Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (49)

plakát

Seneca aneb Jak se rodí zemětřesení (2023) 

Chce to mít asi trochu nadhledu. Rozhodně to předkládá hodně věcí k zamyšlení a z množství paralel je jednomu smutno i bez přemejšlení... Nutno dodat, že Seneca je tam ale tak ukecanej, že na konci už jsem ho chtěl zabít/dorazit i já!

plakát

Bastard (2023) 

Moc dobrý a pan kapitán to jenom korunuje svou přítomností i výkonem.

plakát

Šógun - Osmero hradeb (2024) (epizoda) 

Konečně nějaký maso! :-) Paradoxní, že na tohle jsem se těšil a bavilo mě to, ačkoliv mám všech reálnejch válek až po krk, dělá se mi z nich zle a z lidí vydávajících pokyny k zabíjení ještě víc.

plakát

Chudáčci (2023) 

Chtěl bych dát šest hvězd, abych tu dokonalost oddělil od méně dokonalých skvělých filmů.

plakát

Přišla v noci (2023) 

/// Asi to neumím zhodnotit. Neumím si to ani žánrově zařadit. Pro mě je to něco jako horror, kterej nestraší, ale nepřetržitě stimuluje moji mez třaskavosti. A v podstatě mě nepřesvědčuje o tom, že bych mohl a měl být mírnější, ale o pravém opaku - tedy o tom, že je třeba být ještě tvrdší a nesmlouvavější hned od samého počátku, a že čím víc se zmrdům ustupuje, tím víc problém eskaluje. /// Odpoutám-li se od toho emočního náboje, který to pro mě má, a zaměřím-li se na řemeslnou stránku, koliduje mi vše mezi 4 a 5 hvězdami.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Zajímavý téma. Jen už mě tyhle filmy ukazující lidskost v plný parádě trochu ubíjej, musím přiznat. Mimo film jako takový mě nejvíc zaujala nová Leova poloha - huba do podkovy à la Václav Klaus. Opravdu teď vypadali s De Nirem jako praví příbuzní, protože ten se takhle šklebí už pár let.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Měl jsem přílišná očekávání, evidentně...

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Dlouho jsem se tomu cíleně vyhýbal, protože mám oba ty původní povídkové celky rád a z trailerů mi bylo jasné, že z nich byla uplácána podivná filmová hmota. Přesto padla kosa na kámen a film jsem "zkonzumoval" jakožto náhodný televizní divák. A mé podezření se potvrdilo v plné míře. Myslím si, že kdyby to bylo natočeno jako povídky s originálním hereckým obsazením a možná i více režiséry, že to mohlo dopadnout o mnoho lépe. Ale to by asi nebyl Zdeněk Svěrák... kdyby se (alespoň ke stáru) trochu víc upozadil.