Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (361)

plakát

Známí neznámí (2021) 

Srovnatelné s německou verzí, italský originál jsem bohužel neviděl. Silná role Martina Hoffmana, který udělal z filmu více komedii než drama. Nemyslím si ale, že by to mělo být na škodu.

plakát

Lucifer (2016) (seriál) 

Očekával jsem uplně jiný průběh, v podstatě děj do čtvrté řady jsem čekal v první sérii, což má několik důsledků. Zaprvé mám rád, když jsem překvapen dějem, takže se objevilo spoustu zápletek, které jsem nečekal. Na druhou stranu byl ale děj často protahován, viz třetí série, ve které byl tento seriál pouze tuctovou kriminálkou. Konec hodnotím dobře, i když jsem opět čekal trošku jiné rozuzlení, ale proč ne. Herecké výkony (,které zde mohu hodnotit, protože jsem seriál viděl v originálním znění, v dabingu se hodnocení herců a celkově zvuku vyhýbám) super, charismatická hlavní dvojice a také vedlejší role obsazeny dobře - rasová vyváženost doplněna adresnými vtípky, za mě OK. Celkově seriál hodnotím velmi pozitivně, i když jsem původně čekal uplně něco jiného. Že bych si ho ale okamžitě šel pustit znovu, to zase ne. Proto hodnotím 80%.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Oproti filmu Vlastníci má Mimořádná událost širší cílovou skupinu. Většina vtipných scén je vlastně taková satira, navíc se ve filmu odráží i skutečné, často absurdní události. Stejně jako Vlastníci je tento film dobrý jak na pobavení, tak k zamyšlení.

plakát

Zátopek (2021) 

Jestli Viktor Dvořák zahrál Havla skvěle, tak na Zátopka v podání Václava Neužila nestačí slova chvály. Perfektní scénář a sympatičtí herci rozhodně přidávají kvalitě tohoto filmu.

plakát

Havel (2020) 

Vysoké hodnocení díky herectví Viktora Dvořáka, to je skutečně výkon roku. Je zřejmě dobře, že film skončil v období, v jakém skončil, protože to možná ukazuje i na záměr ukázat Havla v tom nejlepším světle, což by později už nešlo s tím, aby si film zachoval nějakou hodnotu.

plakát

Vlastníci (2019) 

Film je tak vtipný až je to děsivé. Asi tak bych popsal surovou realitu tohoto filmu z prostředí paneláku, jehož byty prošly z větší části generační obměnou. Jestli něco dokáže odrazit realitu života, pak je to tenhle film.

plakát

Večírek (2021) 

Pro mě je tenhle film TOP! Takhle jsem se v kině v životě nenasmál a při závěrečné scéně jsem neměl daleko k záchvatu smíchu. Tenhle humor mi prostě sedí stejně jako Michal Suchánek.

plakát

Kašpárek (1980) 

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií i v dnešní době. Legendární kopance do rozkroku a groteskní útěky fenomenálního Belmonda jsou balzámem na duši každému, kdo se u filmu rád zasměje.

plakát

Velká země (1958) 

Král westernů spolu s Tenkrát na Západě.

plakát

Clickbait (2021) (seriál) 

Vcelku aktuální téma, seriál se mi líbil moc. Mám rád tématiku nástrah blízké budoucnosti, v tomto případě v podstatě současnosti. Obraz toho, co dokáže s normálním člověkem udělat jeho virtuální tvář. Jen jsem nečekal, že jeden příběh bude na 8 dílů. Vše nasvědčovalo tomu, že se v prvním dílem příběh uzavře a seriál bude něco na způsob Black Mirror. Příjemně mě překvapilo, že se příběh protáhl na 8 dílů a v každém přicházely zvraty, díky nimž seriál nebyl nudný, a tak akorát dlouhý.