Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čilý obchodník Frank Verstraeten měl peníze a chtěl žít disko. Tak si otevřel největší klub ve Antverpách, s působivým programem a nejlepším zvukem ve městě. Příběh dle skutečných událostí ukazuje, že devadesátá léta nebyla divoká jen v Čechách, ale i v Belgii. (Dny evropského filmu)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh o belgickém Ivanovi Jonákovi. Co víc dodat? Neuvěřitelné vyprávění kluka, který se svojí chytrostí a lásce k dobové miss Belgie dostal do povědomí snad celé Belgie svým hudebním klubem Zillion a s ním spojeným neskutečným byznysem. Natočeno stylově, blockbusterově, což mě hodně bavilo. Nejzásadnější je ale pro mě soundtrack, který pracuje s dobovými top trance fláky přelomu tisíciletí. Takže pokud máte rádi trance, neváhejte. Tolik, kolik je ho tady, bylo naposled snad v Klubu sráčů. A navíc ty melodie s tím námětem mnohdy perfektně fungují. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Herman Goosens se své dcery nehodlal vzdát tak snadno. Ale ani já se nehodlal vzdát. Pokud jsem v životě něco chtěl, vždy jsem se řídil jedním pravidlem, a to nevzdávej se, dokud toho nedosáhneš.“ A Frank Verstraeten se nevzdával za žádné situace…Hlavní hrdina nebyl zrovna sympaťák, spíš takový vychcaný parchant, ale to ani nevadí, protože z postav to táhnou především svérázná matka-strážný anděl spolu s „kouzelníkem“ Dennisem. Příběh nenudil, vcelku jsem se i bavil, a nic mě nenutilo přemýšlet nad tím, jak moc se podařilo naplnit tvrzení tvůrců „podle skutečných událostí“. A dokonale pasující hudba s vizuálem vše jen podtrhly. Hořkosladký konec k filmu také pěkně pasoval. Zillion sice nenabízí nic vyloženě strhujícího, ale film má své povedené momenty, takže dám slabší, ale ještě 4*. „Ještě jedna věc. Všechny ty dovozní daně, DPH a další nesmysly, už je to za námi. Pokud s tím nesouhlasíte, neberte si to. Děkuju.“ - „Je to legální?“ - „Víš, co říkával Frankův otec? Život je příliš krátký na to, abychom platili daně.“ ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úvod perfektný, v závere už ale bolo cítiť, že je to dlhé a stráca to dych. Paradoxne v tých najvypätejších momentoch sa tvorcom nepodarilo zachytiť emóciu a zlomiť diváka. Celé je to ale jedna párty, kde je dobré byť na drogách a mať rád hity disco scény 90.tých rokov. Inšpiratívny príbeh, aj na zamyslenie. Pozornosť zaručená. Silné 3 z 5 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zilionár vyzerajúci ako Dangl v deväťdesiatkach, Nenápadný spotený okuliarnik s vlasmi ako pomazanými kokosovým olejom sa stal podvodníkom, rýchlo vzrástol a ešte rýchlejšie padol. Ale keď sa darí hoci aj kriminalitou, vtedy vám aj missky ležia pri nohách. Keď sa dostanete dolu, vtedy už s vami nikto nič nechce mať a aj tá krásavica bola vlastne len platená ludra, ako sa ukázalo aj dnes - odmietla, aby jej skutočné meno vo filme čo i len padlo, inak vás (za pravdu) zažalujem, vyhrážala sa. Zillion je film, ktorý pripomína staré dobré Kasína a Carlitove cesty, pre mňa ponúka ale hlavne lepšiu hudbu, ako príbeh samotný. Navyše, podľa zdrojov je tu veľmi veľa fikcie a reality len za taký kus, aby sa nepovedalo. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Kam vás může dostat počítačová genialita, neutuchající podnikatelský duch a ctižádost být respektovaným mocným mužem. Frank to za vysokou cenu dokázal v devadesátkách a filmaři si tu retro párty jistojistě užívali...základem jsou synchronizovaná světla, pamatujte si to až budete tvořit svůj vlastní klub plný drog, sexu a paření!!  75% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Muž, který ve scéně z aukce koupil hada za 30 000 BEF, je skutečný Frank Verstraeten (Jonas Vermeulen). (cooldo)
  • Mnohé oblečenie, ktoré má Jonas Vermeulen vo filme na sebe, daroval skutočný Frank Verstraeten. Ide o veci, ktoré nosil, keď existoval Zillion. (Arsenal83)
  • Miss Belgie a přítelkyně Franka Verstaetena (Jonas Vermeulen) se ve skutečnosti nejmenovala Vanessa Goossens (Charlotte Timmers), ale Brigitta Callens a nebyla miss Belgie za rok 1997, jak je uvedeno ve filmu, ale za rok 1999. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama