících. Už je tam :-D

Mimoni

Mimoni (2015)

Jedině snad elitní jednotka SAS z Madagascaru mě dokázala smíchy rozsekat víc než tihle malí žlutí rákosníci. Nemaj chybu. Takže plnejch pět křížků. Nebo snad banánů? Jo...BANÁNÁÁÁ...

Určitě, možná

Určitě, možná (2008)

Moje krevní romantická skupina. Kvalit Lásky nebeské nedosahuje, ale já mu tu pátou hvězdičku nakonec přidám. Ryan ušel, i když jeho postavu bych asi vyměnil někomu méně žehlenému, trojlístek Banks - Weisz - Fisher prostě kočky, ale jedině malá Abigail z toho udělala skutečnou krásu. Téma táto vyprávěj o mámě musí dostat nejen holky. Jen škoda, že naše televize by prostě nemohly jinak, kdyby tomu zase nezprasili název po svém jako u některých jiných filmů.

Le Mans '66

Le Mans '66 (2019)

Už už jsem si myslel, že Rivalové jsou nadosmrti nepřekonatelní. Tohle jsem viděl a hltal jedním dechem a musím uznat, nyní velice váhám zda je lepší Ken nebo Niki..perfektní snímek, skvělá hudba. Mangold není moje pravé ořechové, ale tady se vytáhnul a duo Damon - Bale parádní, zejména Chris dokázal ze své postavy vyštípat maximum. Film jsem myslel bude určený spíše jen pro milovníky aut a sportovních snímků a souboj Ford - Ferrari bude spíš jen v pozadí, ale jsem mile překvapen a tak se nedá nic vytknout. Naopak, ono to místy dokonce připomíná skvělou komedii, hlášky Kena či Matta a jejich sabotáže stopek u Ferrari v boxech, to prostě nejde nic než říct slovy Kena, ,,jsem štastnej jako trám " že sem tohle viděl. P.S. Poznali jste že Enza Ferrariho ztvárnil legendární Táno mafián z Chobotnice Corrada Cataniho? XD

Orel Eddie

Orel Eddie (2016)

Tahle olympiáda byla první, kterou jsem v životě viděl,takže pro mě srdcovka, i když víc než Eddieho pamatuju jamajskej bob, ale hltal jsem létajícího Mattiho, který mě přivedl postupně k Weisflogovi,Sakalovi,Goldbergerovi a vydrželo mi fa fandění skokům tak až do dnes. A stejně jako Rivalové dokonale zfilmovaný skutečný příběh, z jehož konce si sednete skoro na prdel jako Eddie.

Osm statečných

Osm statečných (2006)

Opravdová filmová nádhera mezi zvířaty ve filmu. Původně jsem chtěl hodnotit pouze za čtyři hvězdičky a možná bych i za zbytečné natahování mimo psího dobrodružství měl. Ale tenhle film jsem si okamžitě zamiloval, takže i přes lidský herecký spíš doprovod než-li výkon v hlavních rolích musím díky pejsanům dát plné hodnocení. A vám doporučuji udělat to samé. Budete chvílemi přemýšlet zda se smát nad jejich kousky nebo brečet nad jejich cestou za přežitím. A ke konci už nebudete napětím ani dýchat a jen tiše doufat a fandit jako u hokejistů na MS..přežijí to? A kolik z nich jich přežije? Nepovím, nechte se překvapit. Ale povím že budete pak po finálové scéně stejně dojatí jako já. Supr, Mayu s Maxem si musíte zamilovat prostě přinejmenším jako Marleyho z jiného filmu a kdyby se uděloval psí oscar, tihle dva jsou Meryl Streep a Jack Nicholson.

Equalizer

Equalizer (2014)

Temný rytíř z OBI, kutilská verze Muže v ohni. Tak přesně tato slova už mi sebral z úst jiný uživatel, tak co víc dodat. Snad jen strhující. Denzel mílovými kroky kráči na vrchol olympu mstitelů k Seagalovi.

Speciální jednotka

Speciální jednotka (2011)

Ten, který by tomu měl zde rozumět nejvíce, to srovnává s Černým jestřábem, který je absolutně o něčem jiném. Vojenská tajná záchranná mise je zde podobná spíše filmu Slzy slunce. Stejně jako v něm i zde se jedná o naprosto nádherný film. I přes málo známé obsazení, kde se přiznám mimo Benoita Tic taca, mé lásky Dianky a Djimona jsem ostatní neznal, je film výborně natočen. Jak zmínil Malarkey, díky skvělému střihu. A jak zmínil jiný uživatel, francouzi opravdu umí více než jen mávat bílou vlajkou.

3:10 Vlak do Yumy

3:10 Vlak do Yumy (2007)

Byl jsem velice zvědavý na tento snímek, jak dopadne modernizace starší verze tohoto filmu. A naprosto mě pohltil. Od dob Nesmiřitelných se dlouho o ničem nedalo hovořit jako o kvalitním westernu. Až nyní a troufám si tvrdit, že tento snímek patří do hvězdné kategorie jako jsou Sedm statečných, Tenkrát na západě, Nesmiřitelní a jim podobné. Vynikající duo Crowe-Bale doplněno skvělým záporákem Fosterem. Nesouhlasím s komentářem Lima o konci tohoto filmu. Ano,ke konci méně ,,drajv,,..ovšem to jak se kovaný záporák procitne v závěru morálně je mistrnným šokem, kdo by to z diváků čekal a neocenil musí být bláznem. Právem tedy ,,Boží ruce,, Russelovi patří všech pět hvězdiček. Zajímavé komentáře-enšpígl úvod,nezajímavé djkoma,renton.

Ctihodný občan

Ctihodný občan (2009)

Výborné drama, které mít o malinko lepšího psychopata a režiséra, mohli jsme tu mít další film typu Sedm. I tak ale slušné, divák vydrží v napětí od začátku až do konce, i když bohužel první hodinu přece jen je ho tam více a to je ke škodě hlavně při závěru. I tak ale čtyři hvězdy mu jasně patří.