Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (57)

plakát

Noc na Zemi (1991) 

S hodně velkým odstupem po prvním shlédnutí musím dopsat poznámku k tomuto filmu, že patří mezi mé naprosto nejoblíbenější a nejmilovanější. Zejména příběhy z Finska a Itálie jsou pro mě doslova srdeční záležitostí.

plakát

Krvavý sport (1988) 

Moje hodnocení odpovídá kontextu doby, ve které jsem film poprvé viděl a způsobu, jakým mě jako dospívajícího mladíka inspiroval :-) Také můj první film s Bolo Yeungem, který mě (jako herec) tehdy zaujal ještě víc, než JCvD.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

O některých zdejších guru hodnotitelích jsem nikdy neměl valného mínění, ale když čtu ty výblitky i tady, je mi už opravdu smutno... No nic, svět nezměním. Co hůř, nezmění ho asi ani podobné filmy, u kterých by jeden řekl, že by pro to mohly mít velký potenciál. O tomhle filmu nemá cenu žvanit. Není o čem. Vše říká sám sebou.

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Hodně skepticky jsem na to ze začátku po očku pokukoval (pustila si žena). Ale musím říct, že jsem to s chutí dokoukal a i se sem tam dobře bavil. Veselá rodinná oddychovka, která má i díky krásnému starému karavanu své kouzlo. Nejvíc mě potěšili oba dětští herci - po dlouhé době (mně) opravdu sympatičtí dacani v českém filmu.

plakát

Abigail (2024) 

Jedna hvězda dolů za patetickou mateřskou linku těsně před finále filmu. Jinak bych se nezdráhal navalit všech pět, protože to je v rámci žánru (pro mě osobně - krvavá popcornovka) naprostá pecka ;-)

plakát

Target (2023) 

Škoda toho až zbožštění záporáka (ve smyslu jeho dovedností i fyzické síly) v kontrastu s naopak akcentovanou neschopností korejských kriminalistů. Ta nepřítomnost efektivního taekwonda, hapkida nebo krav maga byla k uzoufání :-)

plakát

Občanská válka (2024) 

Velmi hezky natočené. Obsahově trochu bez ksichtu, přičemž celou tu stínohru má zachraňovat větší soustředění se na příběh novinářů, což pro mě osobně nakonec taky spíš nefungovalo.

plakát

Zillion (2022) 

O moc lepší, než jsem očekával. Zábavně vyprávěný i natočený. Paralela s Discolandem je krásnou ukázkou toho, jakou postsocialistickou prdelí jsme tehdy byli a zároveň to ve mně vyvolává otázku, proč i po tolika letech, je tady u nás toho křupanství pořád ještě, na můj vkus, tak moc.

plakát

Seneca aneb Jak se rodí zemětřesení (2023) 

Chce to mít asi trochu nadhledu. Rozhodně to předkládá hodně věcí k zamyšlení a z množství paralel je jednomu smutno i bez přemejšlení... Nutno dodat, že Seneca je tam ale tak ukecanej, že na konci už jsem ho chtěl zabít/dorazit i já!

plakát

Bastard (2023) 

Moc dobrý a pan kapitán to jenom korunuje svou přítomností i výkonem.