Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Western
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Obsahy (8)

Yes We Can

Yes We Can (2012) (TV film)

Dva francouzští flákači se rozhodnou unést v Keni babičku amerického prezidenta Obamy a zbohatnout na výkupném. Vyváží jejich "šarm" neznalost zeměpisu a jazyků a pomůže jim vyzrát nad věčnými rivaly - německými pivaři a americkými agenty?

Andersonvillský proces

Andersonvillský proces (1976) (TV film)

Historický příběh založený na soudních protokolech vojenského soudu s velitelem konfederačního zajateckého tábora v Andersonville, ve kterém za války Severu proti Jihu zemřelo čtrnáct tisíc vojáků Unie. Původně divadelní hra (1959) Saula Levitta byla zfilmována pro televizi postupně v Belgii (1962), USA (1970), Německu (1972), Jugoslávii (1975) a na Slovensku (1976).

Případ Jules Verne

Případ Jules Verne (1971) (TV film)

Scénář Václava Cibuly tematizuje soudní spor francouzského vynálezce Eugena Turpina (Alexej Gsöllhofer) s Julesem Vernem (Miloš Nedbal), kterého Turpinův tragikomický osud inspiroval k napsání románu „Vynález zkázy“. Dobová kritika hodnotila pozitivně výkony Miloše Nedbala, Jarmily Smejkalové (Vernova žena) a Čestmíra Řandy, vadila jí však popisnost inscenace a s tím související nedostatečná psychologizace postav i dramaturgická neujasněnost. Inscenace byla reprízována v letech 1972 a 1976, dvě statické ukázky se objevily v epizodě Tatíček profesor (2010) pořadu Příběhy slavných.

W Django!

W Django! (1971)

Django (Anthony Steffen) se mstí za zavraždění své ženy. Tři pachatele zločinu vystopuje s pomocí jejich kumpána Carranzy (Glauco Onorato), kterého zachrání ze šibenice. Zná však celou pravdu?

Z mého života

Z mého života (1971) (TV film)

Hudebně-filmové zpracování Smetanova smyčcového kvartetu "Z mého života", které do značné míry vychází ze skladatelových poznámek k mimohudebnímu obsahu díla (čte Karel Höger). Členové Smetanova kvarteta (Jiří Novák, Lubomír Kostecký, Milan Škampa, Antonín Kohout) nejen interpretují hudbu, ale stávají se i herci.

La legge della violenza (Tutti o nessuno)

La legge della violenza (Tutti o nessuno) (1969)

Jack Barrow (Giorgio Cerioni) utíká po třech letech z vězení, aby se pomstil zrádnému parťákovi. Ten ale nyní působí jako šerif a Jacka vážně zraní. Zachrání jej Chris (Ángel Aranda), jehož fanatické nadšení pro zákony ale Jack nesdílí. Přesto, když se mu podaří šerifa zabít, prosadí Chrise na jeho místo. Spolu s banditou Billem Hackettem (Miguel de la Riva) pak drží město v šachu a provokuje místní smetánku. Jak dlouho tomu bude Chris nečinně přihlížet?

Quanto costa morire

Quanto costa morire (1968)

Zloději dobytka nemohou převést stádo zasněženým průsmykem a nakvartýrují se do horské vesnice. Šerif (Raymond Pellegrin) s pomocí několika málo vesničanů se jim postaví na odpor. Nelítostný šéf bandy (Bruno Corazzari) jej zabije a terorizuje obyvatele, kteří mu musejí otročit. Šerifův adoptivní syn (Andrea Giordana) uprchne a v boji s bandou mu pomáhá jeden z jejích členů (John Ireland), který k tomu má zvláštní důvod.

Sie nannten ihn Gringo

Sie nannten ihn Gringo (1965)

Právník Denton (Helmut Schmid) se chce pomstít invalidnímu statkáři Martinovi (Pietro Tordi) za vypálení rodinné farmy a zabití svého otce. Rozhodne se obtěžkat zločiny jeho ztraceného syna přezdívaného Gringo (Daniel Martín) a zároveň s jeho pomocí získat místní povoznictví i s jeho krásnou dědičkou. Narazí však na cizince, kterého občané města čerstvě jmenovali šerifem (Götz George).

Reklama