Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (392)

plakát

Ahsoka - Část 1: Mistři a učedníci (2023) (epizoda) 

Je to neuvěřitelně dobré. Vizuálně to vypadá opulentně (narozdíl třeba od Manda), hudba šlape výtečně, má to ten správný SW feeling, závěrečné titulky jsou boží a strana záporáků působí správně zlověstně. JENŽE! Je to pořád projekt, který udělá radost hlavně fanouškům animovaných seriálů. Já je bohužel neviděl, proto nemám vztah k postavám a novinka se je sice snaží trochu představit, nýbrž nedostatečně. Pořád to patří k tomu nejlepšímu hranému, co se vyplodilo s Disneym u kormidla, ale kdyby to stálo více na vlastních nohách, jsem spokojenější.

plakát

Ahsoka - Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (2023) (epizoda) 

Rozehraný to bylo relativně v pohodě, ale finále je bída s nouzí, u které člověk akorát kroutí očima nad příšerností soubojů a kvantem nelogičností. Zív. PS: Komentáře neonacisty AllShallFall jsou zlato!

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Konverzačka, která je sice pořád reklamou na Nike, ale díky famózním výkonům a vypulírovaným dialogům zároveň nesmírně strhující i vtahující jízdou chlápků, kteří chtějí ve světě zanechat odkaz a nebojí se vsadit všechno. Basket i boty jdou zcela mimo mě, ale stejně jsem si to výsostně užil. Affleck a Damon si připisují další trefu.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Milé překvapení. Za rok 2016 přeci jen nevzniklo málo dobrých českých filmů,jen musí člověk hledat. Výprava na české poměry velmi nadstandardní. Výkony od Trojana a zbytku dobré. Děj odsýpá příjemným tempem a nestíhá to nudit. Suma sumárum 80%

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Jsem nadšen, ale zároveň smuten! Nadšen z toho, že nám Disney skrze Tonyho Gilroye naservíroval něco skoro už nemyslitelného. Atmosférou protkaný, chladný, špinavý a dospělý příběh z předaleké galaxie, jehož vyšperkovaný scénář, herecké výkony, vizuál i hudba strčí do kapsy všechny SW projekty po původní trilogii. Ba dokonce bych řekl, že po Nové naději a Impériu se jedná o tu nejlepší filmově-televizní zábavu z tohoto známého univerza. Avšak smuten jsem z toho, že kvůli nižší sledovanosti je do velké míry pravděpodobné, že se podobného projektu už asi jen tak nedočkáme a samotný Andor byl zkrácen. Ach jo!

plakát

Andor - Kassa (2022) (epizoda) 

Tony Gilroy se rozhodl, že někdo ty Hvězdné války musí zachránit, a tak nám naservíroval špionážní drama z tohoto známého univerza, které nabízí parádní atmosféru, špinavost, vizuál, hudbu (člověk si občas vzpomene i na Blade Runnera) a jednoduše přináší přesně to, co si fanoušci už dávno zasloužili a možná v to ani už nedoufali. Zatím nadšená čtyřka a doufám, že se to nezvrtne.

plakát

Andor - Narkina 5 (2022) (epizoda) 

Brilantní, depresivní, vtahující a fascinující. Asi se už nebojím říct, že se jedná o nejlepší seriálový/filmový Star Wars projekt od původní trilogie. Chytré rozšiřování univerza, které zcela kašle na atrakce a dává nám poctivou flákotu hutné atmosféry, jíž táhnou vybroušené dialogy i postavy. Víra ve Hvězdné války obnovena.

plakát

Andor - Ulice Rix (2022) (epizoda) 

Emoce na maximu, atmosféra neuvěřitelně hustá, herci výteční! Tohle bylo prostě labůžo!

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Já asi jako jeden z mála lidí sem se na to i těšil. Bohužel výsledek ač koukatelný je ve výsledku docela nezábavný. Určitě to není hrůza jak někteří hnidopichové z trailerů věštili, ovšem ani zázrak. Takový obyčejný průměr. Uvidím, zatím 45% a až shlédnu v originálním znění, třeba to bude i o něco lepší.

plakát

#annaismissing (2023) 

Kurňa, to bylo dobrý! Ba víc! Skvělý. Mladí tvůrci konečně dostávají více prostoru a český film z toho jenom a jenom těží. Poctivý skvěle zrežírovaný thriller, ve kterém bravurně funguje atmosféra, repliky konečně taky jednou nebolí a dialogy mají hlavu i patu. Rezervy se sice najdou, hlavně v řadách hereckých (vedlejší role, hlavní jsou super), ale ve skutečnosti mi to vůbec nevadí. Protože takhle nadšený jsem z českého filmu dlouho neodcházel.